• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Resum de l'Assemblea de Presidentes i Presidents de falla del mes d'octubre de 2020

Resum de l'Assemblea de Presidentes i Presidents de falla del mes d'octubre de 2020

Este és el resum de l'Assemblea de Presidentes i Presidents de falla del mes d'octubre de 2020

Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de Falla celebrada en Mercaflor el dimecres 30 de setembre a les 21.00 hores amb la Presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, amb l’absència justificada de la Vicepresidenta 2a de l’àrea de Cultura, Publicacions, Arxiu i Biblioteca la Sra. Amparo Sospedra Tarazona i amb l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d’acord amb els punts de l’orde del dia establits en la convocatòria.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE L’ACTA ANTERIOR.

L’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT - INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència informa que l’1 d’octubre es va reunir la Mesa del Diàleg Faller. Fou una sessió de treball per a presentar la cap de servici i no va ser decisòria.
El 2 d’octubre es va fer el lliurament dels premis del Concurs de Fotografia en el Palau de l’Exposició.
Estos dies s’ha realitzat diferents activitats organitzades per les comissions falleres, les agrupacions i els sectors. Agraïx que s’hagen respectat les actuals mesures sanitàries i que s’hagen organitzat els actes d’una forma modèlica. Són un exemple a seguir.
El 7 d’octubre es va realitzar un sopar de les Juntes Locals del G-8 amb la intenció de treballar conjuntament i de conéixer el seu punt de vista en la situació actual.
El 8 i 9 d’octubre es van disparar els castells de focs artificials i les mascletades” que no es van fer per falles. Es disparen de forma dispersa i en les pedanies de la ciutat per a evitar les concentracions de persones i complir les mesures sanitàries.
Es va fer un Ple de JCF el 14 d’octubre. Es continua treballant de les delegacions per a realitzar totes les activitats que es permeten.
S’està treballant en la celebració de l'aniversari de les Falles com a patrimoni Immaterial de la UNESCO l'últim cap de setmana de novembre. Comptarà amb la col·laboració de tots els sectors fallers, com indumentària o floristeria, entre d’altres.
Des de secretaria s’ha enviat les normes sanitàries renovades. Les principals novetats són la realització d’activitats en grups de 6 i no de 10 i s’esmenta amb més insistència la prohibició de servir en la barra.
El 2 de novembre es tindrà una reunió amb els responsables de la Conselleria de Sanitat Universal per a tractar les diferents possibilitats i alternatives per a la cultura festiva de la ciutat. No es tractarà el tema de si serà possible celebrar les falles o no. Es vol analitzar la celebració de les activitats per Nadal i de quina manera podran fer-se. Es va quedar que en eixa comissió de seguiment que es va establir en la reunió anterior participaren també les juntes locals.
Es recorda que l’Ajuntament de València i la Regidoria de Cultura Festiva treballen amb tots els escenaris possibles per a la celebració de les falles de l’actual exercici. Se sap que no seran com les de sempre, però fins al març encara queda molt de temps i no es pot pronosticar encara de quina manera se celebraran. Les delegacions de JCF continuen organitzant les activitats i se sap que en cada moment es realitzaran si les mesures sanitàries vigents ho permeten. Finalment torna a agrair a les comissions totes les activitats que realitzen perquè estan demostrant que es poden realitzar actes.

TERCER PUNT – INFORME DE VICEPRESIDÈNCIES

La vicepresidència 1a de l’àrea de Festejos i Actes Oficials Cristina Estévez Mariñas ha informat que la segona fase dels campionats de truc, parxís i dòmino s’iniciarà el 8 de novembre en el casal de la comissió fallera Duc de Gaeta – Pobla de Farnals. El 22 de novembre se celebrarà a la Sala Canal la final. Es va realitzar el sorteig del concurs de play-backs en el 26 d’octubre. Les actuacions tindran lloc el 10, 17 i 24 de gener i el 6 de febrer a la Sala Canal.

La Vicepresidenta 2a de l’àrea de Cultura, Publicacions, Arxiu i Biblioteca Amparo Sospedra Tarazona no ha pogut estar present i en el seu nom la Secretària General ha llegit el seu informe. Ha informat que ja ha finalitzat el termini d'inscripció del concurs de Teatre Faller amb una destacada participació. En total n’hi ha 30 grups inscrits (9 inscrits per a la primera categoria, 5 inscrits per a la segona categoria i 16 inscrits per a la tercera categoria). Estan publicades les bases dels concursos «Sabuts fallers» i «Sabudets fallers». En breu, eixiran les bases del concurs literari i del nou concurs d’audiovisuals.

La Vicepresidenta 3a de les àrees de Comunicació, Participació i Solidaritat María Tomás López informa que el 24 d’octubre es va celebrar amb èxit la primera jornada del Curs de Gestió de la Comunicació Fallera. Continuarà el 31 d’octubre també al Complex esportiu-cultural “la Petxina”. Ja està verificat el compte d’Instagram de JCF. Des de l’àrea d’Inclusió, es recorda que ja està obert el termini per a la sol·licitud de subvencions per a projectes que promoguen la igualtat entre dones i homes, la diversitat i la no discriminació. El termini de presentació acaba el 10 de novembre.

La vicepresidenta 5a de les àrees d’Infantils, Joventut i Esports Inmaculada Guerrero Bolinches informa que es va celebrar el Concurs Infantil d’Escacs el 4 d’octubre en el casal de la comissió fallera de Duc de Gaeta – Pobla de Farnals. S’agraïx el comportament de les persones participants i el compliment de la normativa sanitària actual. S’ha ajornat el campionat de futbolí. Ja està en marxa el Concurs de Maquetes de JCF, encara que no se celebrarà en la Fira Expojove per haver-se desconvocat esta. També estan convocats el concurs de Dibuix, el de Betlems i el de Playbacks. El 29 d’octubre se celebrarà el primer taller juvenil en el centre “Las Naves” dedicat a la realitat virtual i Sonolab. En l’última setmana de novembre es pretén realitzar algun torneig “iesport”. S’enviaran les bases i serà en línia. Continuen els campionats de pilota, pàdel, futbol 7. S’han avançat els horaris d’estos últims a causa de l’aprovació de les noves restriccions a la mobilitat nocturna. Es va celebrar el 25 d’octubre en l’alqueria del Bàsquet el campionat 3x3 de bàsquet i el concurs d’habilitats i triples amb la participació de més de 160 persones. Van estar patrocinats per l’empresa Velarte. Van guanyar: en la categoria infantil de 8 a 10 anys la comissió Gayano Lluch, en la categoria infantil d’11 a 14 anys la comissió fallera Poeta Altet Benicarló, en la categoria juvenil la comissió fallera Mare de Déu de Lepant de Castellar i en la categoria adulta la comissió fallera Cuba - Dénia. En el V Concurs d’Habilitats i Tir de Bàsquet va guanyar en la categoria infantil en les modalitats d’Habilitats i Tir Beatriz Pérez Tordes, de la comissió fallera Dr. Peset Aleixandre-Guillem. En les categories juvenils i adults va guanyar en la modalitat d’Habilitats Enrique Barberá, de la comissió fallera Olivereta-Cerdà i Rico i en la modalitat de Tir Pablo Massó, de la comissió fallera Olivereta-Cerdà i Rico. Ha acabat el termini per a la inscripció del campionat de tenis, organitzat amb la Federació valenciana de Tenis. El 31 d’octubre se’n farà la presentació conjuntament amb una exhibició d’esport adaptat en cadira de rodes. Hi ha 40 inscrits. El 28 d’octubre es tanca el termini per a la inscripció als campionats de birles en les categories masculina, femenina i mixta. Hi ha 67 equips inscrits. En breu es trauran les bases dels campionats de futbol sala infantil i femení, frontenis, petanca i tenis de taula.

QUART PUNT: APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, DE LA CLASSIFICACIÓ DE FALLES.

El delegat de falla Salvador García Meri exposa que la classificació de falla es basa en els criteris aprovats per l’Assemblea de Presidents i Presidentes per a l’exercici anterior. S’ha tingut en compte les al·legacions presentades.
Seguidament és votada la proposta de classificació de falles per a l’exercici 2021 i resulta aprovada per assentiment.

QUINT PUNT: PRECS I PREGUNTES

Intervenen diferents membres de l’Assemblea.
La sessió s’alça a les 21.48 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte