• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Junta Central Fallera commemora el 25 aniversari del campionat de pilota valenciana amb una setmana d'activitats del 7 al 13 de febrer

Junta Central Fallera commemora el 25 aniversari del campionat de pilota valenciana amb una setmana d'activitats del 7 al 13 de febrer

Amb l'epicentre en l'estació del Nord de València

Junta Central Fallera ha organitzat del 7 al 13 de febrer una setmana repleta d'activitats per a commemorar el 25 aniversari del campionat de pilota valenciana que impulsa cada any la Delegació d'Esports de l'organisme autònom municipal, una programació que tindrà el seu epicentre en l'estació del Nord de València, en el marc del Programa Estación Abierta Adif, on s'instal·larà una exposició fotogràfica i se celebraran diversos tallers didàctics i xarrades que analitzaran l'impacte de la pilota en els mitjans, l'evolució de la competició fallera o la incorporació de la dona a l'esport autòcton valencià.

El programa d'actes per a commemorar el quart de segle de la competició començarà el dilluns 7 de febrer en el Saló de Mosaics de l'estació, on se celebrarà la inauguració (19.00 hores), que comptarà amb la presència del president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, representants de la Diputació de València, la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de València, la Federació de Pilota de la Comunitat Valenciana, la Fundació de la Pilota, ONCE o el subdirector d’Estacions Est d’Adif, Juan Bautista Cano Martínez, entre altres autoritats.

En l'acte es donarà a conéixer el programa complet d'activitats, es presentarà la mostra “Faixa roja, faixa blava”, s'exhibirà el trofeu realitzat per l'artista Laura Moret per a guardonar als millors jugadors i jugadores de pilota en els campionats i s'entregaran els dos primers a José Luis López, patrocinador des dels inicis del campionat, i a Juan Contreras, promotor de la competició des de la Delegació d'Esports de Junta Central Fallera.

Des del mateix dilluns, en el vestíbul de l'estació se situarà la mostra “25 aniversari Campionat de Pilota Valenciana de JCF”, que es completarà amb una projecció amb imatges passades i presents del campionat, així com amb declaracions de persones relacionades amb el món de la pilota fallera.

El dimarts 8 de febrer començaran les xarrades i tertúlies, que tindran lloc a les 19.00 hores en el Saló de Mosaics de l'estació. La primera d'elles analitzarà “La repercussió del campionat de pilota valenciana de JCF en els mitjans de comunicació” i en la mateixa participaran l'escriptor, professor, periodista de Levante-EMV i actual president de la Confederació Internacional de Jeux de Balle, Alberto Soldado, l'escriptor i autor de diversos llibres dedicats a la pilota valenciana i columnista en diversos mitjans de comunicació esportius i generalistes Aureli López i la copresentadora i redactora del programa ‘Va de Bo’ d'À Punt, Mª Carmen Montes. Estarà moderada pel delegat de Mitjans i Comunicació de Junta Central Fallera, Nacho Fuertes.

El dimecres 9 de febrer se celebrarà la xarrada-tertúlia “Evolució de la participació de les comissions falleres en el joc de la pilota valenciana”, que comptarà amb la intervenció de Vicente Peres Novella, Paco Surian, Vicente Belenguer i Javier Ortiz, tots ells fallers participants en el campionat de pilota de Junta Central Fallera, i que estarà moderada pel secretari de la delegació d'Esports de Junta Central Fallera, Paco Castellano.

El dijous 10 de febrer s'abordarà “L'ahir i el hui de la pilota valenciana”, amb el pilotari professional en possessió de la medalla d'or de la Generalitat Valenciana al mèrit esportiu i premi Ciutat de València al mèrit esportiu Álvaro Navarro “Álvaro de Faura”, l'exjugador professional d'escala i corda, retirat en 2019 i director de FITVID, Ismael Vidal “Fageca”, i el pilotari professional, entrenador i preparador del programa de tecnificació en la Federació de Pilota, Josep Llopis “Ricardet”. Estarà conduïda per Valentín Salvador, component de la delegació d'Esports de Junta Central Fallera.

A les portes del cap de setmana, el divendres 11 de febrer, a les 18.00 hores, es durà a terme un taller didàctic per als xiquets i xiquetes en el qual podran aprendre a com arreglar-se la mà i posar-se la faixa per a jugar a pilota. Després d'això, a les 19.00 hores, prendrà el relleu la xarrada-tertúlia “Incorporació de la dona al joc de la pilota valenciana”, en la qual participaran la pilotari, millor jugadora de pilota 2019-2020 i 2020-2021 i medalla d'or en diferents campionats provincials, nacionals i internacionals, Victoria Díez, la pilotari i campiona en diversos campionats Erika Botí i la també pilotari professional i campiona en diversos campionats i màsters Myriam Vidal. Estarà moderada per la responsable de pilota valenciana en la delegació d'Esports de Junta Central Fallera, Kitty Garnés.

Les activitats formen part de les accions de responsabilitat corporativa d'Adif, a través del seu Programa Estació Oberta. Aquest programa és el principal instrument d'Adif per a materialitzar la col·laboració amb el tercer sector. A través del mateix es posen de manera gratuïta a la disposició d'organitzacions sense ànim de lucre i institucions públiques, espais en les estacions per a la realització d'exposicions, concerts, campanyes de difusió i sensibilització en valors i tot tipus d'activitats.

Finalment, la setmana d'activitats arribarà a la seua fi el diumenge 13 de febrer amb un concurs i demostració de ‘feridors’ en el Trinquet de Pelayo (10.00 hores), una partida entre amateurs fallers i professionals amb Ana Puertes, Amparo Martí, Julio Palau i Pau de Borriol (10.30 hores) i la posterior clausura de la programació d'activitats.

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte