• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • L'Ajuntament de València i el col·lectiu faller analitzen el futur de la festa de les Falles del 2021

L'Ajuntament de València i el col·lectiu faller analitzen el futur de la festa de les Falles del 2021

Esta vesprada ha tingut lloc la primera reunió telemàtica al voltant del futur de les Falles de 2021.

Una trobada on s’ha analitzat la situació actual i s’han plantejat diverses qüestions que afecten al entramat associatiu i econòmic que envolta la festa.

A la reunió han estat presents la Interagrupació de Falles, la Federació de Falles d’Especial, la Federació de Falles de Primera A, la Federació de Falles amb Especial Enginy i Gracia, la Federació de Falles I+E, la Federació de Gremis d’Artistes Fallers i Foguerers, Junta Central Fallera i l’Ajuntament de València. Una primera presa de contacte molt positiva que continuarà amb pròximes reunions de treball per salvaguardar el futur de les Falles.

El primer en agafar el torn de paraula l’alcalde de València. Joan Ribó, ha traslladat al món faller tota la informació de què disposa l'Ajuntament de València sobre l'evolució de la pandèmia en la ciutat i ha remarcat que des del consistori municipal es va a mantindre el diàleg i el treball conjunt de manera constant per codecidir el futur immediat de les Falles.

"En este govern municipal heu tingut, teniu i tindreu sempre un aliat fidel i compromés amb tot allò que representen les Falles com a motor cultural i festiu, però també social i econòmic en la nostra ciutat", ha afirmat l'alcalde. "És fonamental que mantinguem este diàleg permanent i que continuem codecidint el futur de la festa, sobretot ara que ja és segur que no podrem celebrar la setmana gran fallera durant el primer semestre", ha explicat.

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha destacat que es treballarà en un pla d'actuació de cara a tancar l'exercici faller 2020/21 i començar un de nou. "Vull posar en valor el diàleg amb tot el món faller i totes les aportacions fetes; les decisions les prendrem de forma conjunta com hem fet fins ara", ha afegit. A més, ha ressaltat "la responsabilitat demostrada front a la COVID-19 per part del món faller, que en moments com estos, de màxima pressió per prendre decisions, en tot moment prioritzem la seguretat de totes i tots", ha afegit.

A continuació, els diferents representants del món faller que han estat presents a la reunió han anat exposant les seues opinions i fent diverses anàlisis sobre la situació actual i el futur immediat a mig i llarg termini de la festa gran de la ciutat. Entre les qüestions que s’han abordat la baixada del cens faller o el tancament de l’exercici, preocupacions que es traslladaran a l’Assemblea de Presidentes i Presidents que tindrà lloc demà de manera telemàtica.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte