• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Ecovidrio presenta 'Falles amb Futur gravat a vidre' amb la sostenibilitat com a eix clau en l'evolució de les nostres festes

Ecovidrio presenta 'Falles amb Futur gravat a vidre' amb la sostenibilitat com a eix clau en l'evolució de les nostres festes

La iniciativa forma part de la campanya #LaReciclà que, un any més, reptarà a les comissions falleres a recollir la major quantitat d'envasos de vidre durant la celebració de les pròximes festes

Ecovidrio ha presentat, aquest matí, 'Falles amb Futur gravat a vidre', una iniciativa que incideix en la importància que ha de jugar la sostenibilitat en l'evolució de les festes, perquè segons explica el missatge de la campanya, les Falles seran sostenibles o no seran.

Per a això, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, ha reunit 6 falleres majors i infantils de València els qui, a través d'un mini documental, han recordat els seus regnats, a més de conversar sobre les festes i de com albiren les falles del futur.

Aquestes dones i xiquetes, que han fet història en les Falles de València, han deixat escrit un missatge sobre com perceben elles les falles dins d'alguns anys, missatge gravat sobre 3 botelles fabricades amb el vidre reciclat recollit durant les Falles 2022.

En concret, el text diu: L'amor per les Falles ens ha d'unir a tots i totes per a crear una festa que a poc a poc siga més sostenible. Perquè estimem les Falles però també estimem València, i hem de cuidar el que s'estima. Necessitem entendre que la nostra festa requereix de cura, per això el reciclatge de vidre, el bon ús dels seus contenidors i que les Falles s'unisquen a la Reciclà, és vital per a aconseguir-lo. I és que les Falles del futur seran sostenibles o no seran. Fdo: Falleres Majors de València

A través d'aquest missatge en una botella, Ecovidrio extrau les principals conclusions d'una trobada única per a parlar de sostenibilitat en les Falles i en el qual han participat Lola Palmero, Fallera Major de València de 1967; Lola Flor, Fallera Major de València de 2000; Rocío Gil, Fallera Major de València de 2018; María Donderis, Fallera Major Infantil de València de 2015; Laura Mengó, Fallera Major de València, i Paula Nieto, Fallera Major Infantil de València.

Aquesta iniciativa forma part de la campanya La Reciclà, una competició entre les comissions falleres on es repta a cadascuna d'elles a reciclar, en el contenidor verd assignat a la seua comissió, més de 400 Kg d'envasos de vidre durant la setmana fallera.

Posada en marxa des de fa 8 anys, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, els ajuntaments de València, Burjassot i Mislata i la Junta Central Fallera, La Reciclà torna amb ganes de continuar demostrant el compromís i la responsabilitat del col·lectiu faller amb el reciclatge de vidre, especialment durant uns dies en què es generen grans quantitats de residus.

En la passada edició, en la qual van participar 233 comissions, es van recollir en els contenidors verds de les falles adherides a la Reciclà més de 110 tones, de les quals, 107 falles van superar els 400kg. Com a dada a destacar, dir que 24 comissions van superar la tona.

Paella gegant per a la falla més recicladora

Com a reconeixement a l'esforç per reciclar, Ecovidrio regalarà un any més, a la comissió que resulte guanyadora, una paella gegant per a 500 persones en la Nit de Sant Joan.

D'entre totes les comissions que superen els 400 kg de vidre recollits en els seus respectius contenidors verds del 6 al 20 de març, Ecovidrio realitzarà un sorteig davant notari per a designar a la Falla que gaudirà d'aquest merescut premi.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte