• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Resum de l'Assemblea de Presidentes i Presidents de falla del mes de setembre de 2020

Resum de l'Assemblea de Presidentes i Presidents de falla del mes de setembre de 2020

Este és el resum de l'Assemblea de Presidentes i Presidents de falla del mes de setembre de 2020

Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de Falla celebrada en Mercaflor el dimecres 30 de setembre a les 22.00 hores amb la Presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, i amb l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d’acord amb els punts de l’orde del dia establits en la convocatòria.
Abans de l’inici de la sessió, la Presidència demana un minut de silenci per les recents desaparicions: del membre del Consell Rector de la Junta Central Fallera de 2011 a 2015 i destacat integrant de la comissió fallera Jacinto Labaila-Manuel Simó Roberto Ruiz Belén; de la presidenta de l’Agrupació de Falles Benimàmet-Beniferri i component de la directiva de la Interagrupació de Falles de València Ángela Pérez Peláez i del primer delegat de mitjans de comunicació de JCF Roberto Belda Cister el qual va faltar el mes de juny. També demana que es realitze en memòria dels fallers i de les falleres recentment desapareguts i desaparegudes.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE L’ACTA ANTERIOR.

La Secretaria General exposa que han rebut una sol·licitud de la comissió fallera núm. 189 (Av. de Giorgeta – Roís de Corella) perquè es corregisca la part de l’acta que arreplega la intervenció de la falla en precs i preguntes, ja que han vist certes inexactituds. Revisada la intervenció es decidix redactar de la següent manera:
“La persona representant de la comissió fallera núm. 189 (Av. de Giorgeta – Roís de Corella) vol saber si és possible que es permeta l'accés de la seua falla a Fira València, a causa de la necessitat per part dels seus artistes d'alliberar espai en els tallers. La comissió gestionaria el transport per a ser guardades allí i es faria càrrec del cost. La Presidència contesta que es va comentar en l'assemblea passada i que sí que és possible fer-ho. Els exposa que s'han de posar en contacte amb la regidoria de Cultura Festiva perquè els indiquen com fer-ho i en què lloc podran depositar-la. Finalment els comunica que després els facilitarà el telèfon de la persona de la regidoria que s'encarrega d'eixe tema.”
Seguidament l’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT - INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència agraïx a MercaValència la cessió del recinte per a la celebració de l’Assemblea, ja que és complicat trobar espais municipals que complisquen les mides sanitàries. També mostra el seu agraïment a les comissions participants en el lliurament dels premis de falles de l’exercici passat que es va celebrar el 12 de setembre al palau de l’Exposició pel bon comportament i el compliment de la normativa sanitària. També vol agrair a les delegacions que organitzaren la final del campionat de frontó a mà i One Word que es va celebrar el 13 de setembre. El 26 de setembre es va realitzar la imposició de bandes a les Falleres Majors i a les Corts d’Honor per a l’actual exercici. Es felicita perquè isquera bé l’acte. És un signe de la tornada a la normalitat. Finalment felicita també la Federació de falles d’Especial per l’organització del programa “Una Festa per a tots” perquè és un model de com programar les activitats en la nova normalitat.
Convida les comissions falleres a la lectura de les mesures sanitàries per a les reunions en casals fallers establides per la Generalitat Valenciana i enviades a totes les falles. El 23 de setembre es va reunir la Secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic Isaura Navarro Casillas amb representants de la festa fallera i uns altres agents festius per a explicar les mesures que s’han d’aplicar en els locals festius. Cal tindre en compte que en els casals no es podrà cuinar ni posar-se plats amb menjar al mig per a compartir. Els balls que s’hi realitzen no es poden convertir en discomòbils. Cal no oblidar el límit de l’aforament, la utilització del líquid hidroalcòholic i la mesura de la temperatura. Si l’aforament supera les 50 persones, s’ha de comunicar a l'autoritat municipal. Si l'esdeveniment supera les 150 persones, s'ha d'obtindre l'autorització prèvia municipal, que resoldrà segons la situació epidemiològica del moment i que podrà sol·licitar informació al Centre de Salut Pública de la zona. A més, siga el que siga l'afluència, s'establirà la delimitació de l'espai màxim amb un límit d'aforament del 75 per cent. Si l'esdeveniment supera les 400 persones, s’ha de comptar amb l'autorització de la Direcció General de Salut Pública. És important disposar de llistat d'assistents i contacte disponible, per a facilitar a les autoritats sanitàries (mesura de prevenció en cas d'aparéixer un brot).
Este mes s’ha fet el trasllat de les últimes falles a Fira València. S’han validat les factures de les despeses de transport gastat per les comissions falleres, encara que algunes no ho han fet encara.
El 8 i 9 d’octubre es dispararan castells i “mascletaes” en diferents punts de la ciutat amb el material pirotècnic que s’havia contractat per a la festa fallera de l’exercici anterior.
Es prepara un acte dedicat a la indumentària i l’orfebreria amb la intenció de promoure-les i que es torne a la normalitat.
S’ha presentat el projecte de classificació de falles per a l’actual exercici. Es poden enviar esmenes fins al 30 de setembre. Es presentarà en el següent Ple el projecte definitiu i l’haurà d’aprovar l’Assemblea de Presidents i Presidentes en la sessió del mes d’octubre.
S’està treballant amb la possibilitat de celebrar un Congrés faller. En el seu moment es presentarà a l’Assemblea de Presidents i Presidentes, ja que és la qui té potestat per a convocar-lo.

TERCER PUNT – INFORME DE VICEPRESIDÈNCIES

La vicepresidència 1a de l’àrea de Festejos i Actes Oficials, Cristina Estévez Mariñas, agraïx el comportament dels 300 fallers i falleres assistents al lliurament de premis de l’exercici anterior a les comissions falleres al palau de l’Exposició. No es van lliurar els premis de llibrets de Lo Rat Penat perquè, encara que es va oferir fer-ho, l’entitat va preferir realitzar-ho més avant. Des de JCF tindran tota la col·laboració per a celebrar l’acte en la data que decidisquen. El 26 de setembre es va realitzar la imposició de bandes a les Falleres Majors i les Corts d’Honor en el Saló de Cristall. Està en marxa el campionat de truc i parxís. S’està realitzant amb les mesures sanitàries necessàries. S’agraïx la participació de les comissions que arriba a un 75% respecte a l’any passat. El 29 d’octubre se sortejarà les partides de la segona fase i el 26 d’octubre és l’últim dia per a acabar les partides de la primera fase. Està oberta la inscripció per al concurs de play-back fins al 22 d’octubre. El sorteig serà el 26 d’octubre.
La Vicepresidenta 2a de l’àrea de Cultura, Publicacions, Arxiu i Biblioteca Amparo Sospedra Tarazona informa que el 2 d’octubre es lliurarà al pati del Palau de l’Exposició els premis del LX Concurs de Fotografia. L’entrada estarà limitada per raons sanitàries. Les fotografies estaran exposades en el centre comercial Nuevo Centro del 5 al 18 d’octubre. L’edició XLVII del Concurs de Teatre faller se celebrarà en la Sala Flumen. El local ha sigut recentment reformat i està ben adaptat a les necessitats del concurs. Les bases han sigut publicades i la inscripció es podrà realitzar fins al 22 d’octubre. S’especifica que estaran condicionades a la normativa sanitària de cada moment. No resultaran perjudicades les comissions que tinguen algun membre confinat o contagiat pel virus i no puguen fer la representació en la data prevista. No perdran els diners de la inscripció ni baixaran de categoria. S’ha treballat intensament per a fer que la cultura siga segura. S’encoratja a l’assistència del públic. La presentació de la programació del concurs es realitzarà al voltant del 20 d’octubre. S’espera començar-lo a partir de novembre. S’exposarà la data en la pròxima Assemblea de Presidents i Presidentes. La cultura no contagia.

La Vicepresidenta 3a de les àrees de Comunicació, Solidaritat i Inclusió, María Tomás López, informa que es tanca el 30 de setembre la inscripció per al Curs de Gestió de la Comunicació Fallera. S’han inscrit 75 persones. S’està buscant un lloc per a realitzar les sessions el 24 i el 31 d’octubre de matí amb la normativa sanitària establida. Des de la Delegació de Solidaritat i d’Inclusió, s’estan potenciant les exhibicions d’esports adaptats. Es vol continuar fomentant-ho. S’ha demanat als delegats i a les delegades que pregunten les persones que tenen problemes d’adaptació i mobilitat reduïda per a tindre-ho en compte i fer-ne un estudi. Es vol fer unes falles més accessibles. Des de l’Ajuntament, s’ha informat que, com que no es van lliurar els premis Caliu en l’anterior exercici, s’han convocat uns premis a projectes d’Igualtat amb eixe pressupost. Les bases es troben en el web municipal. Encara no estan publicades en el BOP. Quan ho estiguen, hi haurà 20 dies per a presentar-los. La Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha proposat realitzar una xarrada informativa per a les comissions amb la finalitat d’orientar en la presentació de la documentació. Es premiaran 5 projectes i estaran dotats amb una quantitat de 2.800 euros.

La vicepresidenta 5a de les àrees d’Infantils, Joventut i Esports, Inmaculada Guerrero Bolinches, informa que es van finalitzar els campionats de frontó de mà i el One Word el 13 de setembre al poliesportiu de Massamagrell. Van estar les autoritats municipals i la Fallera Major. Estan en marxa els campionats de pàdel, pilota valenciana, futbol 7. L’últim dia per a la inscripció del 3x3 i activitats de bàsquet és el 14 d’octubre. Se celebrarà el 25 d’octubre i comptarà amb una exhibició de bàsquet adaptat en cadira de rodes. Ha començat la inscripció al campionat de tenis que s’iniciarà el 2 de novembre. S’organitza junt amb la Federació Valenciana de Tenis. Es vol presentar-lo el 31 d’octubre. S’han ampliat diversos esports a les categories infantil i juvenil i a la modalitat femenina com ara: futbol sala femení, petanca i futbol infantil. Es donarà més informació a través de la Secretaria Virtual. La delegació de Joventut informa que s’ha acabat el concurs d’Influencers. Els guanyadors han sigut Luna Pérez de la comissió fallera Gayano Lluch i Fran de Maya de la comissió fallera Canàries – Trafalgar. Demana suport perquè se’ls seguisca des de les xarxes socials. El 4 d’octubre s’inicien els campionats d’escacs infantils i juvenil. Està en marxa el concurs de play-back. La inscripció es pot fer fins al 22 d’octubre. El sorteig serà el 26 d’octubre. La resta d’activitats juvenils continuen preparant-se i es realitzaran, si ho permeten les autoritats sanitàries. El L Concurs de Dibuix es realitzarà el 8 de novembre a la plaça de l’Ajuntament. La visita dels jurats del Concurs de Betlems s’ha ampliat en un dia. El lliurament de premis es realitzarà el 13 de desembre a l’hemicicle Municipal. Tota la informació estarà accessible en la Secretaria Virtual.

La Presidència, abans de pasar al següent punt, recorda que qualsevol dubte que tinguen les comissions poden escriure al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Si es tracta d’assumptes estrictament fallers, es pot escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Acaben d’informar que ha faltat Eduardo Remohí, faller de la comissió fallera de la plaça Negret i pare d’una Fallera Major i d’una membre de la Cort d’Honor. Vol enviar el condol a la família i a la comissió.

QUART PUNT: PRECS I PREGUNTES

Intervenen diferents membres de l’Assemblea.
La sessió s’alça a les 23.27 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte