• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

Llobe: la banda somniada

Artesania Llobe s'encarrega de confeccionar un dels símbols de les Falleres Majors i les seues Corts d'Honor: la seua banda

 

El dia de l'Exaltació, totes les mirades estaran centrades en el moment de la imposició de bandes, tant a la Corts d'Honor com a les Falleres Majors de València. És una de les nits més emotives per a l'equip de Llobe.

Esta empresa valenciana porta des de 1983 confeccionant les bandes de moltes falleres majors de la ciutat de València i de les poblacions. Però, són ja més de 30 anys, posant tot la seuapassió per a unes bandes úniques que identifiquen a les màximes representants de la festa.

Parlem amb Jose, segona generació de Llobe, que ha crescut entre escuts, borles i teles. Ell, ens confessa, que ser els encarregats de dissenyar i crear les bandes de Raquel i Clara Mª aporta molta satisfacció a tot el seu equip. A més, ser Indumentarista Oficial es converteix en un símbol de serietat i qualitat, que es tradueix en major confiança del client.

Les bandes de les Falleres Majors requereixen un gran procés i planificació. Durant quasi dos mesos els tallers de Llobe comencen el brodat de les dos bandes. Un brodat que es caracteritza per estar fet a mà i que representa la part més artesanal i única de cada banda. Este detall,, no solament diferencia les bandes de les Falleres Majors de València de la resta, sinó que a més, les converteixen en un article exclusiu i únic. Es presenten amb tisú d'or i tant la corona com els escuts es broden amb canutillo d'or i plata igual que les borles que també són de canutillo d'or.

Les bandes es dissenyen a mida, per açò Raquel i Clara Mª han hagut de passar per les mans d'aquests professionals per a aconsellar-los de la largaria adequada.Este és un tema de debat en el món faller. Des de Llobe recomanen que la borla de la banda, és a dir, el final, sempre quede quatre dits per damunt de la fi de la falda. Cal tindre en compte el volum de la falda i l'altura de la fallera.

Un treball en equip que arreplega els millors materials i la cura i afecte dels experts del brodat. Cada any des d'Artesania Llobe es duen a terme més de 600 bandes

Fotos:Fotofilmax

  • ARF9197
  • BandaCH
  • BandaFMV

 

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h