• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Llobe: la banda somniada

Artesania Llobe s'encarrega de confeccionar un dels símbols de les Falleres Majors i les seues Corts d'Honor: la seua banda

 

El dia de l'Exaltació, totes les mirades estaran centrades en el moment de la imposició de bandes, tant a la Corts d'Honor com a les Falleres Majors de València. És una de les nits més emotives per a l'equip de Llobe.

Esta empresa valenciana porta des de 1983 confeccionant les bandes de moltes falleres majors de la ciutat de València i de les poblacions. Però, són ja més de 30 anys, posant tot la seuapassió per a unes bandes úniques que identifiquen a les màximes representants de la festa.

Parlem amb Jose, segona generació de Llobe, que ha crescut entre escuts, borles i teles. Ell, ens confessa, que ser els encarregats de dissenyar i crear les bandes de Raquel i Clara Mª aporta molta satisfacció a tot el seu equip. A més, ser Indumentarista Oficial es converteix en un símbol de serietat i qualitat, que es tradueix en major confiança del client.

Les bandes de les Falleres Majors requereixen un gran procés i planificació. Durant quasi dos mesos els tallers de Llobe comencen el brodat de les dos bandes. Un brodat que es caracteritza per estar fet a mà i que representa la part més artesanal i única de cada banda. Este detall,, no solament diferencia les bandes de les Falleres Majors de València de la resta, sinó que a més, les converteixen en un article exclusiu i únic. Es presenten amb tisú d'or i tant la corona com els escuts es broden amb canutillo d'or i plata igual que les borles que també són de canutillo d'or.

Les bandes es dissenyen a mida, per açò Raquel i Clara Mª han hagut de passar per les mans d'aquests professionals per a aconsellar-los de la largaria adequada.Este és un tema de debat en el món faller. Des de Llobe recomanen que la borla de la banda, és a dir, el final, sempre quede quatre dits per damunt de la fi de la falda. Cal tindre en compte el volum de la falda i l'altura de la fallera.

Un treball en equip que arreplega els millors materials i la cura i afecte dels experts del brodat. Cada any des d'Artesania Llobe es duen a terme més de 600 bandes

Fotos:Fotofilmax

  • ARF9197
  • BandaCH
  • BandaFMV

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte