• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Resum del Ple del mes de gener

El dimarts 19 de desembre a les 20.00 hores es va realitzar el Ple ordinari de Junta Central Fallera al Saló d’Actes.
 
1. APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE L’ACTA ANTERIOR
 
Ángel Santamaría Romero, delegat del sector Pla del Reial – Benimaclet esmenta que vol que s’arreplegue amb més detall en l’acta la seua intervenció relativa a la repercussió en premsa de les reivindicacions dels delegats del sector. Seguidament esta és aprovada.
 
2. INFORME PRESIDÈNCIA
 
La presidència passa a informar al Ple de diversos temes.  El 2 de febrer  a les 20.00 hores hi haurà per primera vegada una reunió amb els delegats i secretaris de les delegacions.
 
S’aprovarà en l’Assemblea la concessió dels bunyols honorífics per a les noves autoritats, tal com específica el Reglament Faller.
 
S’ha firmat un conveni amb Iberdrola per a fer una campanya de difusió de la candidatura de les falles com a patrimoni immaterial de la Unesco.
 
El 23 de gener serà el curs per a jurat de falles en el Saló Museu de la Ciutat Fallera.
 
L’Exposició del Ninot s’inaugurarà el 5 de febrer a les 20.00 hores al Museu de les Ciències Príncep Felip.
 
El 20 de gener es presentarà el cartell i la imatge gràfica de les falles de 2016 a l’IVAM. L’autor és Ibán Ramón.
 
El 23 de gener les falles estaran presents en la Fira Fitur de Madrid.
 
S’està esperant l’informe de l’advocat de l’Ajuntament relatiu a la possibilitat d’incloure els versos d’Ampar Cabrera en el Llibre Oficial Faller. La presidència farà tot el possible per a complir el que va acordar l’última Assemblea de Presidents.
 
S’està treballant en la realització de l’espectacle de la Crida. S’està negociant la seua presencia en RTVE. S’ha creat una comissió de diferents agents. S’intentarà que no hi haja impediments legals per  a l’espectacle pirotècnic i que es puga realizar com uns altres anys.
 
La presidència cedix la paraula al vicepresident 2n José Manuel Acosta García de l’àrea de Festejos, Infantil, Joventut i Esports  perquè expose el programa d’actes. Este comunica que ja és definitiu i que es posarà pròximament en la pàgina web de JCF. Hi ha hagut dos canvis d’horari en el repartiment de recompenses de dos sectors i el mateix ha passat amb el de desfilada d’uns altres dos sectors en l’ofrena. Els espectacles de la Fallera Major i de la Fallera major Infantil estaran realitzats per Susana Renau i Sergio Alcover respectivament. S’amplia la recollida del ninot per a l’exposició i l’horari serà del dilluns 1 al dimecres 3 de febrer de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Comunica que s’ha convocat una twitter party per a donar suport a la candidatura”PaellaEmoji” i evitar que Unicode en modifique el disseny original. Els organitzadors han convidat a les falles a participar-ne el 25 de gener a les 10.00 hores des de les xarxes socials. Finalment planteja la realització d’un record guinness per a maig que consistirà a aconseguir el nombre més gran de paelles cuinades alhora en el mateix recinte per a 10-15 persones cadascuna. La intenció és que ajude a donar suport a la candidatura de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco.
 
 
 
3. NORMES DE L’OFRENA
 
Són aprovades les normes de l’ofrena de l’exercici anterior també per a l’actual.
 
4.INFORME DELEGACIONS
 
La Delegació de recompenses diu que en total s’han aprovat 18.807 recompenses de les quals 10.245 són per a fallers de la ciutat de València i 8.562 per als dels pobles.
 
La Delegació de Promoció exposa que està col·laborant amb diversos artistes per a plantar falles a Lancaster (Regne Unit). S’està col·laborant amb  l’Institut de Turisme per  a la presentació de les falles per Europa. Es prepara l’aparició d’un reportatge de 7 pàgines per a la premsa que eixirà en febrer. S’està rebent diverses visites d’entitats internacionals  a les quals se les mostra el Museu Faller. S’ha preparat la presència de  les Falles en la fira de Turisme Fitur. S’està col·laborant amb l Gala de la Solidaritat Fallera que serà el 18 de febrer. També s’ha llançat la campanya “Club d’Ambaixadors” per a promoure la festa fora d’Espanya i s’està informant les comissions de la possibilitat d’incloure el cartell de falles en els llibres per a donar suport a la candidatura de les falles com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO. En total l’han sol·licitat ja més de 40 comissions.
 
La Delegació d’Infantils i Joventut informa que el 14 de desembre es va fer la visita de presidents i falleres majors infantils al Circ Alaska. Al campionat de Lasergame es van apuntar 27 equips i un total de 190 participants. La final es va disputar el 27 de desembre amb els 12 equips finalistes.Va guanyar l’equip “Els Jovenívols” de la falla plaça de Sant Joan. L’estand faller d’Expojove va estar molt visitat i allí es pogueren contemplar els participants en el concurs de maquetes i els dibuixos del campionat de concurs de dibuix. Afig que s’està realitzant l’arreplegada de les sol·licituds per a la “macrodespertà” infantil i que es tancara el 18 de febrer. N’hi ha per ara 44 rebudes. Finalment informen que la Gala Infantil i de l’Esport Infantil es realitzarà el 19 de febrer a la Sala “la Ferradura”.
 
La Delegació de Festejos informa que el 26 de gener hi haurà una reunió amb es artistes no agremiats per a explicar-los com portar els ninots a l’Exposició i a més fer-los arribar la invitació a l’acte.
 
La Delegació d’Esports informa que s’ha acabat el campionat de tenis de taula. Es troben en marxa altres campionats com el futbol 7, pàdel o frontenis. El 21 de gener se celebrarà el Trofeu de Pilota Valenciana al trinquet de Pelayo. Es va participar en la gala del circuit de voltes populars de la ciutat de València el 15 de gener. El 16 d’octubre es realitzarà la Volta a Peu Fallera. El 4 de març serà la Gala de l’Esport.
 
La Delegació de Juntes Locals informa que estan realitzant-se cursos de jurats a Borriana, Gandia i Xàtiva i també que se celebraran les jornades de fiscalitat a Sagunt, Gandia i Catarroja. El 21 de gener se celebrarà l’Assemblea de presidents de les juntes locals a Paterna.
 
La Delegació Cultura informa que s’han celebrat les gales de la cultura. El 24 de gener començarà el concurs de presentacions infantils i el 30 de gener els de la categoria primera de presentacions.
 
La Delegació de Participació informa que s’han realitzat els cursos CRE amb una inscripció de 494 alumnes. El 23 de gener es farà el de RGCRE. Es vol realitzar unes xarrades informatives en els casals per a informar als fallers infantils de l’ús dels elements pirotècnics.
 
5. PRECS I PREGUNTES
 
Es realitzen diferents intervencions dels membres de JCF.
 
A les 21.10 hores es va acabar el Ple de JCF.
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte