• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Les Falles es sumen a la celebració del Dia internacional del xiquet i la xiqueta

Les Falles es sumen a la celebració del Dia internacional del xiquet i la xiqueta

L'acte ha reunit un total de 463 escolars d'Infantil i Primària i 67 docents dels col·legis Santiago Grisolía i Fernando dels Rius a la plaça de L’Ajuntament

Durant l'acte, els docents i escolars participants han honrat a la Senyera en vestir-se amb camisetes amb els seus colors i en situar-se a terra per a representar les seues franges. A més, han realitzat una "mascletà" de manera manual utilitzant botelles de plàstic i caixes de cartró com a instruments musicals, recreant així el so dels petards.

Originalment programat abans de l'inici de les Falles, l'esdeveniment va haver de ser posposat a causa de l'incendi a l'edifici de Campanar. L'alcaldessa va explicar que van triar el Dia Internacional del xiquet i la xiqueta com una ocasió oportuna per a reprendre'l.

Han acompanyat als més de 500 participants i a l'alcaldessa de la ciutat, la Fallera Major Infantil de València, Marina García i la seua Cort d'Honor, les quals van poder gaudir de la gran i innovadora mascletà que van preparar els escolars.

Respecte a la commemoració del Dia Internacional del xiquet i la xiqueta, que coincideix amb el centenari de la Declaració de Ginebra de 1924, va començar amb la lectura d'una declaració commemorativa per part de deu estudiants de sext grau de primària del Santiago Grisolía. Després, el director territorial de Save the Children i l'alcaldessa van lliurar diplomes a estudiants per la seua contribució als drets infantils, seguit d'unes paraules de la Fallera Major Infantil de València, Marina García, abans de la mascletà. L'esdeveniment va concloure amb la interpretació de l'Himne regional. 

Fotografies: Fotofilmax (JCF)

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte