• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

L'Exposició del Ninot 2024 obri les seues portes

Este divendres de vesprada ha quedat inaugurada l'Exposició del Ninot 2024 que estarà oberta des del 3 de febrer fins al 15 de març.

Esta mostra d'art efímer està formada pels ninots de les 384 comissions que pertanyen a Junta Central fallera i també amb la presència dels dos ninots de les falles municipals. El ninot infantil és obra de Ceballos i Sanabria amb la col·laboració de Marina Puche i, el ninot major, obra de Pere Baenas amb disseny d'Escif.

Esta mostra estarà oberta al públic des del 3 de febrer fins al 15 de març, quan tancarà les seues portes després del veredicte dels Ninots Indultats en les portes principals i quan començarem a vore eixos ninots plantats a les demarcacions de cadascuna de les comissions falleres. L'horari per a visitar la mostra serà de dilluns a dijous de 10 a 20 hores i de divendres a diumenge de 10 a 21 hores, excepte el 14 i 15 de març que tancarà a les 15 hores.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, acompanyada pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, i junt al president de Junta Central Fallera i regidor de Falles, Santiago Ballester, les Falleres Majors de València, María Estela Arlandis i Marina García, i el mestre major del gremi d'artistes fallers, Paco Pellicer, han inaugurat esta exposició, que celebra el noranta aniversari des del seu origen com a concurs d'idees convocat per l'Ajuntament de València.

El mestre major del gremi d'artistes fallers, Paco Pellicer, també ha volgut convidar amb les seues paraules a tots els visitants i components del món faller a disfrutar d'esta mostra d'art per la qual treballen incansablement durant tot el any i, ha recordat, a tots els fallers i falleres que una vegada quede clausurada esta exposició participen d'una de les nits més importants de la setmana fallera, la nit de la Plantà.

En la seua intervenció, l'alcaldessa, María José Catalá, ha evocat "este certamen d'idees per a crear nous actes fallers que va canviar la història de les Falles", i ha recordat al "gran mestre" Regino Mas. A més, ha recordat "el suport de l'Ajuntament a l'ofici d'artista faller", una professió que cal salvaguardar.

D'altra banda, la Fallera Major de València, María Estela Arlandis, ha remarcat la il·lusió que dona passejar per tantes obres d'art contemplant tots els ninots, "des del que espera ser indultat al que, amb les seues cendres, alimentarà la il·lusió d'un nou inici". A més, ha volgut convidar a tots a "disfrutar d'esta Exposició del Ninot, a participar sent els millors crítics d'un art, que lluny de ser efímer, és etern. A continuar omplit de records la vostra vida fallera".

Pel que fa al president de la Generalitat, Carlos Mazón ha volgut remarcar eixe sentiment contradictori quan arriba esta exposició, eixe en el que hi ha ganes que arribe la setmana fallera, però a la vegada no voldries que s'acabara mai.

L'acte de inauguració s'ha iniciat amb l'acompanyament musical de la Banda Municipal i ha culminat amb l'espectacle pirotècnic a càrrec de la empresa pirotècnica Gironina, amb el qual han disfrutat tant les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor com tots  els visitants que s'han volgut acostar a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Fotografíes: Fotofilmax (JCF)

 

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte