• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

Festivitat de la Policia Local de València

L'Ajuntament de València homenatja el cos de seguretat de la ciutat

La corporació ha celebrat hui la Festivitat de la Policia Local de València amb un acte en la seua central de l'Avinguda del Cid. L'alcalde ha presidit la celebració, dedicant paraules d'agraïment al cos per "la seua tasca per a garantir el compliment escrupolós dels deures i els drets". Especialment ha mostrat el seu suport als agents que actuen contra la venda de falsificacions en la via pública, coneguda com a top manta. "La policia ho va fer correctament respectant a les persones migrants. [...] Hem de respectar a aquestes persones, en una situació especialment vulnerable, però tots hem de respectar la legalitat i lluitar contra la venda il·legal de productes que perjudiquen i molt, d'una banda al comerç, i també la mobilitat de les persones per les voreres".

Ribó va estar acompanyat per Anaïs Menguzzato, regidora de Protecció Ciutadana; José Serrano, comissari principal cap de la Policia Local; Juan Carlos Fulgencio, delegat de govern a la Comunitat Valenciana; Ferran Puchades, secretari autonòmic de justícia; José Mª Ángel, director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i Teresa Gisbert, fiscal cap provincial.

Menguzzato ha agraït a tots i totes el seu treball per la seguretat i la convivència a la ciutat, destacant alguns dels membres homenatjats, també "la col·laboració de la Policia Local amb altres cossos i entitats, la seua funció mediadora i de prevenció, així com la seua tasca permanent com a cos policial de proximitat i de resolució de conflictes". José Serrano, comissari principal ha remarcat que la PLV "contribueix a garantir el gaudi de la democràcia, la seguretat i la tranquil·litat que la ciutadania tant valora" i ha fet constar la pionera formació que reben els agents del cos valencià.

En el seu discurs l'alcalde també ha parlat d'aquestes iniciatives pioneres, de la funció educativa dels efectius policies en col·legis de la ciutat, de "la tasca d'aquest cos a l'hora de combatre la violència de gènere amb la creació d'una unitat especialitzada que està duent a terme una gran labor", i d'una nova unitat per a perseguir la venda de droga a la menuda. A més, ha recordat que el Govern de la Nau ha posat en marxa els processos necessaris per a incorporar nous efectius, amb un total de 120 places aprovades en tres anys enfront de l'absència de convocatòries en els últims deu anys.

Seguidament, ha tingut lloc el lliurament de 22 distincions al sacrifici, el mèrit professional, els serveis destacats o la trajectòria exemplar d'agents, comissaris i inspectors i també persones externes al cos per la seua col·laboració. Dos d'elles van ser entregades a títol pòstum a dos membres que han mort en actiu.

En tot això, han estat presents Marina i Sara, Falleres Majors de València 2019 que també reten homenatge a la Policia Local de València, que desenvolupa una tasca tan imprescindible i a vegades complicada que comporta el tràfec de la setmana fallera.

Fotografías: Armando Romero

  • 24.10 Fiesta policia local1
  • 24.10 Fiesta policia local2
  • 24.10 Fiesta policia local3
  • 24.10 Fiesta policia local4
  • 24.10 Fiesta policia local5

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte