• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

Resum del Ple de Junta Centra Fallera del mes de gener de 2021

Este és el resum del Ple de Junta Centra Fallera del mes de gener de 2021

Acta del Ple de la Junta Central Fallera celebrat telemàticament el dia 12 de gener del 2021 a les 20.00 hores amb la presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a secretari el vicesecretari primer Sr. Alejandro Rodríguez Pedret per delegació de la Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, amb l’absència justificada de la Vicepresidenta 3a Sra. María Tomás López de les àrees de Comunicació, Participació i Solidaritat i de la Vicepresidenta 4a Sra. Lucía Morales López de l’àrea de Protocol i amb l’assistència dels membres de JCF relacionats al marge.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT - INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència desitja a totes les persones que formen part de Junta Central Fallera que es troben bé de salut.
El 5 de gener es van ampliar la Generalitat les restriccions sanitàries en la ciutat de València fins al 31 de gener. Per eixe motiu es va decidir la suspensió de qualsevol activitat presencial fallera. Malauradament la situació no és bona en el municipi. Com s’ha fet sempre des de la JCF, es va assumir la nova normativa. Eixa és la raó per la qual se celebra el Ple telemàticament i prega que s’acabe prompte perquè les persones que estan en esta Sala han de tornar a casa abans de l’hora del toc de queda.
El 15 de gener, a les 19.00 hores, tal com està previst des de fa temps, hi haurà una reunió del grup de treball amb diferents juntes locals de la Comunitat i la Secretària Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic de la conselleria i Salut Pública Sanitat Universal Isaura Navarro Casillas amb la intenció de parlar sobre les falles de l’any 2021. Per eixa raó, es convocarà un Ple Extraordinari dimarts 19 de gener per a valorar la informació i prendre’n decisions, Eixe mateix dia, en acabar la reunió, s’enviarà una circular informativa amb les conclusions de la reunió.
Una vegada analitzat el cens faller el dia 1 de gener del 2021 s’ha comprovat que des del 20 de març del 2020 fins a eixa data s’han produït 2.400 altes i 12,700 baixes de fallers i falleres. Així que el cens falle ha disminuït en 10.336 persones. Aproximadament suposa el 10% del cens faller.
Com es va explicar en l’Assemblea de Presidents i Presidentes de desembre, l’Ajuntament de València va aprovar en el ple municipal del mes passat el pressupost municipal. En ell s’ha augmentat el percentatge de la subvenció municipal a la falla del 25% al 30%.
Felicita totes les delegacions per la seua participació en el programa d’actes del IV aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Especialment felicita la delegació de Patrimoni.
També vol felicitar la delegació de Mitjans de Comunicació per l’acte de la presentació de la imatge de les delegacions de JCF dissenyades per Xavier Gurrea que va tindre lloc al Centre Cultural del Carme.
Finalment envia el condol de la Presidència i de tota la Junta Central Fallera a l’exvicepresident i membre de les delegacions d’Incidències i Demarcacions José-Javier Sáez Cuesta JJ i a tota la seua família per la mort de son pare fa uns dies. Descanse en pau.

TERCER PUNT – INFORME DE LES DELEGACIONS

La delegació de Festejos informa que el 27 de desembre del 2020 se celebrà en el tram IX del llit del riu Túria el campionat de Canut. Van participar 13 equips. Els guanyadors van ser: campió comissió fallera A. Piles Ivars – S. Tuset, subcampió comissió fallera Visitació – Oriola i 3r classificat comissió fallera pare Domènech – plaça Av. Pius XII. Hi ha 13 parelles apuntades. S’han ajornat les semifinals i la final dels campionats de truc, parxís i dòmino que havien de celebrar-se el 3 i el 10 de gener a la Sala Canal de Pinedo. També s’ha ajornat el concurs de Play-back.

La delegació d’Infantils informa que el 12 de desembre es van lliurar els premis del Concurs de Betlems al Palau de Congressos. L’acte va estar presidit per la Fallera Major Infantil i el president de la JCF. Es va canviar la data de la visita dels jurats del Concurs de Maquetes del 29 al 27 de desembre per l’actual situació sanitària. Es va avisar del canvi a les comissions. El jurat agraïx l’esforç de les comissions participants en estos complicats moments. S’ha ajornat el Concurs de Play-back infantil. Quan es puga, a poc a poc, es reprendran les activitats promogudes des de la delegació.

La delegació de Juvenils transmet ànim als companys i a les companyes de JCF. Comunica que totes les activitats previstes s’han ajornat.

La delegació de Cultura informa que s’ha ajornat l’inici del curs de Tabal i Dolçaina. Es comunicarà a l’alumnat quan s’inicie. S’ha ajornat el Concurs de Teatre per la situació actual. La inscripció per als concursos literaris continua oberta fins al 5 de febrer. En breu, es publicaran les bases del concurs d’audiovisuals en el BOP i s’obrirà la inscripció, encara que des de Secretaria ja s’han enviat les bases perquè les persones que desitgen participar puguen preparar-se. Finalment es transmet el missatge que de l’actual complicada situació eixirà reforçada la festa fallera.

La delegació d’Esports desitja bon any i que tots i totes es troben bé. El 13 de desembre en les instal•lacions del Club de Tenis de Taula CTT Mediterrrani, situat en el polígon de l’aeroport de Manises, es va celebrar el Campionat Faller de Tenis de Taula. Van participar 12 comissions falleres. Hi va haver una exhibició d’esport adaptat a càrrec del Levante UD. El resultat va ser: 1r comissió fallera Bisbe Jaume Pérez - Lluís Oliag, 2n comissió fallera Acàcies – Picaio i 3r comissió fallera plaça de la Reina - Pau – Sant Vicent. Estan ajornades les partides dels campionats. Els campionats de tenis i pilota valenciana han conclòs. Queda per realitzar el trofeu Fallera major. També queden per fer algunes partides del campionat de pàdel, ja que Massanassa, lloc on es realitza el campionat està confinat. Els campionats de futbol i birles estan ajornats. Sols queda per organitzar la celebració del campionat de frontenis. Encara no se sap si es realitzarà enguany. La delegació acaba expressant que continuen anant.

La delegació d’Arxiu i Biblioteca informa que el 20 de desembre es va realitzar la fase final dels concursos “Sabuts Fallers” i “Sabudets Fallers”. Encara que es va fer en línia, fou un èxit. El resultat en el concurs “Sabuts Fallers” va ser: 1r comissió fallera Duc de Gaeta – Pobla de Farnals 2n comissió fallera de la plaça la Reina – Pau – Sant Vicent 3r comissió fallera l’Exposició, El resultat en el concurs “Sabudets Fallers” va ser: 1r comissió fallera l’Exposició 2n comissió fallera plaça la Reina – Pau – Sant Vicent 3r comissió fallera Duc de Gaeta – Pobla de Farnals. S’agraïx a la delegació de Mitjans de Comunicació la seua col·laboració i també a Xavi Gurrea per la realització dels pergamins que es lliuraran als equips guanyadors. S’agraïx a Francisco López Moral la donació de revistes falleres des dels anys 40 ara, ja que ajuden a completar l’Arxiu. Encoratja perquè totes les persones que ho desitgen, facen donacions.

La delegació de Patrimoni informa que s’està treballant en la realització del Llibre del Patrimoni. Es vol agrair la participació i el suport d’entitats i persones per a la realització del programa d’actes del IV Aniversari del Nomenament de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. S’agraïx la col·laboració del Palau de Congressos, de les comissions falleres, de les delegacions de les Juntes Locals i de Mitjans de Comunicació. Els agraïments s’estenen al Gremi Artesà d’Artistes Fallers, a Jorge Galán com a guanyador del concurs de logotips i a Juanjo Garcia que el dissenyarà en tres dimensions. S’agraïx a la comissió fallera Almirall Cadarso – comte d’Altea l’homenatge als ninots indultats. Es dona també les gràcies als gremis d’Indumentaristes i al de Floristes pel treball realitzat en la decoració d’espais, als ponents i moderadors de les taules celebrades, a la Interagrupació de Falles, Ximo Esteve, Pere Baenas, etc. Finalment es vol agrair la participación de la la població d’Algemesí, també amb les seues danses Patrimoni Immaterial de la Humanitat, i a la de Castelló i a les seues representants festives per hi estar presents i a l’Agrupació Musical Gayano Lluch. S’acaba dient que la festa fallera està ferida però no morta.

La delegació de Comunicació informa que el 18 de desembre es va celebrar l’acte de presentació dels logotips de les delegacions de JCF al Centre Cultural del Carme dissenyats per Xavier Gurrea. Es dona les gràcies a totes les persones que estigueren presents. El 13 de gener rebran les delegacions un arxiu electrònic amb el logotip perquè es familiaritzen. En poc de temps, rebran el llibre d’estil que s’està realitzant.

La delegació de Falla desitja salut a tots i a totes. Informa que s’han ajornat les activitats previstes a conseqüència de la normativa enviada des de Secretaria dedicada a les noves mesures sanitàries. S’ha avisat a les comissions falleres inscrites en el concurs de maquetes falleres i escenes falleres que el jurat passarà pels casals quan la situació ho permeta. Per l’actual estat sanitari, no hi ha data per a la celebració dels cursos de jurat i dels tallers infantils i juvenils. Quan se sàpia la data es comunicarà. Per a l’acte de la “desplantà” no hi ha encara ni lloc per a celebrar-lo ni tampoc data. Es confia que es puguen donar dates de celebració d’activitats a partir del 31 de gener.

QUART PUNT – PRECS I PREGUNTES 

Diversos membres realitzen preguntes.
La sessió s’alça a les 20.38 hores de la qual cosa com a Secretari per delegació estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte