• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

Resum del ple d'abril

Resum del Ple, que va tenir lloc l'11 d'abril a les 20 hores en el Saló d'Actes de J.C.F.

 

Ordre del dia

1. Aprovació de l'acta anterior

2. Informe Presidència

Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, inicia l'informe de presidència informant al ple que les comissions falleres enguany també participaran en les dansaes celebrades en els dies previs a la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats, i el final d'exercici es celebrarà el 30 d'abril.
El 25 d'abril es tanca el termini per a presentar-se a delegat de sector, dia que també se celebrarà l'assemblea de presidents, esta separació de dues setmanes es va a establir per a donar temps a informar als presidents

Pere Fuset comença el balanç de l'any amb la reprovació a la directiva que es va portar a l'assemblea de presidents. Feta esta valoració, felicita al conjunt de persones implicades en Junta Central Fallera pel seu treball durant este exercici. Durant enguany s'ha implementat un nou programa de censos i s'ha col•laborat amb la formació de nous directius. S'ha augmentat la dotació a pirotècnics i aconseguit nous patrocinadors, per exemple, per al torneig de truc. S'ha establit un nou sistema de jurats de les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor que suma als proposats per Junta Central Fallera els jurats triats per l'assemblea de presidents.

També, s'ha signat un nou conveni amb la SGAE on Junta Central Fallera assumeix el deute reclamat fins al moment per esta societat.
S'ha creat la delegació de falla, que ha iniciat una nova formació per als jurats de monument; i també s'han creat les àrees de protecció de dades i de solidaritat, àrea que ha col•laborat amb diferents organitzacions. La delegació de participació ha desenvolupat una campanya per a unes falles més responsables, s'han realitzat actes de conciliació i de sensibilització amb l'ús de material pirotècnic.

Al llarg de l'any, la delegacions de festejos, joventut i infantils han organitzat la I trobada de la joventut i també l'I campionat de futbolí. S'han unificat els actes de lliurament de recompenses i intercanvi de fotos per a facilitar l'assistència a estos per part de les comissions. Com amb la instal•lació de la nova passarel•la en el recorregut de l'ofrena pel carrer Sant Vicent, que ha aconseguit el permetre el pas sense entorpir la desfilada de les comissions.
La Ciutat de les Arts i les Ciències es consolida com a ubicació per a l'Exposició del Ninot, que ha vist augmentat el nombre de visites en 3.000 persones més que l'any anterior.

Es destaca la labor de la delegació d'esports i de les seues lligues, entre les quals es fa un esment especial a la promoció de la pilota valenciana i al nou format de la Gala de l'Esport, que enguany s'ha celebrat en el Palau de Congressos.

Des de la delegació de Cultura s'ha aconseguit que el primer premi del concurs de Teatre Faller es represente en La Rambleta dins de la seua programació, així com en la mostra de teatre amateur de la Sala Ruzafa. També s'han impartit master class amb professionals per als guanyadors en les diferents seccions d'este concurs. S'ha creat la companyia estable de Teatre Faller que en col•laboració amb la delegació de Juntes Locals inicia una mostra de Teatre que se celebrarà en el Teatre Romano de Sagunt al juny. Estes accions de promoció i unes altres com el carnet de el Teatre Faller han donat com resultat un augment dels assistents a les obres representades en La Rambleta. cal destacar que la declamació sènior i el microteatre s'han sumat a la llista de concursos convocats per esta delegació

Lancaster, Brussel•les i Fitur han sigut dues de les ciutats on s'ha realitzat un major esforç per a la promoció exterior de la nostra festa, promoció que s'ha completat amb marxandatge, la publicació d'un after movie, accions conjuntes amb Turisme València i Renfe i un llibre sobre el Patrimoni en diferents idiomes. Enguany esta delegació també ha atès als ambassadors en la seua labor de mostrar la nostra festa més enllà de la ciutat de València.

El Concurs de playbacks Junts Molem Més i la Gala dels 1 són algunes de les novetats de la delegació de Juntes Locals, que col•labora amb Festejos i Cultura per a la promoció de nous actes que unisquen a totes les comissions de la comunitat.

Seguint amb el treball de totes les àrees, es destaca que la delegació d'incidències ha atès més de 200 expedients, 16 incidències ateses durant els dies de falles, algunes d'elles referents als canvis d'ubicació dins de les demarcacions.

La delegació de comunicació realitza una labor continuada durant tot l'any, que cobreix des de la gestió d'entrevistes a l'actualització de constant de www.fallas.com i de les xarxes socials de Junta Central Fallera. Se sumisca la redacció de dossiers informatius i la retransmissió per streaming per als grans esdeveniments de l'any. Esta delegació també ha realitzat una trobada amb Igers, l'arxiu de totes les notícies de l'any i diversos articles on es donava a conèixer el treball de totes les delegacions de Junta Central Fallera.

Els actes de celebració del nomenament com a Patrimoni d'Humanitat, els actes de comiat de les Corts, els nomenaments de les Falleres Majors de València són alguns dels exemples que s'exposen de l'extens treball realitzat per la delegació de Protocol i Relacions Públiques.

El balanç de l'any finalitza amb la notícia més important de l'any, la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

3. Aprovació de la memòria literària


4. Dissolució reglamentària de Junta Central Fallera


5. Precs i preguntes

La primera de les qüestions que es tracta en este punt és sobre les ajudes per a la insonorització dels casals, que es confirma que s'està treballant per açò. També es pregunta sobre el casal faller, així com es prega s'estudie que no es limitea parelles home-dona la participació en Balls al carrer com en la dansà a la Mare de Déu.
Es prega davant el ple que s'augmente la dotació i col•laboració de la policia local en els accessos a l'ofrena perquè les comissions puguen accedir a les dues vies amb seguretat.

Fotos: Josep V.Zaragoza

  • DGGC4714
  • DGGC4717
  • DGGC4724
  • DGGC4725
  • DGGC4730

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h