• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Barraca-Espadán i El Charco de Catarroja triosmfen al premis de llibret de Lo Rat Penat

Barraca-Espadán i El Charco de Catarroja triosmfen al premis de llibret de Lo Rat Penat

Des de 1903, Lo Rat Penat celebra el ja històric concurs de llibrets de falla que premia la literatura festiva en llengua valenciana.

La Sala d'actes del Museu de la Ciutat de l'Artista Faller, i davant la presència de més de 350 assistents, Lo Rat Penat ha atorgat en el seu tradicional concurs de llibrets, al voltant de 250 premis extraordinaris als llibrets guanyadors de les Falles 2024.

Este tradicional Concurs de Llibrets de Falla, fa l'anual crida a les comissions falleres i als nostres poetes per a participar en aquest certamen on l'humor, l'enginy i la gràcia, a més de la rima i tècnica dels seus versos són els protagonistes d'esta part fonamental de la llengua i cultura valencianes i de la nostra festa més universal. Un any més, el concurs ha sigut tot un èxit, presentant-se un total de 288 llibrets de falla concursant en diverses seccions.

L'acte ha sigut presidit per la nostra Fallera Major de València, María Estela Arlandis, la Regina dels Jocs Florals, Marta Alonso i el President de Lo Rat Penat, Josep Vicent Navarro, qui va expressar en la gala que "tots hem de treballar pel manteniment d'esta tradició i fomentar el coneixement i reconeixement de la poesia festiva, que és un dels elements més singulars de la nostra cultura, essencial en la difusió i l'ús de la llengua valenciana i el manteniment del nostre patrimoni immaterial".

Ampar Cabrera torna a alçar-se un any més amb el Premi Extraordinari Bernat i Baldoví per la Falla Barraca - Espadà i ha sigut la Falla El Charco de Catarroja qui ha tornat a aconseguir el Premi Extraordinari en el seu conjunt.

Fotografies: Fotofilmax (JCF)

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte