• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Almirante Cadarso-Conde Altea premia a 12 dones

La gala “Votes for Women” guardona la seua trajectòria i aportacions al panorama polític, econòmic i social valencià

 La comissió Almirante Cadarso-Conde Altea va celebrar el passat dijous 28 de febrer la gala “Votes for Women” en la sala Rodrigo del Palau de la Música, en la qual es va premiar a 12 dones valencianes amb el fi de defendre la lluita femenina pels seus drets i les importants aportacions dins del panorama polític, econòmic i social valencià. A l'acte també van acudir les Falleres Majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal.

El president de la comissió, Vicente Fuster, va assenyalar que estes dones “són un orgull per a la nostra ciutat, ja que han demostrat que el gènere no defineix el límit de les persones, sinó que cada home i done alcancen en la vida tot el que el seu esforç li permet aconseguir”. A més, esta falla pretén retre-los homenatge dins de la seua sàtira fallera a un moment clau de la història; el dret de la dona a poder votar.

Les guardonades van ser María José Lora Zamorano, qui va obtindre el premi Pirotècnia, ja que forma part de la 5ena Generació de Pirotècnics des que el seu besavi creara la primera empresa en 1877. Per la seua banda, Sela Falcó i Xelo Salavert van aconseguir el premi Falles per la seua integració dins d'eixe món.

El premi Indumentaria va recaure en Amparo Fabra pels seus quasi 40 anys en eixa professió, al temps que el guardó Artista Fallera va ser per a Tere Viguer.

L'actual directora del diari Levante-EMV va obtindre el premi Premsa pel seu vincle amb el periodisme i el desenvolupament web, al temps que María José Grimaldo, del diari Las Provincias, i que va faltar fa uns mesos també va obtindre este guardó de manera pòstuma.

Per la seua banda, Concha Montaner va rebre el premi Esport per la seua trajectòria professional, ja que ha sigut més de 15 voltes campiona, ha participat en quatre Jocs Olímpics i ha aconseguit diversos trofeus.

El premi Investigació va ser per a la doctora Ana Cobo, directora de la Unitat de Criobiologia i Crio-preservació de l'IVI, ja que va introduir de manera pionera la tècnica de vitrificació d'ovocits.

L'oncólega valenciana, Ana Lluch, també va ser premiada amb el guardó de Medicina per la seua trajectòria dins de l'estudi del càncer de mama sent considerada com una de les més prestigioses a nivell nacional.

La presidenta de la Fundació EDEM, Hortensia Roig Herrero, va obtindre el premi Dona Emprenedora pel seu esperit emprenedor i la cultura de l'esforç.

Per últim, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, va rebre el premi Igualtat de la Dona per les seues reivindicacions i la seua defensa de l'acollida de Refugiats Africans a Espanya.

Fotografia: Armando Romero

  • A44I4053
  • A44I4184
  • A44I4195
  • A44I4199
  • A44I4220
  • A44I4226
  • A44I4232
  • A44I4235
  • A44I4238
  • A44I4242

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte