• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

Resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de juny de 2021

Aquest és el resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de juny de 2021

Acta del Ple de la Junta Central Fallera celebrat el dia 16 de juny del 2021 a les 19.45 hores en la sala d’Actes de la Fundació Petxina amb la presidència del Sr. Carlos  Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, i amb l’assistència dels membres de JCF relacionats al marge.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI ESCAU, DE L’ACTA ANTERIOR

Primerament la Secretaria General fa dos modificacions a l’acte. Exposa que la delegada del sector Arrancapins – la Roqueta Mercedes de la Guia Maciá és de la comissió fallera de la plaça del pintor Segrelles. La votació de la proposta del sector de Patraix va ser la següent: vots a favor 22. Vots en contra 19 i abstencions 24.
Seguidament l’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT – INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència comunica que espera i desitja que totes i tots estiguen bé. Aprofita per a enviar públicament les seues mostres d’estima a les persones que han perdut familiars estos últims dies. Demana que se li permeta que ho envie especialment a la família de Mª Carmen Rodríguez. Ella va ser vicepresidenta de JCF i fa uns dies ha perdut el seu germà Pepe. Descansen en pau.

Recorda que el 18 de juny acaba el termini per a presentar les sol·licituds d’ocupació de domini públic per a les falles de setembre i encara n’hi ha moltes que no han entregat la sol·licitud. Prega que es posen en contacte amb elles i els presidents i presidents perquè no se n’obliden.

El 26 de juny serà el curset de formació dels coordinadors i coordinadores COVID-19 realitzat amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Cal que assistisca una persona per comissió amb la finalitat que estiguen formats per a les falles COVID-19 de setembre i així tindre recursos per a aplicar la normativa i respondre davant els problemes que puguen sorgir.

L’alcalde va parlar amb la Generalitat per l’aplicació de la normativa en les festes falleres, concretament en els casals fallers. La Mesa de Seguiment ha estat en contacte directe amb la Conselleria per a agilitzar la desescalada. S’espera tindre noves notícies esta mateixa setmana, ja que eixe va ser el compromís de la Conselleria. Quan es diga alguna cosa, se n’enviarà informació.

Es recorda als presidents i a les presidentes de les agrupacions falleres que el 21 de juny s’acaba el termini per a demanar les subvencions.

Exposa que queda un mes per a l’Exposició del Ninot i vol que es tinga en compte que els ninots que no van ser arreplegats de l’Exposició de 2020 per part de les comissions o els artistes fallers estan a Fira Valencià. L’Ajuntament s’encarregarà de portar-los a la marina per a participar de l’Exposició. Si algunes comissions volen canviar-lo, podran portar-lo a la Marina i arreplegar el de l’any 2020. La delegació de festejos enviarà en breu les normes per a l’entrega de la resta de ninots.

L’altre dia una destacada representació d’artistes fallers, encapçalada pel president de la seua Federació van comprovar com es troben les falles emmagatzemades en Fira València. Van vore que es trobaven en perfecte estat. Com ells mateixos van dir, no tenen ni pols. Estan numerades i localitzades.

Les falles que es trobaven en la Marina han sigut traslladades a Fira València per a fer el muntatge de l’Exposició del Ninot. Per setembre es transportaran a les places d’on s’arreplegaren en març de 2020. Es troben totes controlades. Encara que estan guardades un any, s’ha vist que es troben en bon estat.

S’ha quedat amb els Gremis per a fer un calendari de l’eixida de les falles de Fira València cap a les diferents demarcacions. En principi, s’estan posant en marxa.
Sobre el tema de les conseqüències de no plantar falla per setembre s’ha sol·licitat a les àrees que se n’encarreguen de l’Ajuntament que realitzen un informe i contesten les qüestions que plantegen algunes comissions.

El cens faller havia baixat a 80.685 fallers i falleres. En estos moments es troba en 89.394 fallers i falleres. Es felicita per eixes xifres i dona l’enhorabona als nous fallers i a les noves falleres.

Finalment es demana una vegada més tota la implicació del món i la comprensió perquè no és fàcil organitzar al mateix temps les falles de setembre de 2021 i l’exercici faller de 2021/2022.

TERCER PUNT - INFORME DE DELEGACIONS

La delegació de Festejos exposa que el 30 de maig van acabar els campionats de truc, parxís i dòmino de l’exercici anterior. S’estan preparant els de l’exercici actual. L’any passat es van apuntar 18 sectors i per a l’actual exercici se n’han apuntat 26. La primera fase es jugarà en els casals o llocs cedits i la data per a finalitzar els campionats de sector és el 7 de juliol. El 8 de juliol es realitzarà a les 19.00 hores el sorteig de la segona fase en la seu de JCF. La segona fase es jugarà els dies 12, 13, 14 i 19 de juliol als jardins de Vivers. El 20 de juliol seran les semifinals i el 21 de juliol es faran les finals i es lliuraran els trofeus en la mateixa ubicació. El concurs de play-back es reprendrà, després de l’anul·lació del de l’exercici anterior per les restriccions sanitàries. Per eixe motiu, s’ha convocat una reunió amb els infantils i juvenils el 21 de juny a les 19.30 hores en el cassal de la comissió fallera Duc de Gaeta – la Pobla de Farnals. Si alguna comissió fallera està interessada a assistir, cal que envie un correu a la delegació Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Els ninots per a l’Exposició s’han de portar allí els dies 12 i 13 de juliol de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores. S’està treballant en l’organització de l’acte de l’ofrena. En breu, se n’enviarà informació relativa a la distribució de les flors perquè les falles puguen encarregar els rams.

La delegació de Cultura agraïx el suport donat a les gales de la Cultura per part del president i les vicepresidències. Destaca també la col·laboració especial de la vicepresidenta de Cultura i les secretàries, la delegació d’Arxiu i Biblioteca i la de Protocol i finalment la dels companys i de les companyes de JCF que estigueren presents. Les gales han sigut una mostra del que és capaç de realitzar el col·lectiu faller en l’estat actual. Estan preparant-se els diferents concursos com ara: teatre, fotografia, audiovisual, presentacions, balls de carrer, etc. Açò comença ja a funcionar.

La delegació d’Infantils informa que el 25 d’abril es va realitzar en el palau de l’Exposició la gala infantil i el lliurament de premis. El 21 de juny a les 19.30 hores es realitzarà en el casal de la comissió fallera Duc de Gaeta – Pobla de Farnals la reunió per a preparar les bases del concurs de play-back. Estan preparant-se les bases per als diferents concursos. Amb la delegació de Festejos s’estan preparant l’Exposició del Ninot, l’acte de lliurament de premis i l’Ofrena.

La delegació de Juvenils informa que estan preparant-se totes les activitats per a l’exercici. Qualsevol faller o fallera que tinga alguna iniciativa pot enviar-la al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Per ara, volen posar-se en marxa Scape-room en el Museu Faller, Play-back, Marató de Futbolí, Concurs d’Escacs, “Plantà Verda” que no es va fer l’any passat i el projecte de formació “Coneix la teua festa”. S’han posat en contacte amb “las Naves” per a coordinar noves activitats. S’hi haa plantejat: Sonolab, realitat virtual i un taller relacionat amb serigrafia. Es posarà en marxa el concurs d’Influencer Faller. Acabarà el 5 de setembre perquè des de l’endemà començaran a participar amb activitats les persones candidates elegides. Es col·laborarà amb la delegació de Mitjans de Comunicació per a realitzar i divulgar imatges amb píndoles. El problema que tenen és que els fallers i les falleres juvenils no són persones seguidores de les xarxes socials en les quals està JCF. Per eixe motiu, és important que siguen informades des de les directives falleres.

La delegació d’Esports informa que van acabar els campionats de pilota valenciana. En el Trofeu Fallera Major de València va quedar campiona la comissió l’Alguer – Enginyer R. Yanini i subcampiona la comissió fallera Humanista Mariner. En el trofeu Fallera Major Infantil de Valencià va guanyar la comissió Cuba – Dénia i queda subcampiona la comissió fallera enginyer Manuel Maese – C. Llorens. En el Trofeu de Delegació Infantil va guanyar la comissió fallera Alqueries de Bellver – Garbí. La comissió fallera Gayano Lluch va quedar subcampiona. Els millors jugadors i jugadores premiats foren: Xavier Suay de García de la comissió fallera Lorca – Olta (divisió d’Honor), Adrian Gil de la comissió fallera Costa y Borrás – Agustina d’Aragó (segona divisió), Alex Soler de la comissió Monestir de Poblet – Aparicio Albiñana (tercera divisió), Óscar Castillo de la comissió fallera de Cuba – Dénia ( millor jugador de la lliga infantil), Luis García de la comissió fallera Duc de Gaeta – Pobla de Farnals (millor jugador del Trofeu de Fallera Major Infantil de València), Enrique Gil de la comissió fallera Duc de Gaeta – la Pobla de Farnals (millor jugador infantil revelació) i Emma Gallego de la comissió fallera enginyer Manuel Maese – C.Llorens (millor jugadora infantil revelació). En el campionat de birles el resultat en la categoría femenina fou campiona la comissió fallera Azcárraga – Ferran el Catòlic, subcampiona la comissió fallera Primat Reig – av. Vinaròs. La tercera classificada fou la comisió fallera Gayano Lluch – M.Merenciano. la millor jugadora femenina fou Amparo Borrás de la comissió fallera Azcárraga – Ferran el Catòlic. En la categoría de birles masculina va guanyar la comissió fallera poeta E. Baró – E. Giniesta. La comissió subcampiona va ser Dr. Serrano – C. Cervera. La tercera classificada fou Azcarraga – Ferran el Catòlic. El millor jugador va ser Xavi Soler de la comissió fallera Azcárraga – Ferran el Catòlic. El 29 de maig en el centre cultura-esportiu “la Petxina” es van lliurar els premis dels esports acabats en eixes dates. Es va celebrar en dos blocs per sectors, i es van complir totes les normatives sanitàries. Es vol agrair a la FDM la cessió del local i a totes les comisions falleres per cumplir amb tots els protocols establits. Continuen celebrant-se els campionats de futbol 7 i pádel. S’han enviat les inscripcions per als campinats de frontó a mà i frontenis. El termini acaba el pròxim 30 de juny i se celebraran els campionats entre el 3 i 4 de juliol. Pròximament s’enviaran les inscripcions d’One wall per a les categories d’adults i infantils, la de pilota valenciana i les preinscripcions de futbol sala femení, futbol 7 infantil i golf. En estes últimes, depenent del nombre de preinscripcions, es valorarà l’interés subscitat per ells i s’estudiarà com organitzar-les. El resum de participació d’equips i fallers i falleres en l’exercici 2020-21 dels campionats organitzats des de la delegació és el següent:

ESPORT | EQUIPS | PARTICIPANTS
One Wall 9 9
Frontó a mà 16 32
Pilota adults 32 96
Pilota infantil 12 36
Bàsquet 3x3 adults 15 80
Bàsquet 3x3 juvenils 7 27
Bàsquet 3x3 infantils 12 44
Concurs de triples i habilitats adults/juvenils 15 46
Concurs de triples i habilitats infantils 8 20
Petanca 20 69
Tenis de taula 14 28
Tenis infantil 10 10
Tenis juvenil 5 5
Tenis adult 17 19
Pádel 96 192
Futbol 7 26 234
Birles 65 325

TOTAL 379 1.272

La delegació de Mitjans i Comunicació desitja que estiguen tots i totes bé. Comuniquen que els pròxims dies s’enviarà la circular relativa a l’acreditació dels fotògrafs de les comissions per a l’acte de l’Ofrena. N’hi haurà tres per comissió fallera. Després s’establirà un termini per a arreplegar les acreditacions. S’està preparant una nova edició dels cursos de gestió de la comunicació per al mes de novembre.

La delegació de Falla comunica que ha tingut un nivell alt la participació en el concurs de maquetes. La classificació de les escenes ha sigut: 1. Comissió Duc de Gaeta – la Pobla de Farnals 2. R. de València – Sant Valer 3. R. de Maeztu – H. Furió. La classificació de maquetes ha sigut: 1. Duc de Gaeta – la Pobla de Farnals 2. Dr. Serrano – C. Cervera 3- L’Eliana – el Cid Accessit 1r Gayano Lluch Accessit 2n Tomasos – C.Cervera Accessit 3r Murillo – Palomar Accessit 4t Polo y Peirolón – Ciutat de Mula.

QUART PUNT – INFORMACIÓ I APROVACIÓ, SI ESCAU, DE LA COMPOSICIÓ DE JURATS EXPOSICIÓ DEL NINOT I FALLES 2021

La delegació de Falla fa un resum dels principals requisits de la normativa relativa a la composició de jurats de l’Exposició de Ninot i de Falles abans que es vote si s’ha de passar a l’aprovació per part de l’Assemblea. Pràcticament coincidix amb l’aprovada en l’exercici anterior. El requisit per a ser jurat és haver realitzat un dels cursos de jurat organitzats des de la Delegació a partir de l’exercici 2016-17 i ser faller actiu o fallera activa. Hi haurà tres components per jurat encara que per al millor ninot de la secció estarà format per cinc components. S’establiran tres grups de jurat (A, B i C) a partir de l’experiència. Cada secció en tindrà un representant de cada grup sortejat davant notari. En les seccions especials, 1A i 1B la composició serà de dos persones membres del grup A i un del grup B. La sol·licitud per a demanar un jurat propi es pot presentar fins al 9 d’agost del 2021 amb la firma, com a mínim, del 75% de les comissions de la secció. El 13 d’agost del 2021 és l’últim dia per a presentar els noms dels jurats proposats. El jurat nomenat per JCF realitzarà una classificació individual de la secció i una altra col·lectiva consensuada. Les classificacions estaran a disposició de qualsevol comissió a partir del 20 de setembre del 2021, encara que les classificacions individuals es mostraran anònimament.

Seguidament, s’aprova per unanimitat que siga votada esta normativa per l’Assemblea de Presidents i Presidentes.

QUINT PUNT – INFORMACIÓ I APROVACIÓ SI ESCAU, DE LES NORMES DE L’OFRENA DE FLORS A LA VERGE I DELS HORARIS DE LA RECOLLIDA DE PREMIS

Secretaria General informa que en el llistat dels premis que s’ha enviat hi ha algunes errades. L’import al Millor Ninot de les seccions 7A, 7B i 7C no és 150 euros sinó 135 euros. Els primers premis d’Enginy i Gràcia de les seccions 8A, 8B i 8C no és de 100 euros sinó de 80 euros. El tercer premi d’Enginy i Gràcia de la secció 8B no és de 26 euros sinó de 25 euros.

Posteriorment exposa que la normativa relativa a la desfilada en l’acte de l’Ofrena de Flors ha sigut enviada i coincidix pràcticament amb la de l’exercici anterior.
Finalment s’aprova per assentiment que passen la normativa de l’’acte de l’Ofrena i dels horaris de recollida de premis a ser votades per l’Assemblea de Presidents i Presidentes.

SEXT PUNT – INFORMACIÓ I APROVACIÓ SI ESCAU, DE LES NORMES D’ELECCIÓ DE FALLERES MAJORS DE VALÈNCIA

Secretaria General exposa que la normativa per a l’elecció de Falleres Majors de València per a este exercici coincidix en gran part en la de l’exercici anterior però amb un calendari diferent. Les preseleccions es realitzaran els dies 10, 11 i 12 de setembre. La segona fase s’inicia amb un mínim de 15 dies abans de l’acte de l’elecció. Per la singularitat de l’actual situació, enguany es proposa que el procés de la segona fase es puga iniciar en menys de quinze dies abans de l’acte d’elecció. Contesta que s’està treballant en l’assignació de llocs per als actes. La Presidència respon que no hi ha subvenció enguany als sectors que en uns altres exercicis organitzaven els actes de les preseleccions. JCF assumix els costos dels actes i posarà a disposició les diferents ubicacions.

S’aprova per unanimitat que la normativa relativa a l’elecció de Falleres Majors de València passe a ser votada per l’Assemblea de Presidents i Presidentes.

SÈPTIM PUNT – APROVACIÓ SI ESCAU DELS SEGÜENTS EXPEDIENTS: EXP. 63/2019-2020 RRI FALLA 85 CUBA - DÉNIA

L’expedient és aprovat per unanimitat.

OCTAU PUNT - PRECS I PREGUNTES

Es realitzen diverses preguntes per part dels membres del Ple.

La sessió s’alça a les 20.58 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte