• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Llum verda de la Mesa de Negociació del Ban Faller a la normativa per als actes fallers de setembre: tot estarà supeditat a la situació sanitària del moment

Llum verda de la Mesa de Negociació del Ban Faller a la normativa per als actes fallers de setembre: tot estarà supeditat a la situació sanitària del moment

Galiana ha agraït la predisposició de tots els agents presents, de l’àmbit social, econòmic i festiu de la ciutat i de servicis municipals, i ha fet una crida a la prudència i la màxima responsabilitat individual i col·lectiva

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, s’ha reunit este dimecres amb diversos agents socials, econòmics i de la cultura festiva de la ciutat, així com amb representants de diversos servicis municipals involucrats en l’organització i desenvolupament de les celebracions falleres, en el marc de la Mesa de Negociació del Ban Faller, per donar per conclòs l’annex que incorporarà al ban faller tota la normativa que regularà el dia a dia de les celebracions dels actes fallers de la primera setmana de setembre. Entre les novetats principals, la supeditació de totes les autoritzacions i horaris a les restriccions que en cada moment vinguen determinades per la situació sanitària.

La trobada de hui ha tingut lloc a l’hemicicle municipal i ha comptat amb la presència de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de València, la Interagrupació de Falles, les federacions de Falles d’Especial i de Primera, la Unió de Consumidors, AVACU, l’Associació de Comerciants del Centre Històric, la Confederació Empresarial Valenciana, la Federació d’Hostaleria, delegats de Junta Central Fallera i representants dels servicis municipals de Bombers, Policia Local, Neteja de l’Espai Públic, Jardineria Sostenible i Salut i Consum.

“Cada pas que donem cap a la celebració dels actes fallers d’enguany el pròxim mes de setembre ha d’anar acompanyat per la prudència i la crida a la màxima responsabilitat individual i col·lectiva perquè la prioritat serà sempre la salut i la seguretat de tots els fallers i falleres i de la resta del veïnat de la nostra ciutat”, ha explicat Galiana. En este sentit, ha destacat que “totes les restriccions vigents en el moment de la celebració dels actes seran les que determinaran els límits per a cada acte programat per a la primera setmana de setembre” i ha agraït “la predisposició absoluta de tots els agents representats en la trobada de la Mesa de Negociació per poder fer possibles unes celebracions dignes i segures”.

Tota la normativa que tradicionalment es recollia en el ban faller ara s’inclou en un annex que s’afegirà al ban i que inclou, entre altres, les dates principals que marquen l’inici dels preparatius per a les celebracions, així com les delimitacions habituals referents a mobilitat, autorització d’instal·lacions i ocupació del domini públic. Per exemple, es mantenen les restriccions d’accés al centre de la ciutat així com altres limitacions que s’estenen fins les Grans Vies. També s’establixen exempcions com la del pagament del servici d’estacionament regulat amb limitació horària, que en esta ocasió se suspendrà des de les 9.00 hores del dia 30 d’agost fins el dia 6 de setembre en tot el terme municipal.

Les carpes, entre el 27 i el 29 d’agost

Galiana ha explicat que una de les imatges més esperades, la de l’eixida de les falles més grans al carrer, es produirà ja en la segona quinzena del mes d’agost. Serà l’inici del dispositiu per traure totes les falles de Fira València i que vagen arribant a les places i els carrers on algunes d’elles ja estaven ara ja fa més de 14 mesos. “Confiem que el bon fer de totes i tots ens duga a una situació en què mai més hàgem de vore les falles emmagatzemades en Fira València a l’espera d’una situació sanitària normal”, ha expressat el regidor, qui ha agraït la col·laboració de la institució firal durant tota la pandèmia.

Seguint la normativa vigent en cada moment es podran instal·lar carpes en unes condicions determinades. Com a norma general es podran instal·lar el dia 29 d’agost, però en determinades circumstàncies eixa data es podrà avançar una jornada o dos (en funció de si la seua ubicació és un descampat o una zona per a vianants o si es troba en un lloc sense afecció a les línies dels autobusos de l’EMT, en zones enjardinades o d’aparcament).

Altres restriccions
Totes les autoritzacions estaran supeditades a les restriccions que determinen les autoritats sanitàries en cada moment i hi haurà una analogia entre les celebracions i les instal·lacions amb altres sectors com el de l’hostaleria. Així les coses, l’horari de les carpes, per exemple, no podrà excedir en cap cas el d’obertura de l’hostaleria ni tampoc les 1.30 hores de la matinada.

Estos condicionants s’aplicaran per a activitats culturals i no es permetran ni orquestres ni discomòbils.

El text final de l’annex es publicarà una vegada serà aprovat per la Junta de Govern Local.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte