• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Resum de l'assemblea d'abril

Resum de l'Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de Falla

, que es va celebrar el dia 25 d'abril en la Sala Rodrigo del Palau de la Música, amb el següent ordre del dia:

 

 

Ordre del dia:

1. Aprovació de l'acta anterior

Pere Fuset, President de la Junta Central Fallera, comença la seua intervenció donant la benvinguda als nous presidents i presidentes que s'incorporen. S'aprova l'acta de l'assemblea de febrer.


2. Informe Presidència

Començant amb la informació a destacar per a les comissions, el pròxim dia 30 d'abril finalitza el termini per a presentar les factures per la finestreta única per a la sol·licitud de les subvencions de falla, il·luminació i agrupacions musicals. El servei de Cultura Festiva estarà a la disposició de les comissions per a resoldre qualsevol incidència.

En fer balanç, Pere Fuset reconeix que la part negativa d'este exercici ha sigut la reprovació a la directiva per part de l'assemblea de presidents, fet que ha servit per a plantejar reflexions en la mateixa. El President de Junta Central Fallera contínua amb el balanç d'estes Falles donant l'enhorabona al col·lectiu faller perquè, encara que han sigut unes falles multitudinàries no hi ha incidents a destacar. Suma a esta enhorabona a les persones implicades en Junta Central Fallera.
Entre les novetats introduïdes enguany per a facilitar la gestió de documentació de les comissions, es destaca el nou programa de censos i s'anuncia que està en marxa la implantació d'un sistema electrònic per a les recompenses també. Dirigit als nous directius, es va començar l'exercici amb cursos informatius per a presidents, secretaris...
Estes falles s'ha gaudit d'un excel·lent calendari pirotècnic, sector que ha vist millorat també el pagament del seu servei, gràcies a l'augment dels patrocinis que també s'han derivat a altres àrees. Pere Fuset contínua este repàs destacant la col·laboració entre Junta Central Fallera i la Interagrupació per a fixar les línies del ban de falles, per a triar el jurat de les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor, on la majoria dels seus membres són triats per l'assemblea de presidents. També s'ha consensuat amb la majoria d'agents de la festa un nou model d'ajudes, on s'han afegit noves formes de subvenció com l'és el "Programa Germanor". Buscant col·laborar amb les comissions en matèria econòmica també es va arribar a un acord amb la SGAE, sent Junta Central Fallera qui assumeix el deute reclamat per esta societat a les falles.
La Ciutat de les Arts i les Ciències, i el Museu Príncep Felipe, es consoliden com a emplaçament per a l'Exposició del Ninot, que ha superat en 3.000 visites el rècord de l'exercici anterior.
A l'exercici 2016-2017 s'ha creat la Delegació de Falla, i les àrees de participació i solidaritat. Per a facilitar l'accés de públic dels propis sectors s'han unificat els actes de lliurament del "Bunyol d'Or en Fulles de Llorer i Brilliants" i l'intercanvi de fotografies, i s'ha incorporat una passarel·la en el recorregut de l'ofrena per a no entorpir el pas de les comissions. La promoció del "Teatre Faller" s'estén més enllà del propi concurs, i enguany el guanyador de la categoria d'obra llarga entra en la programació de la Rambleta, així com els guanyadors de les altres categories han participat també en la "Mostra de Teatre Amateur" de la Sala Russafa. L'aposta pel "Teatre Faller" s'ha completat amb masterclass i amb la creació de la Companyia Estable que s'estrena la primera setmana de maig.
Lancaster, Brussel·les...han sigut algunes de les ciutats fora de les nostres fronteres fins a on ha arribat la promoció de les Falles. La col·laboració amb l'Agència Valenciana de Turisme ha sigut contínua durant tot l'any. S'ha arribat a un acord amb diverses llibreries valencianes per a la distribució de les publicacions oficials, entre les quals enguany ha destacat "Falles, un Patrimoni en Comú". cal destacar que en matèria de promoció s'ha millorat l'acord amb TVE per a la difusió dels actes de la setmana fallera.
Sota el lema "Junts Molem Més", s'ha potenciat la relació amb les Juntes Locals, en concursos com el celebrat el dia 23 d'abril de playbacks,o el del teatre que se celebrarà a Sagunt.
La "I Trobada de la Joventut" va reunir a més de 900 joves que van gaudir d'una intensa jornada en la Ciutat de l'Artista Faller.
Entrant en el treball realitzat per cadascuna de les delegacions, Pere Fuset destaca l'augment de participants en els concursos convocats per Cultura: "Teatre Faller" (on s'han superat els 15.000 assistents), declamació (que ha incorporat la categoria "senior"), "Balls al Carrer", l'entrada de bandes (acte que va comptar amb una Directora per a "El Faller"), així com el concurs literari. La delegació de documentació i arxiu contínua recuperant i salvaguardant tota la història de les falles, realitzant publicacions pròpies o ben recopilant les de les comissions.
El campionat de Truc de Junta Central Fallera va explicar enguany amb un nou patrocinador. Este i el I Campionat de Futbolí són els aspectes a destacar d'enguany en la delegació de Festejos; mentre que l'èxit del Concurs de Dibuix i la plantà d'una falla en Expo Jove són els actes destacats de la delegació d'Infantils i Joventut. La promoció de la pilota i el nou format i ubicació de la Gala de l'Esport han destacat entre totes les activitats organitzades per la delegació d'Esports.
La gestió dels entrevistes, creació de dossiers, actualització de la web i xarxes socials, les retransmissions per streaming dels principals actes, facilitar la cobertura de la festa (amb 600 mitjans acreditats) i el senyal institucional gratuït, i les jornades amb "igers" són els aspectes destacats de la delegació de Comunicació en este repàs a l'exercici 2016-2017. La delegació de Promoció ha realitzat una campanya en col·laboració amb Renfe, i ha fomentat la figura dels "Ambassadors", i destaquen la visita Fitur, els actes de celebració del nomenament de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, la celebració de la Cavalcada del Foc i la difusió d'un "aftermovie" que ha resumit les Falles 2017.
La Delegació d'Incidències ha atès 200 expedients, 6 d'ells durant la setmana fallera. L'àrea de solidaritat s'engega a petició de les pròpies comissions i ha animat a Junta Central Fallera a col·laborar amb diverses entitats, així com l'àrea de participació per a facilitar la mediació entre falles i veïns; i la formació per a un ús responsable de material pirotècnic.
El nou curs de jurats, amb quasi 400 inscrits, ha sigut mèrit de la Delegació de Falla, que ja està treballant en la celebració de la Gala de l'Artista Faller el pròxim dia 5 de maig. La Delegació de Juntes Locals, a l'anteriorment dit sumisca la "Gala dels 1" amb l'objectiu també d'homenatjar als grans artistes fallers d'este exercici.
Actes com la proclamació, l'elecció de les Falleres Majors de València...han sigut un èxit gràcies al treball de la Delegació de Protocol.
Delegacions com Recompenses, Secretària i Informàtica, amb un treball menys visible però també constant reben també el reconeixement del President de Junta Central Fallera davant l'assemblea.
D'estes Falles 2017 destacarà sobre totes les notícies la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, un èxit de tot el col·lectiu faller.
Pere Fuset finalitza la seua intervenció reconeixent la labor dels Vicepresidents i Vicepresidentes que li acompanyen.


3. Lectura memòria literària i aprovació


4. Dissolució reglamentària de Junta Central Fallera


5. Precs i preguntes

Falla nº 257 Prega a la presidència que es penalitze a la comissió que es va retirar de la Cavalcada del Ninot, ja que es va veure perjudicada la participació d'esta comissió.
Falla nº 289 Sol·licita un aclariment sobre les declaracions del president de Junta Central Fallera reclamant una democratització de la festa
Falla nº 162 Prega s'avance el pagament de les subvencions a la presentació de les factures, tràmit que no permet la legislació.
Falla nº 70 Informa a la Presidència que durant el recorregut de l'ofrena es podien observar a part del públic consumint alcohol. Prega també que s'avance el pagament de les subvencions.
Falla nº 97 Sol·licita una major dotació policial per al control de l'accés de l'ofrena i del tràfic. Pregunta si s'han solucionat els problemes que ve arrossegant la seu electrònica i si les falles no agrupades rebran informació de primera mà durant el Congrés Faller.
Falla nº 31 Prega que el jurat del concurs de carrers il·luminats contacte amb la comissió a la seua arribada a la demarcació.
Falla nº 199 Informa que la seua comissió va haver de portar una marxa molt accelerada durant l'ofrena.

Fotos: Josep V. Zaragoza

  • JVZC8267
  • JVZC8275
  • JVZC8280
  • JVZC8284
  • JVZC8288

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte