• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

Les carrosses de nostres regines

Ahir van desfilar 28 carrosses en la Batalla de Flors de València, amb dissenys treballats i amb acurades decoracions florals. Però per tots és conegut el gran suport que manifesta el món de les Falles per aquest esdeveniment, la qual cosa significa que sempre hi ha dues carrosses que estan especialment en el punt de mira: les que porten a les nostres Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor.

 

'Al FONS DE LA MAR' Una carrossa tematitzada en el fons del mar va transportar a María Donderis, Fallera Major Infantil de València 2015, i la seua Cort d'Honor. Les 13 xicotetes van compartir protagonisme amb peixos de colors, corals, polps, caballets de mar i tortugues. L'artista carrosser que va modelar aquesta obra d'art va ser Antonio Sánchez i es va tornar a casa amb el primer premi de la categoria Especial A. 

Un mes de treball amb l'equip habitual del taller i un escultor a temps complet, a més d'un gran grup de familiars i amics que van treballar fins a la matinada el dia de la Punxà de la Flor, bé van merèixer el guardó. Nostres representants infantils van visitar encantades el taller de Carrosses Sánchez i van atendre a les explicacions sobre aquesta carrossa que simulava estar submergida en un divertit fons marí gràcies als milers de crisantems de colors que es van utilitzar. Fins i tot, cadascuna de les falleres tenia la seua fotografia en 13 petxines que adornaven els baixos del carro.

Elegància i distinció, com si dels grans estels del cinema musical de Hollywood es tractara, eren les característiques que volia expressar la carrossa de Jordi Palanca. Anava a transportar a la màxima representant de les Falles 2015 i a la seua Cort d'Honor i havia d'estar a l'altura. Inspirada en la pel·lícula 'Barret de copa', que van protagonitzar els mítics Fred Astaire i Ginger Rogers, la carrossa completament frontal cap al públic assistent portava dos parells de sabates de ball en els laterals, un gran barret de copa en la part central i notes musicals de colors.

 

Com en les grans pel·lícules del gènere no faltava una escalinata central, on s'asseien algunes representants de la Cort d'Honor, i en el més alt, la Fallera Major València. Va destacar l'ús de les margarides i crisantems en les sabates de claqué, sense oblidar el guardalobo. Moltíssims centres florals amb roses donaven l'acabat perfecte a aquesta carrossa de somni que va aconseguir el segon premi de la categoria Especial A.

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h