• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Dissenyadors fallers debaten sobre la seua professió

La xarrada va ser organitzada per la Delegació de Falla de JCF

El casal de la Falla Just Vilar-Mercat del Cabanyal va acollir ahir la II Xarrada d'Artistes Fallers organitzada per la Delegació de Falla de Junta Central Fallera. Una trobada que va comptar amb la participació de quatre artistes de gran importància en el panorama faller com són Gio Torres, José Luis Ceballos, Alejandro Santaeulalia i José Gallego.

Moderat per la periodista Pepa Gómez, durant el debat van compartir experiències sobre temes relacionats amb la importància del disseny en les falles. A més, els artistes van coincidir a assenyalar la diferència de dissenyar per a un mateix o dissenyar per a un altre, ja que en el primer cas “tenen una llibertat major”.

D'altra banda, també es va parlar de la irrupció de les noves tecnologies en el seu treball atès que alguns com Alejandro Santaeulalia les han incorporat “al cent per cent en el seu dia a dia”, mentre que uns altres com la dissenyadora Gio Torres o José Luis Ceballos van confessar que encara són més de paper.

“Les noves tecnologies ens ofereixen molts avantatges com el ‘Ctrl+Z’ que no existeix fora del digital. Podem recuperar i esmenar errors amb una facilitat molt major”, va assegurar Santaeulalia que també va destacar els efectes que aconseguixen gràcies als programes digitals, “difícils d'obtenir sobre paper”.

També es va posar sobre la taula si els artistes fallers cercaven durant l'any altres projectes per a treballar a més de les falles. En el cas de Santaeulalia la resposta va ser afirmativa: “Donada la situació actual que travessa la nostra professió, a més de dissenyar algunes falles, durant l'any em centre en altres projectes com a centres comercials o parcs temàtics”.

Entre els assistents es trobava la recentment triada Cort d'Honor 2019 i candidates a Fallera Major de València 2019. Durant el torn de preguntes van poder compartir també les seues inquietuds amb els artistes.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte