• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • El Ple de Junta Central Fallera aprova les normes de l'Ofrena

El Ple de Junta Central Fallera aprova les normes de l'Ofrena

En el Ple del mes de febrer s'ha informat sobre la I Gala del Ninot que se celebrarà dilluns que ve 19 de febrer en les Reals Drassanes.

El Ple del mes de febrer s'ha iniciat amb l'aprovació de l'acta anterior, donant pas a l'informe de presidència en el qual s'ha informat sobre la I Gala del Ninot que se celebrarà dilluns que ve 19 de febrer en les Reals Drassanes.

Després de l'aprovació el mes de gener passat per part de l'Assemblea de la creació d'un nou premi al millor ninot amb especial enginy i gràcia en l'Exposició del Ninot, es va decidir que calia fer un acte que posara en valor tots els premis que s'atorguen en esta exposició, tant els de millors ninots de secció com els de nova creació d'enginy i gràcia. Per això s'ha proposat esta gala que té com a objectiu donar-li l'espai que mereix a eixos premis i així també, evitar que el dia de la recollida el mes de març s'allargue la desfilada fins a l'hora de la mascletà.

Una vegada acabat el torn de la presidència, s'ha passat al següent punt de l'orde del dia, aprovant els Reglaments de Règim Intern dels expedients de les diferents comissions. A continuació, ha arribat el torn de les normes de l'Ofrena i dels horaris de la recollida de premis, que han sigut aprovats per part del Ple. D'altra banda, s'ha aprofitat també per a presentar la iniciativa ‘Menors ni una gota’ de l'Ajuntament de València, informant el ple sobre en què consistix. En este punt, s'ha arribar als informes per part de les delegacions.

La delegació de Protocol i Agenda ha informat que s'han venut més de 2.000 entrades per a la Gala Fallera. Així mateix, i dels horaris d'esta. A les 19:30h es concentraran els sectors en Fira València i a les 20 hores començarà el fotoreclam amb la Fallera Major de València i la seua Cort d'Honor. El sopar arrancarà a les 21:30h i la festa s'allargarà fins a les 4. S'ha comunicat també que no es permetrà l'accés després del sopar.

Quant a la delegació de Cultura, ha anunciat que este dijous s'inaugura a les 18:30h l'Exposició commemorativa del 50 aniversari del teatre faller en Nou Centre. A més, la setmana que ve tindran lloc les Gales de la Cultura, el dia 21 la infantil i la 22 la major. Respecte a l'Entrada de Bandes, recordar que serà el diumenge 25 de febrer a les 12 hores.

La delegació de Relacions Públiques i Juntes Locals està treballant principalment en l'assignació de jurats a les diferents activitats com per exemple llibrets, cavalcada, carrers il·luminats, playbacks, ninot, presentacions i falles en diferents municipis.

Quant a la Cavalcada del Ninot, hi ha 7 falles inscrites i ja hi ha orde d'eixida:

17 - QUART-PALOMAR
300 - SANTA MARIA-MICAELA - MARTIN L'HUMÀ
392 - BLAS GÁMEZ-ÁNGEL VILLENA
87 - ARXIDUC CARLES-CHIVA
310 - DOCTOR GIL I MORTE-DOCTOR VILA I BARBERÀ
202 - HUMANISTA MARINER-MANUEL SIMÓ
158 - ALBACETE-MARVÀ

Respecte al concurs de Calles il·luminades, ha finalitzat el termini d'inscripció i participen 5 comissions en categoria A i 17 en categoria B. Dilluns que ve 26 de febrer es farà a JCF el sorteig del recorregut del jurat. Les credencials de la Macrodespertà s'enviaran com l'any passat via mail i per a eixe dia caldrà portar el DNI per a identificar-se.

D'altra banda, la recollida de Ninots en l'Exposició serà a partir de les 17:45 hores del dia 14 i del dia 15 després de la lectura dels veredictes dels ninots indultats i tancarà a les 20 hores. L'entrada es realitzarà per la porta lateral i l'eixida per la principal. Només podran entrar un màxim de 10 persones per a arreplegar-ho.

En Infantils, s'han inscrit aproximadament 1500 xiquets per a la Macrodespertà. Les dates per a repartir les acreditacions, seran els dies 21 i 22 de febrer a les instal·lacions de JCF, en horari de 17.30 a 20:00hrs. El dia 25 de febrer es començarà a repartir les bosses de les bombetes, a les 06:00h, en la Plaça de la Reina. Es prega puntualitat perquè la Macrodespertà Infantil donarà inici a les 07:15h.

Quant al lliurament de trofeus de les diferents competicions esportives, es va celebrar en les Reals Drassanes el passat 8 de febrer una gala on es van entregar més de 123 trofeus a 82 comissions, els segons i tercers premis de tots els esports. Van participar en total més de 6500 fallers i falleres en totes les competicions, aconseguint un rècord històric. La Gala de Campions tindrà lloc este dijous, 15 de febrer a les 20 hores també en les Reals Drassanes, on s'entregaran exclusivament els primers premis de tots els esports, fins a un total de 85 trofeus a 70 comissions diferents.

La Gala de l'Esport Infantil, s'ha canviat la ubicació del Trinquet de Pelayo a les Reals Drassanes i tindrà lloc divendres que ve, 16 de febrer, a les 18h, on s'entregaran tots els premis infantils de tots els esports, fins a un total de 20 comissions diferents que es repartixen 35 trofeus. Amb esta gala es donarà per acabada la temporada esportiva.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte