• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Dídac Ballester dissenyarà la imatge gràfica de les Falles 2020

Dídac Ballester dissenyarà la imatge gràfica de les Falles 2020

El dissenyador valencià ha sigut triat per unanimitat per un jurat format per diverses associacions del sector del disseny i la il·lustració

La designació de València com a capital mundial del disseny en 2022 va ser tot un premi per a un sector molt important a la capital del Túria que, any rere any, ha anat demostrant la seua qualitat i professionalitat. Dins d'eixe sector no es pot deixar de costat la importància de la cartelleria festiva, així ho ha afirmat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset. Per això, la importància de la designació de la imatge gràfica de les Falles ha anat creixent exponencialment.

 

Ja són cinc edicions on esta candidatura s'obri a totes i a tots els professionals del disseny i la il·lustració que vulguen formar part de la història de la cartelleria fallera. Enguany eixe honor ha recaigut en el prestigiós dissenyador valencià Dídac Ballester, encarregat de crear la imatge gràfica de les Falles 2020. La seua proposta es sumarà a eixe afany per continuar promocionant les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

 

Dídac Ballester s'ha guanyat la seua notorietat a base de treball. El dissenyador valencià -especialitzat en projectes d’identitat visual, disseny de llibres, senyalització i packaging- porta des de 1996 al món professional i ja en 2005 va crear el seu propi estudi. Els seus projectes han sigut seleccionats en nombroses ocasions per formar part d'exposicions i per ser publicats també endiferents llibres i revistes expecialitzades.

 

Ballester és a més codirector d’Escola Lateral, un projecte docent experimental al voltant del disseny i la comunicació visual. Una feina que compagina amb la docència a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València i també amb projectes de caràcter personal d’investigació gràfica.

 

 

La seua trajectòria està plena de reconeixements com ara el Red Dot Award pel web Expormim o el premi al llibre valencià millor editat en 2016, sense oblidar els diversos premis ADCV per treballs com els cartells per al Dia dels Animals o per al Festival de Jazz de València.

 

Amb un segell senzill. ordenat i detallista, Dídac Ballester s'ha guanyat per unanimitat al jurat que ha destacat “la trajectòria i solvència professionals de Dídac Ballester, reconeguda pel mateix sector creatiu i avalada per diferents premis de notable reconeixement professional, així com la capacitat de síntesi i de generar emoció amb el seu treball gràfic”.

 

Un jurat format per diverses associacions del disseny i la il·lustració, entre elles l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), representats per Marina Álvarez-Dardet Colomer; l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), amb Ricardo Cañizares Florentino, i l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (COMUNITAD), representada per Ismael Ledesma Hidalgo. Han completat el jurat Daniel Nebot, Premi Nacional de Disseny i autor de la imatge gràfica de les Falles d’enguany; Mar Piquer Muela, representant a la Junta Central Fallera i Pere Fuset, com a regidor de Cultura Festiva.

 

Fuset ha aprofitat l'ocasió per agrair a totes i tots els dissenyadors que han presentat la seua candidatura “pel seu interés i la seua contribució perquè les Falles continuen caminant per la senda del disseny i la comunicació excel·lents”.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte