• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

Resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de juny de 2022

Consulta el resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de juny de 2022

Acta del Ple de la Junta Central Fallera celebrat el dia 17 de maig del 2022 a les 20.10 hores en la Sala d’Actes de JCF amb la Presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, i amb l’assistència de les persones components de JCF relacionades al marge.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI ESCAU, DE L’ACTA ANTERIOR

S’exposa en l’acta que la delegada M. Elvira Escriche García és component de la comissió fallera Pintor Salvador Abril – Peris Valero quan en realitat pertany a la comissió fallera Pintor Salvador Abril – Pere III. Es farà la correcció. Posteriorment l’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT – INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència exposa que s’estan posant en marxa moltes activitats. Dona l’enhorabona pel ritme que tenen estes.

S’informa que ha parlat amb el vicerector de la basílica de la Mare de Déu Álvaro Almenar pel tema del malestar creat per la desfilada de les falles fora de l’última processó a la patrona. Ha contestat que es revisarà eixe tema i es tindrà en compte per a la processó de l’any que ve.

S’enviaran en breu les bases provisionals d’un nou premi per a falles sostenibles que es pagarà dins del pressupost municipal de 2023. Es fan arribar prompte perquè les comissions falleres ho tinguen en compte.

S’han acordat algunes dates d’activitats de l’exercici. El 28 de juny es realitzarà la primera Assemblea de Presidents i Presidentes Infantils de l’exercici. L’1 d’octubre serà la preselecció de les components de les Corts d’Honor en el pavelló de la Fonteta de Sant Lluís. Pròximament s’informarà dels horaris. El 18 d’octubre serà l’acte de les telefonades a les noves Falleres Majors des de l’hemicicle Municipal. El 19 d’octubre serà la seua proclamació. Les exaltacions de les Falleres Majors seran el 27 i 28 de gener de 2023 respectivament en el Palau de Congressos.

En la próxima Assemblea es votaran els components de les meses del Congrés Faller. Es tindran en compte les bases aprovades en l’assemblea de febrer. Les candidatures es poden presentar del 15 al 23 de juny. Els requisits per a presentar-se són: ser faller i fallera, posseir el bunyol d’Argent, estar censat en JCF els dos exercicis anteriors, no tindre cap sanció ni expedient sancionador per part de JCF i tindre l’aval d’una comissió fallera, estiga censada la persona en eixa falla. Cada candidat o candidata sols podrà ser-ho d’una de les dos meses. Immediatament es tanque el termini, es publicarà un llistat provisional dels candidats i de les candidates. Fins al 27 de juny s’admetran les possibles reclamacions. El 28 de juny se’n publicarà el llistat definitiu i es votarà en l’Assemblea. Per tal de votar eixe dia, caldrà acudir amb un mòbil, ja que es farà la votació de manera telemàtica entre les persones assistents amb dret a vot en l’Assemblea.

Intervé el delegat del sector Malva – rosa – Cabanyal – Beteró Gabriel Aranaz Carrión per a opinar que considera que este punt s’hauria d’informar en el Ple i en l’Assemblea prèviament a posar-se en marxa. Considera que no s’hauria de votar en la pròxima Assemblea sinó explicar-lo i posteriorment posar-lo en pràctica. La Presidència respon que no ha d’informar sobre el sistema de l’elecció de les persones membres de les meses perquè la normativa va ser aprovada per l’Assemblea del mes de febrer. Ara simplement es posa en vigor. El representant insistix en el que ha dit i afig que no s’ha informat amb temps que la votació serà telemàtica. La Presidència entén que amb els 9 dies hi ha temps per a presentar-se. Cal tindre en compte que des de febrer, quan s’aprovaren les bases, ha hagut temps per a reflexionar i pensar qui es vol presentar com a candidat o candidata.

Un component del Ple apunta que el termini establit per a la presentació de les candidatures és curt.

Finalment la Presidència exposa que cal regularitzar la utilització del CIF de les comissions falleres. En uns casos presenten el que tenen com a associació cultural i en uns altres com a falla. En cas de no fer-se, no podran tramitar-se les subvencions.

TERCER PUNT – INFORME DE LES DELEGACIONS

Delegació de Festejos informa que està en marxa la primera fase dels campionats de truc, parxís i dòmino. Estan participant tots els sectors amb un total de 291 comissions en truc, 303 en parxís i 228 en dòmino. Els delegats i les delegades de sector tenen com a data límit per a entregar les credencials dels guanyadors el 22 de juny i el sorteig de la segona fase es realitzarà el 27 de juny en els locals de JCF. S’avança que la 2a fase torna al seu emplaçament habitual, és a dir als Jardins del Palau i se celebrarà durant els dies 4, 6,11 i 13 de juliol. El dia 18 de juliol seran les semifinals i el dia 20 es jugaran les finals i es farà el lliurament de trofeus. El 8 de juny es va celebrar la reunió amb les comissions falleres interessades a participar en el XXXVII Concurs de Playback, per a consensuar les bases i iniciar els tràmits necessaris per a portar-ho avant. Està previst fer el pròxim 6 de juliol la primera reunió per a les comissions falleres interessades en la Cavalcada de Ninot.

La delegació d’Infantils informa que el 5 de juny es va celebrar al Parc Central el LI Concurs de Dibuix. Van haver més de 900 participants distribuïts en les 4 categories. Una vegada acabat el dibuix, els xiquets van poder participar en diversos tallers. Els premiats foren: 1) Categoria A: 1r premi Lola Bardera Medina (Azcárraga – Ferran el Catòlic núm. 56) 2) Categoria B: 1r premi Jaume Navarro Cantero (av. l'Equador – Alcalde Gurrea núm. 320) 3) Categoria C: 1r premi Lucía Corcoles Potet (Av. L’Equador – Alcalde Gurrea núm. 320) 4) Cartells de falles: 1r premi Mónica Saavedra Aparicio (Duc de Gaeta – la Pobla de Farnals núm. 145). El premi extraordinari va ser lliurat a Ariadna Rodríguez Clerigues (Castielfabib – Marqués de S. Juan núm. 311). Estos premis es donaran en la Gala Infantil que se celebrarà el mes de febrer. Es vol agrair als companys i ales companyes d'unes altres delegacions que van ajudar, així com al jurat, la seua disposició i treball, perquè han hagut de triar els premiats entre més de 900 dibuixos. També es vol donar les gràcies a les empreses que han patrocinat: Mercavalencia, Ikea España, Coca-Cola, Dammel Group. El dia 8 de Juny va tindre lloc la reunió relativa al Concurs de Playback Infantil amb les comissions que participaran y amb una gran assistència. S’estan preparant ja les bases per als diferents concursos i tornejos que organitza la Delegació d'Infantils.

La Delegació d'Esports informa que es van realitzar els campionats de One Wall adults i infantil en el trinquet de Borbotó el passat dia 22 de maig. Estos van ser els resultats: 1) One Wall infantil (24 participants): primer classificat: Germán Gallego Bayarri (comissió fallera Enginyer Manuel Mestre - C. Llorens); segon classificat: Jose Luis Serrano Aparici (comissió fallera Gayano Lluch); tercer classificat: Hugo Morales Fernández (comissió fallera Alqueries de Bellver – Garbí) 2) One Wall adults(16 participants): primer classificat: Diego Casero Comeche (comissió fallera Acàcies – Picayo); segon classificat: Luís García Vaquero (comissió fallera Duc de Gaeta); tercer classificat: Juan Carlos Peinado Fort (comissió fallera Humanista Mariner - Manuel Simó). En el Campionat de Frontenis, van participar 22 fallers. Quedaren guanyadors: 1) primers classificats: Domingo Pavia i Pablo Pérez (comissió fallera pintor Segrelles) 2) segons classificats: Salvador Uixera i Vicente Uixera (comissió fallera Arxiduc Carles – Xiva). En el campionat de frontó a mà, van participar 18 fallers. Van quedar guanyadors: 1) primers classificats: Juan Carlos Peinado i Alberto Soldado (comissió fallera Humanista Mmariner - Manuel Simó) 2) segons classificats: José Vicente Pérez i Paco Tirado (comissió fallera l’Alguer – Enginyer Rafael Janini). A tots els participants dels campionats de One Wall, frontó a mà i Frontenis, se'ls va fer lliurament d'unes camisetes, regal del patrocinador. El campionat de pàdel va començar el passat dia 13 de juny. Estan, inscrits 204 equips masculins i 30 equips femenins. El campionat de futbol 7 es va iniciar el passat dia 6 de juny. Hi ha 47 equips inscrits. El campionat de futbol sala es va iniciar el passat dia 7 de juny. S’han inscrit 36 equips. Ha finalitzat el termini d’inscripció del campionat de pilota. N’hi ha en categoria d’adults 34 equips i en categoria infantil 8 equips. El campionat s'iniciarà l'11 de setembre. Enguany se celebra el 30 aniversari del campionat de Petanca. Es realitzarà un esdeveniment en col·laboració amb la Federació de Petanca de la C. Valenciana i l'Associació de Petanca València. Se celebraran 3 campionats alhora: el Campionat Faller, el campionat de Federació i un campionat de boccia (petanca adaptada). Es vol que siga un macroesdeveniment que se celebre en el riu amb una massiva participació. La Festa de la Petanca de València. se celebrarà el 15 d'octubre. El pròxim dia 21 es farà una reunió en el Saló de Plens de JCF amb totes les persones interessades a participar per a la unificació de les normes del campionat i per a col·laborar en la realització de l'esdeveniment. S'enviaran les inscripcions per al Campionat de Golf que se celebrarà el 24 de setembre en el camp de Foressos. També se n’enviaran per al Campionat de Birles, que s'iniciarà el 30 de setembre en infantils i els dies 4 i 5 d'octubre per a adults.

La delegació de Cultura informa que es va celebrar una reunió relativa al teatre el 8 de Juny per a donar a conéixer les bases dels Concursos de Teatre en Llengua Valenciana. Va ser un èxit la convocatòria, ja que prop de 50 comissions van estar representades en la reunió. Es preveu el que en este exercici hi haja una participació molt similar als concursos d'abans de la pandèmia. Al llarg de la setmana seran enviades a les comissions i publicades en el web les bases del Concurs. Se sol·licitarà una preinscripció mitjançant un correu a la Delegació de Cultura en la qual només se sol·licitarà el nom de la comissió, el títol de l'obra a representar i la categoria en la qual s'inscriuen. Així es coneixerà el nombre de comissions participants en cadascuna de les categories amb la finalitat que el teatre puga bloquejar els dies que es necessitem i confeccionar el calendari. Quan les bases siguen publicades en el B.O.P., s'obrirà el termini d'inscripció definitiva en el qual ja se sol·licitarà tota la documentació necessària i la fiança. També estan a punt de ser donades a conéixer les bases del Concurs de Fotografia. En el mes de juliol es recepcionaran les obres. Està prevista la inauguració de l'exposició i el lliurament de premis en Nuevo Centro el pròxim 14 de setembre. L'acte de clausura de l’Escola de Tabal i Dolçaina i Cant d´Estil i el lliurament de diplomes a l’alumnat està previst per al dia 11 de juliol a les 22.00 hores en els Jardins del Palau, dins de la programació de la Fira de Juliol. Finalment es comunica que durant el mes de juliol està previst llançar les bases dels Concursos d'Audiovisuals, Literari i Apropòsits i també les de Balls al Carrer. Es deixarà per a setembre les inscripcions a estos concursos.

La Delegació de Falla informa que en este exercici les carpetes, que fins a hora s'emplenaven manualment en el suport de paper, es tramitaran per secretaria virtual, aprofitant les prestacions i facilitats que oferix la utilització d'eixe sistema de tractament de dades, que a més evita errors de transcripcions. S’ha confeccionat un formulari sobre el qual es gravaran les dades necessàries per a conéixer la realitat econòmica anual de la comissió, de cada falla, així com artistes, esbossos, lemes etc. Aprofitaran també per a la classificació de falles, la gala de l'artista faller, etc. Se n’han redactat unes instruccions. La delegació està oberta per a ajudar de 18.00 a 20.00 hores de dilluns a dijous, tant presencialment com per telèfon. Es demana esforç i col·laboració perquè este pas avant que JCF fa per a tindre una millor agilitat en la tramitació de dades, siga un èxit també per a les mateixes falles en la seua gestió.

La delegació de Recompenses informa que s’han enviat les propostes a les comissions i que l’inici del termini de presentació de sol·licituds serà el 13 de juny del 2022. Es tancarà el termini el 9 de setembre del 2022. La presentació de justificants de recompenses manuals acabarà el 30 de setembre. L’inici del termini per a recuperar les recompenses denegades finalitzarà el 21 de novembre del 2022. El termini de recuperació acabarà el 15 de desembre de 2022. La recollida de recompenses finalitzarà el 23 de febrer del 2023.

La delegació d’Informàtica informa que s’ha introduït uns canvis en la Secretaria Virtual per a augmentar-ne la seguretat. Com a conseqüència d’eixos canvis, s'han produït en alguns casos problemes per a accedir. Estos han sigut transitoris i són deguts a les dades emmagatzemades en la memòria del navegador. El problema se soluciona sol. Una vegada s’entra la primera vegada, la resta de vegades, excepte excepcions, no hi haurà cap problema d’accés. Es va alçar el procés d’assegurament provisionalment perquè no es generara cap impediment per a apuntar les candidates a les preseleccions.

QUART PUNT – APROVACIÓ, SI ESCAU, DELS SEGÜENTS EXPEDIENTS: 133/2019-2020 RRI, 139/2021-2022 RRI, 188/2021-2022 RRI, 225/2022-2022 RRI I 190/202-2022 MOROSITAT

Es proposa l’aprovació del Ple dels reglaments interns de Règim interior de les següents comissions per ajustar-se a la normativa vigent: Exp. 133-2019/2020 comissió fallera núm. 221 Llibertat – T.Llorente, Exp. 139-2021/2022 comissió fallera núm. 135 av. Burjassot – J. Ballester, Exp. 188-2021/2022 comissió fallera núm. 258 Calvo Acacio i Exp. 225-2021/2022 comissió fallera núm. 326 Hellín – Pare Luna. Són aprovats per assentiment.
Realitzats els tràmits oportuns, es proposa la sanció, en virtut de l’article 75.1-e del vigent Reglament Faller: “L’incompliment de les obligacions econòmiques a títol individual per un faller”, i es procedix a la seua sanció a partir de l’article 77.e. Sols s’esmenta la comissió fallera, per tal de respectar el que s’establix en la Llei de Protecció de Dades: Exp. 190-2021/2022 comissió fallera núm. 11 plaça de la Mercé, dos fallers. És aprovat per assentiment.

QUINT PUNT - APROVACIÓ, SI ESCAU, DE L’INICI DE L’EXPEDIENT PER TAL DE REALITZAR ELS TREBALLS PREVIS A LA FI DE MODIFICAR EL REGLAMENT DE RÈGIM INTERN DE JUNTA CENTRAL FALLERA

La Presidència exposa que com que s’ha iniciat l’expedient per a reformar el Reglament Faller caldria alhora obrir també un expedient per a la modificació del Reglament de Règim Intern. A més, tots els reglaments d’organismes municipals s’estan adaptant a la normativa vigent. És aprovat per assentiment l’inici de l’expedient.

SEXT PUNT - PRECS I PREGUNTES

Intervenen diferents membres de l’Assemblea.
La sessió s’alça a les 21.18 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte