• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

IX Fira del Col.leccionisme Faller

El passat dissabte va celebrar-se la IX Fira del Col.leccionisme Faller

 Organitzada per la Delegació de Publicacions de la Junta Central Fallera, dissabte 1 de febrer de  2020 va celebrar-se la IX edició de la Fira de Col·leccionisme Faller a la Ciutat de les Arts i les Ciències, al costat de l'Exposició del Ninot.

Aquesta Fira és una oportunitat per als col·leccionistes de les diferents publicacions editades al llarg dels anys, unes més complicades de trobar que unes altres.
Per al col·leccionista és l'ocasió perfecta per a trobar un número solt d'una revista, un llibre antic, un llibret de falla premiat, una fotografia o una postal antiga. I per a les editorials, llibreries i particulars que venen a exposar, és una magnífica oportunitat de tornar a oferir i posar en valor les publicacions a les quals encara no han pogut donar eixida. També es poden comprar publicacions especials que algunes comissions falleres han confeccionat i que també haurien de formar part de la biblioteca de qualsevol amant de la nostra festa.

En aquesta fira, vam trobar gran quantitat de publicacions dedicades a les falles. Entre elles, els Llibres Oficials Fallers d'anys anteriors a preus de ganga. També, llibrets antics o publicacions falleres per als col·leccionistes. Tot tipus d'objectes de col·leccionisme faller, insígnies, cartells de les Falles antics,
postals, objectes de marxandatge de les comissions, etc.

El Marxandatge oficial de les Falles de València també va estar present amb la venda de samarretes, clauers, imants, pins, etc. a preus de promoció que no es troben en els punts de venda habituals.

Com a curiositat, cal destacar els diversos canvis d'emplaçament, motivats per trobar llocs més visibles i accessibles al públic, i sempre pensant a donar-li major prestigi a la Fira. Una de les zones més visitades durant totes les edicions ha sigut la zona habilitada perquè els col·leccionistes intercanviaren tot tipus d'objectes fallers com a insígnies, cartells de falles antics, postals, objectes de marxandatge de les comissions… En altres edicions s'han pogut trobar des de fotos d'època de falleres posant en estudis professionals fins a adreços de valenciana. Llibreters com Juan Moncho, han exposat revistes de principi de segle de 'Pensat i fet' o la rèplica del parchís faller que va fer Vicente Añón en 1961, que porta les cançons de El Faller i 'L'Entra de la murta.

-Històric de la Fira del Col.leccionisme:

- I Fira del Col·leccionisme, es va celebrar el 16 juny de 2012, en el saló multiusos de Junta Central Fallera.

- II Fira del Col·leccionisme, es va celebrar el 15 de desembre de 2012, en el saló multiusos de Junta Central Fallera.

- III Fira del Col·leccionisme, es va celebrar l'1 de juny de 2013, en Junta Central Fallera.

- IV Fira del Col·leccionisme, es va celebrar el 15 de novembre de 2014, en Junta Central Fallera.

- V Fira del Col·leccionisme, es va celebrar el 28 de novembre de 2015, en Junta Central Fallera.

- VI Fira del Col·leccionisme, es va celebrar els dies 11 i 12 de novembre de 2016, en Nuevo Centro.

- VII Fira del Col·leccionisme, es va celebrar el 13 de novembre de 2017, en la Plaça de l'Ajuntament,

- VIII Fira del Col·leccionisme, es va celebrar el 10 febrer 2019, a la Ciutat de les Arts i les Ciències, al costat de l'Exposició del Ninot.

Fotografies: Fotofilmax Fotógrafos

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte