• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Junta Central Fallera presenta el vídeo amb el que es commemora la cancel·lació de la festa ara fa un any

Junta Central Fallera presenta el vídeo amb el que es commemora la cancel·lació de la festa ara fa un any

“Hui, em dirigisc a vosaltres amb el cor ferit però ple d'esperança”

Així es dirigia la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, a tots els fallers i falleres després de la cancel·lació de les Falles, fa ara un any. Un esdeveniment històric que ens va fer presagiar la importància del que se'ns venia damunt, una pandèmia mundial que va fer parar el planeta i que ens va deixar sense les nostres benvolgudes Falles.

“Ha sigut una nit llarga, ha sigut una nit dura, trista, perquè els fallers ens menegem pels sentiments, i és el sentiment el que ens fa treballar durant tot l'any per a eixir al carrer i traure el millor de nosaltres i mostrar el major festival d'art urbà del món”. Aquelles van ser les paraules del Regidor de Cultura Festiva i President de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, que afegia que “El cor no atén raons, però les mesures sanitàries, les autoritats sanitàries i els informes sanitaris eren absolutament clars”.

I d'aquell malson hem anat despertant poc a poc, no del tot, però demostrant que el col·lectiu faller sobreviurà, es refarà i mai es donarà per vençut. Que és responsable, conscient i lluitador. Que ha sabut recompondre les seues ferides i llançar un missatge d'esperança. Perquè encara que siga una paradoxa, els fallers i les falleres estem fets d'un material incombustible. Cremar i renàixer. Saber que TORNAREM.

365 dies d'incertesa però també de germanor, d'enyorança però d'il·lusió, de mantindre viu eixe foc que ens caracteritza i que, com l’Au Fènix, ens farà eixir més forts que mai.

Març sempre serà el nostre mes. El dels fallers i falleres, artistes fallers, indumentaristes, orfebres, floristes, músics, pirotècnics, poetes i tantes altres professions vinculades a la festa. És el mes de la pólvora, de la llum i del color, dels casals i les places, del fervor.

I hui, una vegada més, ens quedem sense eixes Falles al març però la flama del nostre amor per elles mai ens ha abandonat. És temps de records, de mirar cap al passat per a

agafar impuls i pensar en eixe futur que ens espera, i que està més a prop del que imaginem.

És per això que volem fer una crida perquè ningú s'oblide que les Falles tornaran i ho faran perquè tot el col·lectiu faller hem donat un pas endavant.

Són temps difícils... però TORNAREM

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte