• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • El barri del Cabanyal celebra el dia de la seua patrona, la Mare de Déu dels Àngels

El barri del Cabanyal celebra el dia de la seua patrona, la Mare de Déu dels Àngels

Les campanes resssonen anunciant la festa. El Cabanyal ha celebrat, des del dia 28 de juliol, la festivitat de la seua Patrona, la Mare de Déu dels Àngels.
Ahir li posaven el punt i final a estes jornades amb la processó general en la que va participar, per primera volta, la màxima representant del món de les falles, Estefanía Lopez, acompanyada de la seua Cort d'Honor.


A les 21h, components del Gremi de Mestres Campaners de València  voltejaren manualment las 5 campanes de la parroquia. Anunciaben que La Mare de Déu dels Àngels eixia ala carrers del Cabanyal per trobar-se amb els veïns. 
La acompanyaven els clavaris i clavarieses de la Mare de Déu dels Àngels 2015, els comuniants de la parroquia i les falleres majors i presidents del sector Malvarrosa-Cabanyal-Beteró.
Estefanía López, Fallera Major de València 2015, i la seua Cort d'Honor van rebre el carinyo del barri que veia per primera volta com la màxima representant del món faller els acompanyava en la processó a la Patrona.

Una de les característiques d'esta processó es la representació de 'l' Òrfena', un personatge que representa a una jove del s.XIX que va perdre al seus pares el mateix dia de les festa titula de la parroquia. La confraria la va acollir i van prescindir dels banquets, coets i accesoris de la festa, i tot l'import es va dedicar a ella. Com agraïment, la jove anà a la processó darrere de la Mare de Déu i des d'aquell any, a la processó, una clavariesa amb mantellina blanca recorda aquell aconteiximent solidari. 

També acompanyaren als veïns del Cabanyal en este important dia  la tinent d'alcalde del' Ajuntament de València, Sandra Gómez, i els representants del grup Ciutadans Fernando Giner i Amparo Picó.
Representants de totes les confraries del Marítim i la Junta Major de la Semana Santa Marinera tancaren la processó general.

Per finalitzar, la Pirotecnia Martí de Burriana disparà focs d'artifici.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte