• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Crònica fallera a Fitur

7:30: Comença l'aventura a l'estació de l'AVE Joaquin Sorolla.
 
8:00. Eixida de l'AVE cap a Madrid en el qual viatgen la Fallera Major de València, Alicia Moreno, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset i la Vicepresidenta de Promoció i Comunicació, Montse Catalá.
 
9:50. Arribada a Madrid. Estació d'Atocha. Camí d’ IFEMA
 
 
10:30. Obertura de les portes de Fitur. La primera parada a l'estand del Turisme Xinés, tenia un clar sentit. Allí es trobava la primera connexió amb les falles, gràcies al ninot d'Ós Panda creat per l'artista faller José Luis Platero.
 
I de Xina, a l'Agència Valenciana de Turisme amb especial atenció al col.lectiu LGTB com a interessant focus de turisme.
 
L'espai de Turisme València es va convertir en tot un ritual per als visitants: selfie amb la maqueta de la falla municipal de Manolo García, foto al cartell de falles de Ibán Ramón, i recollida d'informació gràcies als programes de mà de les falles 2016 i els fullets especials Unesco amb l'explicació de la candidatura.
 
12:00. Presentació de la candidatura Unesco amb el vídeo oficial i exposició de la imatge gràfica de les falles en la plaça central del pavelló amb un espectacular videoworld on van participar tant la Fallera Major de València com el Regidor.
 
Va ser un moment de fusió de festes de la Comunitat ja que des d'Algemesí, festes que ja són Patrimoni Immaterial de la Humanitat, van dedicar un dels seus balls típic, tornejants i bastonets, a Alicia Moreno, Fallera Major de València. Podeu veure este moment en un vídeo a Instagram de Junta Central Fallera.
 
Altres estands amb essència fallers, van anar el del Oceanogràfic en el qual els visitants podien descobrir una espectacular beluga de vareta feta de forma artesanal per les mans de l'artista Manolo García.
 
A l'espai dedicat a la Diputació de València, Alicia Moreno, va poder fotografiar-se amb moltes Juntes Locals que també es van sumar a esta aposta per la promoció de la festa: Xàbia, Gandia, Sant Vicent del Raspeig, Elda… Fins i tot València i Alacant es van unir de la mà de les seues màximes representants, la Bellea del Foc i la Fallera Major.
 
13:30. Volta a l'estand de Turisme València on Alicia i Pere van signar en el llibre de suport a la candidatura. També en este moment, el Director de Turisme Xina, Yilin He, va aportar el seu suport a la candidatura ampliant així una llista de signatures entre les quals van destacar les de Pedro Sánchez, Secretari General del PSOE o el Director de l'Organització Mundial de Turisme Márcio Favilla Lucca de Paula.
 
14:15. Eixida de Fitur cap a la Casa de València de Madrid.
 
14:45. Recepció per part del President de la Casa de València, Vicente Cincero el qual es va encarregar d'ensenyar les instal·lacions i treball d'esta institució amb més de 200 socis. La Fallera Major de València, Alicia Moreno li va obsequiar en diferents publicacions per a la biblioteca del centre com són el “Vivir las fallas” 2015, el llibre del 75 aniversari de Junta Central Fallera i la publicació “Els falles de València” de Manolo García. I per als socis no van faltar els fullets de les pròximes falles, de la candidatura UNESCO i com a record, les xapes de la imatge gràfica de les falles 2016.
 
 
17:40 AVE cap a València
 
 
19:18. Arribada a València. I encara que ací sembla acabar tot, la jornada d'Alicia Moreno, es va perllongar fins a passada la mitjanit, començava l'altra promoció, la immaterial, la de les comissions.
 
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte