• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • L'Ajuntament reforça la seguretat per a les pròximes Falles, davant l'enorme afluència de visitants que es preveu enguany

L'Ajuntament reforça la seguretat per a les pròximes Falles, davant l'enorme afluència de visitants que es preveu enguany

L'alcalde, Joan Ribó, ha presidit la Junta Local de Seguretat, i ha destacat les novetats d'enguany, que inclouen els concerts en l’Albereda i la nova ubicació dels castells

La recuperació plena de les Falles de València, les novetats incloses en el programa d'enguany, i la coincidència de la celebració en cap de setmana auguren una assistència massiva tant de veïns i veïnes com de visitants a les diferents propostes de la programació fallera. Per això, tal com ha explicat hui l'alcalde, Joan Ribó, la Junta Local de Seguretat ha elaborat una planificació que inclou un notori reforç de la seguretat per a garantir el correcte desenvolupament dels actes i el gaudi de ciutadania i turistes. “Tindrem unes grans Falles 2023, i estem treballant perquè totes les persones puguen gaudir amb totes les garanties”, ha afirmat Ribó.

L'alcalde de València i la delegada del Govern, Pilar Bernabé, han informat este divendres, al final de la reunió de la Junta Local de Seguretat de la ciutat, sobre el treball coordinat entre les policies Local i Nacional, així com amb la Guàrdia Civil, en el disseny dels operatius per als diferents actes i convocatòries falleres. Acompanyats pel regidor de Seguretat Ciutadana, Aarón Cano, han detallat els protocols establits de cara a l'enorme afluència de persones que es preveu que ompliran els carrers de València el pròxim mes de març.

“Són les primeres falles normals després d'estos anys de restriccions que, a més, coincidixen precisament amb cap de setmana, la qual cosa ens permetrà recuperar unes festes plenes de gent vinguda des de diferents punts”, ha subratllat l'alcalde, qui ha destacat, a més les novetats d'esta edició, com els concerts en l’Albereda els dies 10 i 11 de març (la proposta dels anys huitanta i noranta del passat segle, que es recupera enguany); o la nova ubicació dels castells de focs artificials, que obliguen a establir nous plans de seguretat, i nous patrons i protocols d'assistència policial. Com és conegut, l'Ajuntament i les empreses pirotècniques van aconseguir setmanes arrere un acord per a la disparada de la Nit de Foc 2023 i els diferents castells i espectacles pirotècnics de Falles des de la zona situada darrere del Palau de les Arts, un espai ampli que permetrà una millor visibilitat per part del públic i majors possibilitats creatives i artístiques.

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha anunciat que per part de la Policia Nacional, “es posarà en marxa un dispositiu policial sense precedents a la província, que comptarà amb més de 1.800 agents dedicats només a l'operatiu especial de Falles”. S'incrementarà el número d'UIP (Unitats d'Intervenció Policial), que passaran enguany de les cinc habituals a huit, i que comptaran amb participants d'altres províncies “per a donar suport a estes festes i garantir la seguretat en un cap de setmana que es preveu massiu”, en paraules de la delegada, que ha subratllat a més el fet que el dilluns 20 serà festiu a Madrid, la qual cosa es traduirà en un increment major del nombre de visitants.

Pilar Bernabé ha fet una crida a la prudència en el consum d'alcohol, i ha instat la ciutadania a descarregar-se l'aplicació AlertCops, una eina impulsada per les Forces i Cossos de seguretat de l'Estat, “que alerta de manera immediata i geolocalitzada davant qualsevol perill d'agressió, baralla o furt”. La Regidoria de Cultura Festiva col·laborarà per a donar a conéixer esta app a les comissions falleres i entre la ciutadania per a contribuir a incrementar la seguretat de ciutadans i ciutadanes en estes pròximes festes de Falles.

3.000 agents de la Policia Local durant totes les Falles

Finalment, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha subratllat el “important flux de persones que s'espera en estes Falles històriques, les primeres grans festes europees que recuperen la normalitat”, ha afirmat, i ha assenyalat que es preveu aconseguir “xifres rècord de visitants, la qual cosa ens obliga a disposar de recursos i planificació a l'altura de les circumstàncies”. La Policia Local disposarà d'un total de 3.000 efectius durant totes les festes. A més, 140 agents es dedicaran específicament a la nit de la cremà, altres 140 reforçaran les disparades de castells, i 100 en les mascletaes, a part de la resta efectius que continuaran amb les seues funcions habituals de servici a la ciutat. El cos de Bombers comptarà amb la totalitat de la plantilla, més de 400 efectius.

“Enguany tenim el repte dels concerts en l’Albereda, huit hores seguides fins a la matinada”, ha recordat Cano, qui ha assenyalat que això implica el disseny d'un operatiu de seguretat conjunt amb la Policia Nacional en la zona d'afecció, fora de l'espai delimitat per a la música. I, a més, ha afegit l'edil, els castells es dispararan en zona nova, “una zona de major afecció a la població, i més sensible geogràficament”. Tal com ha explicat Cano, durant les disparades es mantindran oberts els ponts de l’Assut de l’Or i dels Glòries Valencianes, mentre que el de Montolivet estarà tancat. “Són convocatòries a les quals acudiran milers de persones, i és necessari el treball coordinat per a afrontar-les amb èxit”, ha conclòs el regidor.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte