• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • El Gremi Artesà de Sastres i Modistes entrega a Mª Estela un vestit molt especial

El Gremi Artesà de Sastres i Modistes entrega a Mª Estela un vestit molt especial

Este brocatel, de nom 'Assutzena', l'estrenarà Maria Estela demà a la Gala de la Cultura.

Esta vesprada s'ha realitzat el lliurament oficial per part del Gremi Artesà de Sastres i Modistes de la Comunitat Valenciana a Mª Estela Arlandis Ferrando, Fallera Major de València d'un vestit confeccionat per part del gremi amb especial afecte, un vestit que rebrà totes les mirades quan la FMV el lluïsca demà en la Gala de la Cultura, organitzada per Junta Central Fallera en el Teatre Principal.

Fran Tochena, mestre del Gremi, ha sigut l'encarregat de presidir l'acte i d'introduir a Mª Estela en els detalls del vestit perquè fora coneixedora de la indumentària tan especial que lluirà. Un vestit que ha comptat amb la col·laboració no sols d'una gran part d'agremiats, sinó també amb empreses col·laboradores que han aportat fins al més mínim detall.

El vestit en qüestió es tracta d'un disseny de finals del segle XIX, amb cosset de mànegues de fanal. La tela amb la qual s'ha confeccionat, teixida per Compañía Valenciana de la Seda es tracta d'un estret de brocatel amb el dibuix "Assutzena". Per al fons s'ha utilitzat el color gris marengo que tiny l'ordit. La trama té una realització especial ja que combina un fil metàl·lic en or i una seda de color ivori, aconseguint així una suavització del metall que ressalta el dibuix de les fulles d'assutzena. Li acompanyen a estes assutzenes un davantal i manteleta realitzat per Hijas de Carmen Esteve que per a seguir la línia està inspirat en un dibuix també de motius florals. Les randes són de Santos Tèxtil, també amb centres florals. Un vestit on s'ha cuidat l'harmonia i s'ha respectat la tradició de la indumentària valenciana, ric en matisos i detalls.

L'adreç és un model 'barquillo' Reina, realitzat per Daniel Bada, la pintes són de Flor d'Aigua, el cancan de Margarita Vercher, les cintes i calces de Merceria Rosa Tomás i les sabates han sigut realitzats per Solepiel en un model de saló amb pompó. Tots aquests participants són empreses agremiades a esta entitat que ressalta el paper fonamental dels nostres artesans valencians que amb tant d'afecte realitzen la nostra indumentària any rere any per a tots els valencians i valencianes.

A més, ha estat present el grup de treball que ha realitzat el vestit de Mª Estela; equip compost per Enrique Pertusa, qui ha sigut el coordinador. Acompanyat també de Paula Grau, Vicente Santo Tomás, Sergio Civera. Blanca García i Empar Martí.

L'acte s'ha tancat amb unes paraules per part de Mª Estela en les quals expressava el seu agraïment a tots els que havien estat implicats en el procés així com la seua expectació per poder lluir un vestit tan bonic en un acte tan important com és la Gala de la Cultura. Un vestit de gala que és un reflex de les nostres arrels i que la FMV lluirà amb moltíssim honor.

Fotografies Fotofilmax

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte