• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Resum de l'Assemblea de Presidentes i Presidents del mes de febrer de 2020

Resum de l'Assemblea de Presidentes i Presidents del mes de febrer de 2020

Aquest és el resum de l'Assemblea de Presidentes i Presidents del mes de febrer de 2020

Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de falla celebrada en la Sala Jubiocio de Benicalap el dimarts 25 de febrer del 2020 a les 22.00 hores davall la presidència de Pere Fuset i Tortosa, com a Secretari General Joaquim Garcia Ortells amb l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d’acord amb els punts de l’orde del dia establits en la convocatòria.

PRIMER PUNT: Aprovació, si procedix, de l’acta anterior.

És aprovada per unanimitat.

SEGON PUNT: informació de Presidència

L’1 de març serà l’acte de l’entrada de bandes. S’iniciarà a les 11.30 hores en la plaça de la Mare de Déu. A les 12.00 hores començaran a entrar les bandes a la plaça de l’Ajuntament. En total n’hi haurà 13. A les 13.00 hores totes juntes interpretaran “el Fallero”.

El 2 de marçç a les 19.30 hores es farà públic el veredicte del concurs de presentacions en el Saló de Plens de JCF.

El 6 de març a les 20.00 hores se celebrarà un nou acte a la Llotja. Consistirà en un concert realitzat amb motiu del Dia de la Dona on s’estrenaran els pasdobles dedicats a les Falleres Majors. L’aforament serà limitat.

L’últim dia per a arreplegar les inscripcions per a la “Macrodespertà” és el 26 de febrer. Hi ha 1.484 xiquets i xiquetes inscrits i 361 comissions. A les 7.20 hores s’iniciarà la “Macrodespertà Infantil” i a les 7.30 hores la “Macrodespertà”. Cal respectar la traca inicial i començar en l’horari establit.

L’acte de la Crida s’iniciarà a les 18.30 hores amb l’amenització musical. A les 20.00 hores serà l’espectacle. A les 20.15 hores l’alcalde lliurarà les claus de la ciutat a les Falleres Majors i es faran els parlaments.

En el concurs de carrers enllumenats s’han presentat 6 comissions falleres en la categoria A i 22 en la categoria B. El jurat de la categoria A eixirà el 6 de març a les 20.00 hores. El jurat de la categoria B eixirà els dies 5 i 6 de març a partir de les 20.00 hores.

Està oberta la inscripció de fallers i fallers per a participar en l’entrada de les primeres peces de la falla municipal durant la Cavalcada del Ninot fins a l’1 de març. La posada en escena estarà organitzada per Xarxa Teatre. En total desfilaran 8 falles en l’acte.

La Nit de l’Alba de les Falles hi haurà un castell que serà disparat per la pirotècnia Vulcano i les comissions dispararan una bateria pirotècnica gràcies a la pirotècnia Pyroshopping. Les comissions falleres hauran d’arreplegar-les entre el 9 i el 12 de març.

En l’acte de lliurament de premis cal respectar els horaris i tindre en compte els que estan dedicats a les comissions infantils. S’enviarà una circular per a informar de l’horari.

Es prega que es respecte la normativa de l’acte de l’Ofrena que s’ha enviat a totes les comissions falleres. Enguany s’incidix en l’aspecte de la integració i s’especifica que els col·lectius convidats també han de complir la normativa i portar la indumentària establida, a excepció dels grups que en tinguen una pròpia. Es prega puntualitat en la desfilada. Les cistelles es podran retirar de la plaça de la Mare de Déu els dies 20, 21 i 22 de març. S’habilitarà uns contenidors per a buidar-ne les flors.

S’hi han enviat diverses circulars: acreditació de fotògrafs per a l’Ofrena, arreplegada d’arena i horari de bombers, color de la flor en l’Ofrena. Pròximament s’enviarà una circular dedicada al repartiment dels 90.000 gots gratuïts reutilitzables regalats per a les comissions i la possibilitat d’adquirir-ne més a preu reduït.

Els carnets de RECRE ja es poden arreplegar.

Es felicita especialment al personal voluntari de JCF que va estar implicat en els actes de les exaltacions pel fet que enguany s’ha canviat de lloc l’acte i ha hagut treball afegit. Es felicita també el mantenidor i la mantenidora.

La Presidència fa autocrítica per la venda d’entrades per a la Gala Fallera. Es demana disculpes per la disminució inicial d’aforament provocada pel efectes del temporal Glòria en la Fira de Mostres. La sol·licitud d’entrades es va triplicar i en principi l’aforament no permetia tantes persones. S’ha posat solució en afegir-se un pavelló addicional, encara que ha sigut més car el lloguer. Haguera sigut més encertat limitar l’accés de les comissions, a més d’una per al President i la Fallera major, a 5 entrades. No obstant això, com que de fer-se enguany haguera hagut més polèmica, s’ha optat per no fer cap tipus de limitació per falla. Cal reflexionar per a posteriors edicions al voltant del model de Gala Fallera que es pretén. Enguany hi ha 3.000 persones inscrites i la Presidència considera que és un nombre excessiu de fallers i falleres.

S’ha presentat este matí el Pla de Neteja de Falles. Es quadrupliquen el nombre d’urinaris que hi haurà per la ciutat i s’afegirà senyalística. A més es distribuiran diferents contenidors a les comissions falleres per a reciclar (groc, verd, bau i marró). Les contractes es posaran en contacte amb les comissions falleres.

Els decibels establits pel ban faller seran de 90 decibels en l’exterior i 85 en les carpes en tots els permisos. El muntatge de les carpes es podrà avançar del 12 a l’11 de març en determinats casos. La intenció és que el 13 de març totes les comissions falleres tinguen les seues carpes instal·lades.

L’Ajuntament presentarà una campanya de civisme per a les festes falleres. S’explicarà en positiu el que fan els fallers i les falleres. Hi haurà també elements de senyalística per a les comissions falleres i panells amb missatges en positiu per tota la ciutat.

Es demana que en l’acte de la Crida se siga conscient del respecte que este mereix, pel que fa al consum d’alcohol i al comportament.

Es demana que la informació relativa al virus Coronavirus es consulte fonts oficials i que es contrasten totes les informacions no oficials que es reben. L’Ajuntament, ara per ara, mostra la seua preocupació però demana prudència.

El 80% dels permisos municipals estan tramitats i en els pròxims dies s’espera realitzar-los tots. La data per a les al·legacions a les concessions de la subvenció de falla acaba el 28 de febrer. Es poden fer al·legacions a la subvenció d’enllumenat de carrer fins al 6 de març. La subvenció d’aniversaris està en revisió. Es desitja publicar la subvenció d’insonorització de casals i d’agrupacions musicals en el mes de març. Tot està preparat per al pagament de la subvenció de falla abans que es plante. L’enllumenat de carrers també es pretén avancar.

La Presidència comunica que este matí ha fet pública una decisió dura i madurada: la renúncia a la 3a tinència d’alcaldia, a la regidoria de Cultura Festiva i a la presidència de JCF, de manera temporal a causa del juí en el qual està encausat per un accident mortal d’un treballador d’una empresa subcontractada per a una activitat de la Fira de Juliol. Vol agrair la comprensió i el suport de moltes persones. Ha pres la decisió en este moment pel bé de la festa perquè no vol que ara, quan s’inicie el programa d’actes, l’afecte la situació personal del regidor. El processament es va fer divendres passat i la gestió fallera amb el seu equip està realitzada i s’acaba ara, quan comencen els actes a partir de la Crida. No ha estat fàcil prendre eixa decisió madurada ja des de fa unes setmanes. Des d’ara el seu substitut serà Carlos Galiana. Li desitja la millor de les sorts. Vol agrair el treball de totes les directives d’estos cinc anys, el de tot el personal voluntari de JCF i el de la gran família fallera i l’empatia que ha tingut amb les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor. Desitja cremar en l’Assemblea totes les coses negatives i quedar-se amb les positives i amb l’orgull que ha sentit estos anys per representar els fallers i les falleres de la ciutat de València. Desitja la millor de les sorts als presidents i a les presidentes. La festa comença ara i toca celebrar-la.

Secretaria General, en nom de la Junta Directiva, li manifesta l’agraïment a la Presidència per tot el treball que ha realitzat i per la confiança que els ha mostrat en tot moment.

TERCER PUNT: precs i preguntes

Diversos membres de l’Assemblea intervenen. 

La sessió s’alçà a les 23.16 hores de la nit.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte