• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

Ofrena floral a la Mare de Déu Submergida

L'Agrupació de Falles del Marítim va realitzar la seua particular ofrena

 Com ja va sent habitual, l'Agrupació de Falles del Marítim va realitzar el diumenge 29 de setembre la tradicional ofrena marinera a la Verge Submergida, un dels seus actes més cridaners sens dubte. La figura està situada en el Real Club Nàutic de València, en l'espigó de la part exterior.

Aquesta imatge va estar esculpida en bronze 1977 per Ignacio Cuartero Fernández, trobant-se més de 30 anys situada sota el mar enfront del far de València, a 14 metres de profunditat. No obstant això, el maig de 2009, a causa de les obres de reforçament del far que es van fer en el Port i després d'haver restaurat la imatge, els membres del club de busseig GISED, amb la col·laboració del Real Club Nàutic, van col·locar la imatge de la Verge en un lloc més accessible, enfront de l'espigó situat al costat de les seues instal·lacions, i on està a 10 metres de profunditat. L'ofrena, es realitza de forma habitual al mes del maig pels propis submarinistes, però les falles del Marítim varen sumar-se a aquesta ofrena fa uns anys fent-la seua al mes de setembre.

Diumenge a les 9.30h del matí, es donava inici a l'acte des del Rellotge del Port, on pujarien tots junts als diferents catamarans que van realitzar una xicoteta travessia fins al lloc on s'hi troba la imatge de la Mare de Déu. A l'ofrena assistiren els màxims representants de les 46 comissions que formen l'agrupació, el seu President, Pepe Pastor, i les Falleres Majors de València, Sara Larrazabal i Marina Civera. Les màximes representants de la festa fallera van estar acompanyades per la Vicepresidenta de Junta Central Fallera, Pepa Gómez.

 Durant la travessía, les FMV 2019 pugueren parlar i tranquilitzar a algunes de les actualment candidates a Falleres Majors de València 2020, que assistien a l'acte en representació de les seues comissions del marítim. Aquest fet resulta anecdòtic ja que fa un any, Rocío Gil (FMV2018) va compartir aquest acte també amb Marina Civera.

Per a aquesta ofrena, les nostres Falleres Majors Sara i Marina, encomanàren a un dels submarinistes del GISED depositar el ram de flors als peus de la Mare de Déu submergida. El bussejador, així ho fa, i torna a la superfície visiblement emocionat per comunicar que el ram ja està als peus de la verge. Seguidament, les Falleres Majors i Infantils que formen part de l'Agrupació de Falles del Marítim, llançaren a l'aigua un clavelló blanc en senyal d'ofrena.

Amb vítols cap a les falles, l'Himne de la Coronació i la tornada al port per desembarcar els catamarans, finalitzava un dels últims i intensos caps de setmana del regnat de les nostres Falleres Majors de València 2019.

 

Fotografies: Armando Romero

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h