• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

Noves sessions magistrals de teatre entre la SGAE i JCF

Esta jornada pretenen desenvolupar el talent dels autors vinculats a les Falles

Després de l'èxit de les dos anteriors edicions, la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) i Junta Central Fallera de València (JCF), a través de la seua Delegació de Cultura, van celebrar el passat dissabte, 15 de desembre, una nova convocatòria de classes magistrals de teatre.

Les sessions formatives es desenvoluparen de manera simultània en diferents espais de la seu de JCF i van estar a càrrec de tres professionals de prestigi de l'escena valenciana: Jaume Policarpo, Amparo Oltra i Jerónimo Cornelles.

Per la seua banda, Policarpo va impartir una classe centrada en la “Direcció Teatral”; Oltra es va dirigir als més menuts amb una sessió d'“Interpretació Infantil”; mentre que Cornelles va formar en “Interpretació d’Adults”.

En total van disfrutar d'estes classes més de 50 persones, entre directors, actors i actors infantils. “La iniciativa suposa un complement molt important a l'univers del Teatre Faller que entre tots hem conformat. Considere que és molt important formar-se en aquesta disciplina que ens apassiona als fallers”, ressalta la vicepresidenta de Cultura de Junta Central Fallera, Inmaculada Guerrero.

A més, Guerrero “agraeix a la SGAE la seua implicació en les classes magistrals” que són per a ella un pas endavant dins del món del Teatre Faller en el qual tantes persones estan implicades.

Per la seua part, el director de la SGAE en la Comunitat Valenciana, Álvaro Oltra, assegura que amb esta iniciativa persegueixen “estimular la creació de nou repertori teatral, dotar d'eines i estratègies a autors, directors i actors dramàtics perquè puguen millorar les seues habilitats i afinar el seu talent de la mà de respectats professionals de la nostra escena”.

Amb estes sessions, des de la Societat General d’Autors volen contribuir a dinamitzar i donar visibilitat “a l'entusiasta treball teatral que es realitza tradicionalment en l'àmbit del món faller”. I enguany, a més, s'han sumat als tallers als més xicotets, “perquè ells són el futur de les nostres arts escèniques i, encara més, de la nostra cultura”, assegura Oltra.

L’activitat s'emmarca dins del conveni de col·laboració subscrit entre ambdues entitats l’any passat en el qual s'expressava la voluntat de dur a terme iniciatives conjuntes dirigides al desenvolupament i promoció de la cultura en l'àmbit de les Falles. D'esta manera, a més, la SGAE i la JCF desitgen contribuir a la promoció i protecció del patrimoni cultural valencià.

La jornada de classes magistrals teatrals va estar especialment dirigida a dramaturgs lligats a les Falles que han participat en els certàmens literaris, de micro teatre o d'apropòsits de la JCF.

Fotografies: Josep V. Zaragoza

  • JVZC9880
  • JVZC9883
  • JVZC9884
  • JVZC9889
  • JVZC9891
  • JVZC9898
  • JVZC9903
  • JVZC9908

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte