• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

La Macrodespertà anuncia l'arribada de les Falles 2024

La Macrodespertà ompli els carrers del centre de la ciutat per a anunciar l'arribada de les Falles.

Eren les 06.15 hores quan les Falleres Majors de València, Marina i María Estela, al costat de les seues Corts d'Honor inauguraven la recollida de les caixes de tro de bac de Pirotècnia Mediterráneo per a totes i tots els acreditats en la Macrodespertà. Els fallers i falleres també els van arreplegar i es van col·locar des de la Glorieta fins al carrer de la Pau a l'altura del carrer Comèdies per a esperar a l'inici de la mateixa. 

En l'edició d'enguany, han sigut un total de 4.500 caixes, amb 50 tro de bac cadascuna. Així, es van repartir un total de 225.000 tro de bac per a les 2.250 persones participants. La caixa que els contenia, comptava amb un disseny especial per a l'ocasió, ja que es compleixen dos dècades des que es va iniciar la Macrodespertà, allà pel 2004. Un acte que organitza Junta Central Fallera amb la col·laboració de la falla Mossén Sorrell-Corona.

En arreplegar el seus tro de bac, les Falleres Majors de València, Marina i Maria Estela, al costat de les seues Corts d'Honor, van assistir a l'Església de Sant Joan de l'Hospital per a visitar la Capella de Santa Bàrbara, patrona dels pirotècnics i realitzar la tradicional ofrena.

A les 07.15h en punt, va començar la Macrodespertà Infantil des de la Plaça de la Reina, per Sant Vicent fins a arribar a la Plaça de l'Ajuntament, amb 1.500 xiquetes i xiquets acreditats, i tan sols 15 minuts més tard, donava inici la Macrodespertà pels carrers de la Pau i Sant Vicent fins a arribar a la Plaça de l'Ajuntament, amb 2.250 persones acreditades.

Va ser quan al aplegar a la plaça de l'Ajuntament a les 8.00 hores aproximadament, quan va finalitzar el soroll dels tro de bac esclatant, amb una apoteosi amb mascletà a la Plaça de l'Ajuntament, a càrrec de Pirotècnia Valenciana.

En acabar, la Junta Central Fallera va oferir un desdejuni popular a totes les persones participants en el gran acte per a reposar forces.

Fotografies: Fotofilmax (JCF)

Imprimeix Correu-e

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte