• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • L’Assemblea aprova les normes d’elecció de les FFMMV 2025 i la classificació de falles

L’Assemblea aprova les normes d’elecció de les FFMMV 2025 i la classificació de falles

Es descarta la proposta d'augmentar el nombre de candidates que es manté en 73 candidates infantils i 73 candidates adultes

Després de l’aprovació de l’acta de l’Assemblea ordinària del passat 24 d’abril de 2024, s’ha donat pas a l’elecció dels membres de la Comissió de Recursos i Reglament. Cada president o presidenta de falla ha votat un màxim de tres candidats dels 6 que s’han presentat. Després del recompte de vots han resultat escollits:

 • Anais Lorente Medina de la falla Ramiro de Maeztu- Humanista Furió amb 114 vots.

• Antonio de Zarate Moltó de la falla Plaça de Mossen Milà amb 91 vots.

• Francisco Javier Sancho Tos de la falla Bisbe Jaime Pérez- Lluís Oliag amb 61 vots.

 I com a reserva:

• Carles Berriales Arlandis de la falla Guillem Sorolla- Recaredo amb 58 vots.

 

Pel que fa a l’informe de presidència, el president de JCF i regidor de Falles, Santiago Ballester ha donat a conéixer la composició de l’organisme autònom municipal que manté la seua directiva al complet. Ballester estarà acompanyat de nou per José Luis Vaello com a assessor i amb Nicolás Garcés com a Secretari General. Pel que fa a les vicepresidències, Beatriz Ramos continua com a vicepresidenta primera de l’àrea de Protocol, Relacions Públiques i Agenda. La vicepresidència segona l’ostenta María Jesús Andrés que estarà al capdavant de les àrees de Cultura i Solidaritat, Juntes Locals i Recompenses. El vicepresident tercer, Alberto de Marco, s’encarregarà de Festejos, Infantils i Joventut mentre que la vicepresidència quarta recau novament en María Tomás amb les àrees de Mitjans de comunicació, xarxes socials i web a més de la de Patrimoni, Promoció Exterior i Publicacions. Gabi Aranaz serà el vicepresident quint i continuarà al front de les àrees de Pirotècnia, Esports, Arxiu i Grans esdeveniments. Com a coordinadora general continua també Carmen Martínez Ferrer.

Una vegada comunicada la composició de la directiva de JCF, s’ha fet un repàs de tot allò que ha ocorregut des de l’última Assemblea del mes d’abril. El president ha recordat que la Gala Fallera es va celebrar amb èxit el passat 19 d’abril i que també va tindre lloc una jornada de convivència organitzada per la Federació de Fogueres d’Alacant amb l’assistència de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor. Un dia de germanor que van compartir també amb les festes germanes de Castelló. 

D’altra banda, el passat 25 d'abril es va realitzar el Consell Rector de l'Organisme Junta Central Fallera i el 27 d’abril, el dinar de germanor i jornada esportiva de final d’exercici de la casa gran. A més, l’últim dia del mes d’abril, el dimarts 30, va tindre lloc la Gala dels Artistes Fallers per a reconèixer a tots els primers premis de les Falles 2024. 

Com a preludi de la festivitat de la Mare de Déu, s’ha inaugurat a l’Almodí l'exposició ‘Tornar a Brillar’ sobre la restauració del cadafal de la Mare de Déu i que es podrà visitar fins al 30 de juny en horari de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 15 a 19 hores i els diumenges de 10 a 14hores. A més, el cap de setmana de la Mare de Déu es va realitzar la Dansà de les Falles amb la participació de 388 xiquets i xiquetes a la Dansà infantil i de més de 420 majors a la Dansà de les Falles. Ja diumenge, dia gran de la Mare de Déu, es va posar el fermall d’or amb la Solemne Processó en la que van participar totes les comissions que formen JCF i també les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor.

A més, Ballester ha recordat que en les subvencions de falla, pirotècnia i agrupacions musicals ja s’ha pagat el 75% i està previst que abans que acabe juny estiga tot pagat. A les subvencions d’il·luminació ja s’ha revisat la totalitat de la documentació presentada i la subvenció d’aniversaris es troba en la mateixa situació i s’espera que estiguen pagades també abans que finalitza el mes de juny. D’altra banda, el passat 14 de maig es van tornar a les comissions les fiances del concurs de teatre del passat exercici.

El següent punt de l’ordre del dia ha sigut l’aprovació de les normes de l'elecció de les Falleres Majors de València 2025. En primer lloc, el secretari de l’Ajuntament de València, D.Javier Vila, ha explicat la mesura d’incloure la possibilitat que una candidata infantil es puga presentar a la preselecció com a candidata a Fallera Major Infantil de València si en el moment de presentar la candidatura encara no ha complit els 15 anys.

Després del debat sobre la mesura, finalment s’ha decidit modificar la proposta troncal seguint l’article 71.2 del reglament faller que estableix que per a presentar-se a candidata a FMIV haurà de pertànyer a la comissió infantil i per a presentar-se a FMV s’haurà de pertànyer a la comissió major. Una vegada admesa la modificació, s’ha aprovat la proposta troncal de les normes d’elecció de les FFMMV 2025.

Pel que fa al suggeriment que proposa que en la primera fase, la dels sectors, es puga escollir una candidata per cada quatre falles que componen el sector, s’ha dut a terme la votació i finalment ha sigut desestimada.

A continuació, s’ha passat a l’aprovació de la proposta de baremació i normes per a establir la classificació de les falles 2025. Un barem que és el mateix que l'any passat amb l'increment de l'IPC. A més, s’ha aprovat el període de presentació de la declaració de les falles 2025, que es farà entre l'1 de Juny de 2024 i el 20 de Juny de 2024 per a poder així començar a fer la classificació segons les normes aprovades, determinar les seccions i presentar les carpetes en una data que s'indicarà al mes de setembre. Recordar que la classificació es realitza amb l'IVA inclòs i la subvenció serà per la base imposable.

Ballester ha indicat també que el mínim a declarar per a poder optar a la subvenció serà de 1.100 euros per a les falles infantils i 2.500 euros per a les falles grans. Aplegats a este punt, el vicepresident d’Esports ha informat sobre com es troba el procés de devolució de les diferents fiances d’esports del passat exercici. S’ha fet un requeriment des de l’organisme autònom municipal perquè es tornen quan abans millor eixes fiances.

En el torn de precs i preguntes s’ha parlat de subvencions i també del limitador-registrador, així com també del campionat de futbol 7 i de golf. Entre els precs, la celebració de Sant Joan i la possibilitat d’indicar el concepte en els pagaments de les subvencions de l’Ajuntament.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte