• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

Multitudinària romeria al Crist de la Salut del Palmar

Les aigües de l'Albufera van acollir ahir l'emotiva romeria al Santíssim Crist de la Salut d' El Palmar. Des de fa 41 anys, la tradició mou a aquesta pedania de València a centenars de veïns i devots per a acompanyar al Crist pels carrers d' El Palmar i la imponent caiguda del Sol de l'Albufera. A les 18:30 hores, el Crist de la Salut eixia de la parròquia de Jesús de l'Hort entre els vítors de tots els allí congregats. Com convidades d'excepció van acudir les Falleres Majors de València 2015, Estefanía López i María Donderis, i les seues Corts d'Honor, al costat dels representants de la falla Plaça de la Sequiota del Palmar, Raúl Hortes, Rosana Montoro i Joel Torrent i la resta de falleres majors i presidents del sector Poblats al Sud. També el president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, no va faltar a aquest tradicional romiatge.

 

En processó, al costat del Crist i la banda de música Societat instructiu musical El Palmar, els assistents van acudir a l´embarcadero per a continuar amb barca cap al 'lluent', el centre de l'Albufera. Devots de les diverses localitats riberenyes de l'Albufera van eixir amb les seues barques també per a acompanyar al Crist de la Salut. L'alcaldessa del Palmar, Raquel Romero, i diversos regidors de l'Ajuntament de València van assistir en la barca de la comitiva oficial junt a les Falleres Majors de València. A causa del gran nombre d'embarcacions, quasi 300 segons fonts municipals, va ser impossible aconseguir el 'lluent' en aquesta edició i la lectura de l'Evangeli es va realitzar uns metres abans.

Després de la benedicció de les aigües de l'Albufera i la petició d'un bon any per a totes les famílies que el seu sustente és aquest llac, les embarcacions van tornar al Palmar i van finalitzar la romeria pels carrers de la pedania fins a la Plaça de la Sequiota, en la qual es va cantar l'himne i el Crist va entrar de nou a la seua parròquia envoltat d'una emotiva i gran ovació.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte