• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

Resum del Ple de Junta Central Fallera del mes d'abril de 2022

Consulta el resum del Ple de Junta Central Fallera del mes d'abril de 2022

Acta del Ple de la Junta Central Fallera celebrat el dia 12 d’abril del 2022 a les 20.00 hores en la sala d’Actes de JCF amb la presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, i amb l’assistència de les persones components de JCF relacionades al marge.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI ESCAU, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT – INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència exposa que este es tracta del ple de dissolució i que vol donar les gràcies a tots i a totes. En primer lloc, dona les gràcies als delegats i delegades de sector, als delegats i delegades de lliure designació, a les diferents persones adjuntes i als representants de les diferents agrupacions que han treballat durant este exercici a la Casa Gran.

Quan fa un any estava constituint-se Junta Central Fallera es van enfrontar a la incertesa més dura. Potser la memòria falle però no se sabia com seria l’exercici. Es va dir aleshores que calia enfrontar-se a dos setmanes falleres en un exercici, però ningú no sabia aleshores com anaven a ser les activitats falleres de setembre, i molt menys com serien les falles de març. Hui es pot dir que han sigut els membres de Junta els qui portaren a bon terme dos setmanes falleres en un any. Està convençut que s’han comés errades, però que ningú pose en dubte que calia enfrontar-se a un repte majúscul i que s’ha fet amb unes quotes altes d’encert. Per eixe motiu, dona les gràcies a totes i tots com a membres de Junta per la seua dedicació i paciència. També les dona per mantindre l’esperit faller en cada una de les comissions, sectors i agrupacions. A més, diu gràcies per treballar de manera altruista per la nostra festa.

Finalment dona les gràcies a la directiva pel treball fet. Quan fa dos anys començà esta aventura, ningú sabia com serien de difícils les coses. Fa dos anys totes i tots pensaven que la covid seria qüestió de mesos i encara dura. Gràcies per tant a totes i tots.

Damunt estes falles han estat protagonitzades per la pluja i ha hagut de prendre decisions diàriament sobre si es podien fer “mascletaes”, o altres actes. Totes i tots han estat pendents del cel en moltes ocasions, però com se sap finalment el lliurament de premis majors no es va poder realitzar. Com que es va pensar que havia de fer-se en el format més paregut a l’original, es va decidir passar eixe acte al 30 d’abril amb el mateix horari que hauria d’haver-se fet el 17 de març.

També informar-vos que el 29 d’abril a les 21.00 hores serà la Gala de la Solidaritat i el dia 30 d’abril a les 17.00 hores es farà la “Gala dels Uns” amb els artistes fallers que han obtingut el primer premi en cada categoria i el premi al millor ninot de cada secció. Finalment informa que la Gala Fallera, també ajornada per qüestions de la covid 19, es farà el 27 de maig. S’’informarà puntualment de tot, segons es tanquen les qüestions organitzatives.

Pronuncia gràcies de nou per la comprensió. Els encerts han sigut de les persones membres del Ple, com no podia ser d’altra manera, i les errades les assumix com a pròpies.

Desitja als qui no continuen que el seu pas per Junta Central Fallera haja sigut satisfactori en l’àmbit personal i en l’àmbit faller. Als qui continuen els desitja de tot cor un exercici absolutament normal. I als qui s’incorporen els demana treball i amor per la festa.

Llarga vida a les falles i visquen les falles de 2023.

TERCER PUNT - APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE LA MEMORIA LITERÀRIA.

La Secretària exposa que s’ha enviat la memòria literària. Esta diu així textualment:

“Acaba un nou exercici. Esta vegada amb el ressorgiment del foc purificador. Novament s’ha encés per a mostrar-nos que la falla és capaç de superar els temps més difícils. A més, ho ha fet d’una manera històrica: els cadafals s’han il·luminat dos voltes. El treball i sacrifici dels fallers i de les falleres ho fan tot possible. Amb eixe esperit Il·lusionat, que ni les inclemències de l’oratge ha pogut trencar, s’acomiada l’exercici faller. Este, com marca el Reglament faller, acaba el 19 de març; la qual cosa suposa la dissolució protocol·lària del Ple i de l’Assemblea de Presidents i Presidentes pel mes d’abril.
No obstant això, abans que es tanque l’exercici faller, amb el naixement del Ple de Junta Central Fallera i de l’Assemblea de Presidents i Presidentes per a l’exercici 2022-23, arriba l’hora de seguir el ritual marcat en l’actual Reglament Faller. És el moment de passar a l’aprovació de la memòria literària, un document que recorre alguns dels esdeveniments fallers més intensos de l’any. La intenció és que passen a formar part de la història fallera escrita, com també ho fan les actes dels plens i de les assemblees.
Tot s’inicià de manera diferent a uns altres anys. El foc no havia marcat el final. L’exercici faller anterior es va extingir totalment el 20 d’abril del 2021 amb la dissolució del Ple de JCF. Es va fer d’una manera telemàtica, a causa de la situació sanitària del moment. En eixa reunió, la Presidència expressa que es tancava un exercici molt particular. Va donar les gràcies a totes i a tots els membres del Ple pel seu treball. Digué que els esquemes festius han canviat tant com ha canviat la vida. Expressà que ningú estava preparat per al que havia passat. Donà les gràcies als membres del Ple que no continuaven, no sols de part de la directiva, sinó de part de tot el col·lectiu i de la ciutadania a la qual com a regidor de Cultura Festiva representava. Als qui continuaven els demanà més treball encara. Va anunciar que venien temps complicats. No obstant això, calia mantindre la unitat. Va dir que damunt la taula continuava intacte el compromís de treballar amb la vista posada en el segon semestre de l’any, tal com es va anunciar el 15 de gener. Recordà que s’havia creat la figura del coordinador o coordinadora COVID conjuntament amb la Generalitat per tal de tindre formació adequada per a quan arribe el moment de plantar falles.
Després d’aquella sessió, tan sols en quedava una altra per a tancar l’exercici. Es tractava de la celebració de la dissolució l’Assemblea de Presidents i Presidentes el 27 d’abril del 2021 També es va realitzar de manera telemàtica. Va anunciar que el 4 de maig tenia previst una reunió amb la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per tal de tindre informació sobre la festa. Després, si calia, es convocaria una Assemblea General Extraordinària per a traslladar les opcions que es posaren damunt de la taula i prendre, entre totes i tots, les decisions necessàries. No obstant això, la maquinària de la burocràcia no podia parar. Va dir que s’estava treballant el doble o el triple que un any normal. Anuncià que s’estava treballant amb una subvenció extraordinària per a les comissions falleres.
Encara que l’exercici oficialment estava dissolt, el 12 de maig es va celebrar una Assemblea extraordinària de Presidents i Presidentes, de manera presencial, a MercaValència. Per primera vegada va estar el president nat, l’alcalde la ciutat Joan Ribo. Va donar les gràcies al col·lectiu faller. Va demanar disculpes a totes i tots, si en alguna ocasió havien sentit que les coses es podrien haver fet d’altra manera. Després va anunciar que es votaria per la data de celebració d’actes fallers entre l’1 i 5 de setembre. Digué que ell respectaria el que digueren les persones representants de les falles. La proposta que es presentava pretenia la realització de les activitats falleres que aprovara l’Assemblea de Presidents i Presidentes amb les mesures sanitàries: ‘Plantà’, Ofrena i Crema de falles. El regidor de Cultura Festiva va intervindre per a dir que en la comunicació que s’havia enviat a les comissions,es manifestava que la intenció era informar de la situació que es generava i de la que es podia generar. El fet de votar negativament a la celebració d’actes fallers per setembre significava que no es deixava plantar a les comissions que volien fer-ho. Contràriament, si es votava favorablement, no significava que necessàriament la comissió plantara sinó que permetia que es plantara. Els resultats foren els següents: 1)Vots a favor de la celebració de les falles en la primera setmana de setembre: 308 2)Vots en contra de la celebració de les falles en la primera setmana de setembre: 18 3) Abstencions: 4.
El 18 de maig del 2021 es va fer el primer Ple de l’exercici i la seua constitució. Fou telemàtica. En la reunió, foren nomenats els delegats i les delegades de sector elegits els quals, juntament amb els qui encara tenien vigent el seu mandat, formarien part del Ple per a l’exercici. La resta de components del Ple, la Junta Directiva i els vocals de lliure designació també es van nomenar. De la mateixa manera, quedaren nomenats els delegats i les delegades, els secretaris i les secretàries i les persones responsables de cada delegació. La Junta Directiva de la Junta Central Fallera va continuar composta per les següents persones: Assessor del President: Javier Tejero Zabal; Secretària General: Carmen Blasco Lucas (Àrees de Secretaria, Informàtica, Recompenses i Cens); Vicepresidència 1a Cristina Estévez Mariñas (àrees de Festejos i Actes oficials); Vicepresidència 2a Amparo Sospedra Tarazona (àrees de Cultura, Publicacions, Arxiu i Biblioteca); Vicepresidència 3a María Tomás López (àrees de Comunicació, Solidaritat i Inclusió); Vicepresidència 4a Lucía Morales López (àrea de Protocol i Relacions Públiques) i Vicepresidència 5a Inma Guerrero Bolinches (àrees d´Infantils, Joventut i Esports). La Presidència va dir que València tindria falles entre l’1 al 5 de setembre. Es plantarien les falles infantils el 31 d’agost. Va donar la benvinguda a les noves persones que entraven a formar part de la casa i tornà a agrair el treball dels qui no han continuat. Va dir que s’iniciava un treball doble per a totes i tots. Per una banda, calia dissenyar i celebrar els actes fallers de setembre. Per una altra part, començava un exercici faller amb tots els actes. Anuncià que les activitats s’iniciarien amb la Gala de la Cultura el 12 de juny. A més, el 30 de maig en la Sala Canal se celebrarien la semifinal i la final dels campionats de Truc, Parxís i Dòmino i el lliurament de premis. El dissabte 29 de maig en el Centre “la Petxina” es faria el lliurament dels premis de les competicions esportives. La Vicepresidenta 1a de les àrees de Festejos i actes oficials Cristina Estévez Mariñas va fer lectura del programa de festejos de les falles de 2021 que es realitzarien entre l’1 i el 5 de setembre. Les activitats programades s’iniciaran el 12 i 13 de juliol. Finalment el sector de Patraix sol·licità que de manera excepcional tingueren la possibilitat de continuar en el cens infantil els representants infantils que compliren 15 anys en l’actual exercici de manera voluntària i que JCF decidira si estiguen censades en com a part de la comissió de majors o infantil. La Presidència manifestà que, independentment del resultat que tinguera la votació d’esta proposta, eixes persones se censaran en la comissió major. El resultat va ser: 1) Vots a favor: 22 2) Vots en contra: 19 3) Abstencions: 24. Així que s’aprovà que passara a l’Assemblea.
Continuant amb el procés de nomenament dels nous càrrecs, el 25 de maig es va constituir l’Assemblea de Presidents i Presidentes per a l’exercici 2021-22. La Presidència va saludar els nous membres i va anunciar que s’iniciava un exercici inèdit. Va remarcar que en la festa tots i totes tenien alguna cosa a aportar o per a millorar. Ho va fer referint-se sobretot a la votació que es va fer en el seu moment per a celebrar els festejos fallers per setembre. Digué que s’habia finalitzat la primera revisió del ban faller per a setembre. S’estava estudiant el tema de les obres que afectaven diverses demarcacions. Comunicà que les falles de 2020, ‘Açò també passarà’ i ‘Saps qui soc’, es plantaran per setembre. Les del 2021 es plantarien el 2022 i per a 2022 no es convocaria concurs. També estava preparant-se el curs per a persones responsables Covid-19 de les comissions. En esta Assemblea es va aprovar el programa de festejos per a setembre. Es va presentar la proposta del sector de Patraix aprovada pel Ple. El resultat fou: 1) A favor: 137 vots 2) Abstencions: 46 vots 3) En contra: 10 vots. Així que fou aprovada. Finalment fou constituïda la Comissió de Recursos. Quedà composta pels següents membres: Jorge Defez Zafón (núm. 205 -Norte-Dr. Zamenhoff), Begoña Gómez-Cencillo Martín (núm. 373 - Antiga Senda Senent-passeig de l’Albereda) i Antonio de Zarate y Moltó (núm. 89 Plaça Mossén Milà). Queda com a suplent: Juan Francisco Callejón Belltall (núm. 151 – J. Vilar – mercat del Cabanyal). Per part de JCF, foren triats com a membres de la comissió: Antonio Lázaro López i Margarita Gómez Espinosa. Com a assessor jurídic fou nomenat Vicente Escribano.
L’activitat fallera va continuar en el mes de juny. Ja el 29 de maig en el centre cultura-esportiu “la Petxina” s’havien lliurat els premis de les competicions dels esports acabats en eixes dates. El 18 de juny acabà el termini per a presentar les sol·licituds d’ocupació de domini públic. El 21 de juny, en el casal de la comissió fallera Duc de Gaeta – la Pobla de Farnals, es va fer una reunió per a preparar el concurs de play-backs. El 26 de juny fou el curset de formació dels coordinadors i coordinadores COVID-19.
El Ple de la Junta Central Fallera es va celebrar el dia 16 de juny del 2021 en la sala d’Actes de la Fundació Petxina. Es va donar el condol a la família de la qui va ser vicepresidenta Mª Carmen Rodríguez per la recent pèrdua del seu germà. El President va exposar que el cens faller havia abaixat anteriorment a 80.685 fallers i falleres i que ja havia apujat a 89.394 fallers i falleres.
L’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de Falla es va celebrar el 29 de juny a Mercaflor. La Presidència va dir que la Conselleria li havia indicat que no existia limitació horària especifica per als casals a partir de l’1 de juliol. També es va dir que per a les falles de setembre no es cobrarien les taxes de mercats i xurreries. La subvenció extraordinària seria del 30% de la falla. Finalment es van aprovar les normatives de jurats de falla, de l’ofrena, de la recollida de premis i les normes d’elecció de les falleres Majors de València.
En el mes de juliol es van fer diverses activitats. Els campionats de truc, parxís i dòmino van jugar-se en el mes de juliol. La final va ser el 21 de juliol. Els ninots per a l’Exposició es van portar a la Marina els dies 12 i 13 de juliol. També es jugaren els campionats de One wall, frontó a mà i frontenis el 3 de juliol a Massalfassar.
L’arribada de setembre va estar marcada per la celebració de les falles des de l’1 de setembre. Prèviament, el 31 d’agost, es van anunciar els premis dels ninots indultats. El premi al ninot indultat infantil de la sessió d’especial fou per al de la comissió Almirall Cadarsó – comte d’Altea creat per Enric Ginesta i amb disseny de Miguel Santaeulalia. El dia 1 de setembre es van plantar totes les falles infantils. Es van iniciar les “mascletaes” en els diferents punts de la ciutat. Es conegué que el ninot indultat major va ser el de la comissió fallera Almirall Cadarso – Comte d’Altea creat per Manuel Algarra i pintat per Miguel Santaeulalia. A la nit, es va realitzar la “Nit de l’Albà”. El 2 de setembre es plantaren les falles grans. També es feren “mascletaes” per la ciutat i es lliuraren els diferents premis infantils. La falla guanyadora infantil de la secció especial va ser la de la comissió Convent Jerusalem - Matemàtic Marzal de José Gallego. El 3 de març es van lliurar els premis guanyadors de les falles. En la secció especial va guanyar la Falla Convent Jerusalem - Matemàtic Marzal realitzada per Pere Baenas i Carlos Corredera Serra. Van continuar les “mascletaes” per diferents punts de la ciutat De vesprada es va iniciar l’acte de l’Ofrena a les 17.00 hores. El 4 de març va continuar realitzant-se l’acte de l’Ofrena des de les 9.00 hores. Era la primera vegada que es realitzava també l’acte de matí. Continuà de vesprada a partir de les 17.00 hores. El diumenge 5 de setembre les Falleres Majors van fer l’ofrena a Sant Josep en el pont dedicat a ell a les 10.00 hores. L’homenatge al poeta Maximilià Thous, en el seu monument, situat en l'encreuament dels carrers de Sagunt i Maximilià Thous es realitzà a les 11.00 hores. L’homenatge al mestre Serrano, en el seu monument de l'avinguda del Regne de València, es va fer a les 12.30 hores. També eixe dia es feren diverses “mascletaes” pels barris de la ciutat. A les 18.30 hores es va celebrar a la Seu de València la missa en honor al patriarca Sant Josep. Les falles infantils es van cremar les 20.00 hores. Les falles grans ho feren a les 22.00 hores. L’última falla a cremar-se fou la de l’Ajuntament, a les 23.00 hores. Així acabaren les activitats falleres de setembre de 2021. Fou la primera oportunitat de vore la festa fallera al carrer, encara que les dates i els actes s’adaptaren a la situació del moment. Per eixa realitat, passaren a la història, com també per les condicions meteorològiques adverses ocorregudes la nit de la “Plantà”. Una “dana” va fer que algunes falles patiren grans desperfectes. La mateixa falla de la plaça de l’Ajuntament va estar afectada per l’efecte de l’aigua caiguda. Cal dir també que, a causa de les obres de la ciutat es van plantar sis falles en la plaça de l’Ajuntament. A més de la municipal gran de Manolo Martín, José Ramón Espuig i el dissenyador Escif i la i la municipal infantil de Ceballos i Sanabria, hi plantaren les comissions de la plaça del Mercat Central i de la plaça la Reina – Pau – Sant Vicent. Les falles municipals foren les que havien d’haver-se plantat l’any 2020. La falla gran estava composta pels elements que en el seu moment es van salvar del foc. Concretament destacava el seu remat central “la Meditadora”, tot un símptoma del temps de la pandèmia i que per eixa vinculació ocuparà un lloc destacat en la història de les falles i en la de la ciutat.
Al sendèma de la crema del 5 de setembre, les activitats falleres i la seua gestió van continuar. Es tractava de preparar-se per a l’arribada de la festa fallera per març del 2022. El 7 de setembre es va realitzar el Ple de JCF en la sala d’Actes de la Fundació Petxina. La Presidència va agrair el gran treball realitzat per les comissions falleres amb motiu de les activitats falleres de setembre. Va anunciar que es reprenia l’exercici 2021-22. Es nomenà com a secretari de la delegació de Recompenses a Joaquín Ruiz Hernández. Es va acordar passar a l’Assemblea el projecte de baremació de falles i la seua classificació.
L'Assemblea de Presidents i Presidentes es va realitzar, novament presencialment, el 14 de setembre a Mercaflor. Esta vegada fou extraordinària i amb la intenció de nomenar els jurats que s’encarregarien de triar les Corts d’Honor i les falleres Majors. Després de realitzades les pertinents votacions i tenint en compte les persones que nomena directament la presidència foren nomenats com a jurats de la Cort d’honor i de la Fallera Major: Patricia Sanz Sala, Andrea Arnau Lledó, Ángeles Hernández Graciá, Mari Cruz Niza Rodrigo, Antonio Adán Jareño, Daniel Pérez Moris i Fernando Vallés Domínguez. Per a elegir la Cort d’Honor Infantil i la Fallera Major Infantil van ser elegides les següents persones: Víctoria Blázquez Cercós, Beatriz Hernani Rambla, José Miguel González Fuster,Arlinda Luzi Luzi, David Sotelo Iranzo, José Sirvent Royo i Inmaculada Mata Martínez.
Entre les activitats falleres de setembre va destacar que el 15 de setembre es lliuraren els premis de pàdel de l’edició anterior i el 27 de setembre els de futbol 7. El 19 de setembre, a la plaça de l’Ajuntament i amb motiu del Dia de la Pilota Valenciana, es va jugar una partida. El 23 de setembre, al trinquet de Pelai, es va fer el lliurament dels nous equipatges de pilota, realitzats amb nous dissenys per a commemorar el 25 aniversari del campionat de Pilota Valenciana de JCF. El 26 de setembre s’inicià el campionat.
El 28 de setembre es va celebrar novament una Assemblea de Presidents i Presidentes a Mercaflor. Es va informar que la candidata de la comissió fallera Portal de la Valldigna – Salinas presentada per a formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València havia patit atacs en les xarxes socials i es va mostrar el seu rebuig. Es va votar favorablement la baremació de falles i també les instruccions per a la baremació de falles.
En el mes d’octubre es va celebrar l’elecció de les components de les Corts d’Honor el 2 s’octubre al pavelló de la Font de Sant Lluís. Les falleres seleccionades per a la Cort d’Honor Infantil foren: Nerea López Maestre (comissió fallera Enginyer J.Sirera - Pius IX), Adela García Gimeno (comissió fallera Glòria - Felicitat - El Tremolar), Alba Hurtado Escobar (comissió fallera Frederic Mistral Murta), Isabel Esplugues Balaguer (comissió fallera Pobla del Duc – Benipeixcar), Valentina Rabello Faubel (comissió fallera comte de Salvatierra - Ciril Amorós), Sara Sellés Gutiérrez (comissió fallera Costa i Borrás - Agustina d’Aragó), Carla Vicente Alfonso (comissió fallera Bosseria - Tros – Alt), Carmen Calduch Sebastiá (comissió fallera av. Burjassot - Pare Carbonell), Patricia Zurano Cívico (comissió fallera Cuba - Puerto Rico), Cayetana Santacruz Blasco (comissió fallera G.V. Ferran el Catòlic - Àngel Guimerà), Carmen Giménez Amaro (comissió fallera Olivereta - Cerdá i Rico), Daniela Alcoy Damia (comissió fallera plaça del Negret) i Carla Alcocer Mayordomo (comissió fallera av. Regne de València – Ciscar). Per a la Cort d’Honor, van ser seleccionades: Carla Colprim Martínez (comissió fallera Dr. Olóriz - Arquebisbe Fabián i Fuero), Carla Juliá Fernández (comissió fallera Quart - Palomar), Carmen Martín Carbonell (comissió fallera Poeta Alberola – Totana), Camila Román Pérez (comissió fallera Regne de València - Sant Valer), Paloma Eroles Martínez (comissió fallera comte de Salvatierra - Ciril Amorós), Sofía Guillot Aleixandre (comissió fallera Plaça Lope de Vega), María Albors Calduch (comissió fallera plaça del Pilar), Marina Ballester Estevan (comissió fallera plaça de Lluís Cano), Carolina Soriano Alabau (comissió fallera plaça Mare de Déu de Lepant), Beatriz Buigues Montoliu (comissió fallera Marqués de Solferit), Lucía Paya Ramírez (comissió fallera Mestre Aguilar - Maties Perelló), Eva Alcahuz Martín (comissió fallera Palleter - Erudit Orellana) i Claudia Mas Galarza (comissió fallera Exposició - Misser Mascó).
El 6 d’octubre es va celebrar el Ple de JCF en la sala d’Actes de la Fundació Petxina. La Presidència va anunciar que es presentarà una proposta per a reformar el Reglament Faller en el mes de novembre.
La telefonada a les noves Fallers Majors de València es va fer en l’hemicicle el 13 d’octubre. Foren triades com a Fallera major Carmen Martín Carbonell (comissió fallera Poeta Alberola – Totana) i com a fallera Major Infanyil Nerea López Maestre (comissió fallera Enginyer J.Sirera - Pius IX). La proclamació de les Falleres Majors de València es va fer el 14 d’octubre a l’hemicicle municipal. El divendres 15 d'octubre fou el sopar d'acomiadament de les màximes representants, Consuelo Llobell Frasquet i Carla García Pérez.
Per octubre continuaren les activitats. El campionat de birles infantil s’inicià el 8 d’octubre. El campionat de petanca es va jugar el 17 d’octubre en el poliesportiu “Jocs Tradicionals”, situat en el carrer Nicasi Benlloch. El V Torneig d’Escacs fou el 17 d’octubre. El campionat de pàdel es va jugar en SportCity de Massanassa a partir del el 18 d’octubre. El campionat de birles femenines s’inicià el 19 d’octubre. El de birles masculí i mixt començà el 20 d’octubre. El 23 d’octubre en la “Masia de las Estrellas”, es va celebrar la primera edició del Torneig de Golf de Junta Central Fallera. El Concurs de Teatre es va presentar el 28 d’octubre a la Sala Flumen.
L’assemblea de Presidents i Presidentes es va realitzar el 26 d’octubre a la sala Jubiocio de Benicalap. Es va informar que les exaltacions de les Falleres Majors de València del 2022 seran el 22 de gener a la nit i el 23 de gener a la vesprada al Palau de Congressos. També es va dir que havia sigut nomenada com a nova delegada de Publicacions María José Guijarro López de la comissió fallera Duc de Gaeta – Pobla de Farnals. Un dels temes més destacats de la sessió fou que es plantejà la possibilitat d’inici dels treballs preparatoris per a la celebració d’un Congrés faller. Es va sotmetre a votació la possibilitat d’iniciar un expedient per a realitzar els treballs previs per a convocar un congrés faller. El resultat fou: 1) a favor: 111 vots 2) en contra: 28 vots 3) Abstencions – 14 vots. Per tant, l’Assemblea aprovà l’inici de l’expedient per a preparar un congrés faller.
En el mes de novembre continuaren les activitats. El Concurs de Teatre es va iniciar el 2 de novembre. L’Escola de Tabal, Dolçaina i Cant d’Estil va començar el curs el 2 de novembre. La Fira del Col·leccionisme faller es realitzà el 6 de novembre en els jardins de JCF amb la presència de les Falleres Majors. El 12 de novembre es va celebrar el III Campionat de Birles infantil. Participaren 52 equips. Va guanyar la comissió fallera Fra J. Rodríguez – Pintor Cortina. El XXIV Festival de Balls al Carrer va començar el 14 de novembre a la plaça de la Mare de Déu i durarà. El Campionat de Bàsquet es va celebrar el 14 de novembre en l’Alqueria del Bàsquet. Participaren 150 persones distribuïdes en 32 equips infantils, juvenils i adults. El 16 de novembre es va celebrar la final del V Campionat de Birles Femení. Es van inscriure 41 equips. Va guanyar la comissió fallera Dr. Serrano – C.Cervera – Clero. El trofeu a la millor jugadora de partida individual es va lliurar a Amparo Borràs (comissió fallera Azcárraga – F. el Catòlic). El 21 de novembre se celebrà la Volta a Peu Fallera. El concurs de tenis de taula es jugà el 28 de novembre en el Club de Tenis de Taula Mediterraneo de Manises. Va guanyar la comissió fallera Jaume Pérez – Lluís Oliag.
Cal destacar que en eixos dies també es va convocar El V Concurs 'Sabuts Fallers' i el III Concurs 'Sabudets Fallers', concretament el 12 i 14 de novembre respectivament. L’equip guanyador va ser la comissió fallera Duc de Gaeta – Pobla de Farnals En la categoria infantil va guanyar la comissió fallera plaça la Reina – Pau – Sant Vicent.
Una notícia destacada va ser que la Fundació Esportiva Municipal va concedir a la Junta Central Fallera, en concret a la delegació d’Esport, el Premi al Mèrit Esportiu de la ciutat de València, en la categoria d’esport popular. El premi es va arreplegar el 22 de novembre.
El Ple de JCF es va celebrar el 17 de novembre en el Saló de Plens de JCF. Es va informar que havia sigut nomenat com a nou delegat de Mitjans de Comunicació a Nacho Fuertes Gómez-Cendillo (comissió fallera antiga senda Senent – Albereda) i com a secretària a M. Amparo Martí Beneito (comissió fallera Joaquim Costa – Borriana).
Novament en el mes de novembre es va celebrar de manera destacada l’aniversari del nomenament de la festa fallera com a Patrimoni immaterial de la Humanitat per la UNESCO amb un programa destacat d’activitats. Esta vegada es commemoraren els cinc anys. El programa d'activitats va tindre tres ubicacions principals (seu de JCF, plaça de la Verge i la Ciutat de l’Artista Faller). Les activitats prèvies se celebraren el 23 i el 25 de novembre. El 23 de novembre a les 19.00 hores en el Museu faller es va fer la xarrada “Els ninots dels Puche” a càrrec de José Puche i Marina Puche. El 25 de novembre a les 11.00 hores se celebrà el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la dona. A les 19.00 hores es va oferir en el Museu faller la xarrada “La indumentària valenciana en els ninots indultats" ” a càrrec de Xavier Rausell. El 27 de novembre s’instal·là en la plaça de la Mare de Déu un photocall floral perquè es pogueren enviar les fotografies allí realitzades a les xarxes socials. A les 10.00 hores s’inicià la visita al Museu Faller de les Falleres Majors de València i de les seues Corts. A les 11.00 hores es va organitzar al pati de JCF la taula redona “Una història de patrimoni. A les 12.30 hores s’inaugurà l’exposició fotogràfica organitzada per la delegació de Solidaritat al pati de JCF. A les 13.15 hores es realitzà la taula redona “Solidaritat i diversitat fallera” al pati de JCF. A les 18.30 hores les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor visitaren el Museu de l’Artista Faller situat en la Ciutat Fallera. A les 19.00 hores feren una visita als tallers dels artistes fallers. El 28 de novembre, a les 10.00 hores, les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor visitaren el photocall situat en la plaça de la Mare de Déu. També s’iniciaren els balls de Carrer. A les 11.00 hores es va fer la taula redona “Flors i devoció, vestidors de la Verge”. A les 12.00 hores s’organitzà la taula redona “Som pólvora. La pirotècnia valenciana, entre la tradició i la modernitat”. A les 13.15 hores hi hagué un engraellat. A les 17.00 hores hi va haver un taller de dansà gratuït a càrrec de la Federació de Folklore. A les 18.00 hores es fiu la taula redona “Fallers i falleres, motor de la festa”. A les 19.00 hores es realitzà la taula redona “Art faller, eix de les falles”. El 30 de novembre es va fer l’acte oficial de l’aniversari. A les 19.00 hores en l’hemicicle municipal es realitzà la taula redona “Som patrimoni. Una crida a la festa”. A les 20.00 hores es va realitzar l’acte de cloenda amb els parlaments de l’alcalde, el regidor de Cultura Festiva i les Falleres Majors de València. Acabarà amb un brindis simbòlic.
L’Assemblea de Presidents i Presidentes es va fer el 29 de novembre a la sala Jubiocio de Benicalap. La Presidència va informar que s’havia firmat un nou acord per a renovar el conveni amb la SGAE. L’últim s’havia fet l’any 2017. Es va plantejar també el canvi d’hora de l’acte de la “Cremà”. El resultat de la votació va ser: 1)a favor del canvi de l'horari de la Cremà: 172 vots 2)en contra del canvi de l'horari de la Cremà: 52 vots 3)en blanc: 18 vots. Per tant, la “Cremà” infantil es va aprovar fer-la a les 20.00 hores i la “Cremà” a les 22.00 hores. La Presidència també plantejar fer una edició matinal de l’Ofrena però la idea no fou ben rebuda per la majoria de persones assistents i la Presidència retirà la idea de fer-ne una sessió el matí el 18 de març.
Les activitats de desembre, prèvies a les festes nadalenques, foren diverses. El 9 de desembre es va realitzar la final del Campionat de Birles Masculí en la birlera Cosmic Bowling. S’inscrigueren 59 equips. Va guanyar la comissió fallera E.Baró – E.Ginesta. El jugador de la partida màxima individual va ser José A. Ramírez (comissió fallera E.Baró – E.Ginesta). La VI Marató de Futbolí es va fer l’11 de desembre en el casal de la comissió fallera de Sagunt – Pare Urbano. El VI Concurs de Declamació fou l’11 de desembre del 2021. Participaren 62 persones. La II Marató de Futbolí Juvenil es realitzà l’11 de desembre. Els campions van ser: Álvaro García Altaber i Borja García Altaber de la comissió fallera Sagunt – Pare Urbano. La III Marató de Futbolí infantil es va celebrar el 12 de desembre. Van participar 36 parelles. En la categoria sub 10 van guanyar Eduardo Ortega Ortega – Ángel Quiles Miguel (comissió fallera Carrera de Sant Lluís - avda. Dr. Waksman). En la categoria sub 14 guanyaren Andrés Quiles Miguel –Joan Ortega Ortega (comissió fallera Carrera de Sant Lluís - avda. Dr. Waksman) . L’11 i 12 de desembre va celebrar-se a la seu de Junta Central Fallera, la segona edició del Curs de Comunicació Fallera. Les visites del Concurs de Betlems es van fer els dies 10, 11 i 12 de desembre. La III Marató de Futbolí es va fer el 12 de desembre. El II Concurs de Playback Juvenil se celebrà el 15 de desembre en la Sala Canal. El concurs de Playback es va realitzar a la Sala Canal els dies 16 i 22 de desembre. El 16 de desembre, en la categoría individual, va guanyar la comissió fallera Illes Canàries-Trafalgar. El 22 de desembre es va realitzar la final de la categoria de grup. Va guanyar la comissió fallera Monestir de Poblet - Aparicio Albiñana. El XXXIV Concurs de Playback Infantil se celebrà el 18 de desembre (categoria individual). Els premis del XLVII Concurs de Betlems de Junta Central Fallera es lliuraren el 19 de desembre de 2021 en el Palau de l'Exposició. Els primers premis van ser estos: 1) categoria tradicional A: comissió fallera Creu – Mislata b) categoria tradicional B: comisió fallera Duc de Gaeta – la Pobla de Farnals c) Categoria Lliure Disseny A: Na Jordana b) Categoria Lliure Disseny B: comissió fallera Regne de València – Ciscar.
El Ple de desembre es va realitzar el 14 de desembre al Saló d’Actes de JCF. La Presidència demanà un minut de silenci per l’assassinat de Cristina Blanch Mortes, fallera de la comissió Mestre Gonzalbo – Comte d’Altea. Expressa les condolences als familiars i amics. També lamentà la pèrdua de Vicent Albert, un dels membres més antics i actius de la Colla de Tabal i Dolçaina de Junta Central Fallera. Envià el condol més sentit a la família i a les seues amistats. Finalment donà la benvinguda a esta sessió del Ple a la Fallera Major de València Carmen Martín Carbonell i a la seua Cort d’Honor. Esta va intervindre per a felicitar les festes i agrair el treball realitzat per JCF. Es comunicà que s’havia decidit per prudència anul·lar el tradicional còctel i sopar de Nadal de Junta Central Faller La delegació d’Arxiu-Biblioteca va informar que s’havien afegit al cens de Junta Central Fallera les llistes de les falles que es van plantar en els anys 1942 i 1943. La Delegació d’Incidències informà de l’exclusió del concurs de falles de Junta Central Fallera de l’artista Francesc Gil Navas i la seua inhabilitació per un exercici. Es va presentar el programa de festejos per a les falles de 2022.
L’Assemblea de Presidents i Presidentes es va celebrar el 27 de desembre a la sala Jubiocio de Benicalap, dins del període nadalenc. En eixa sessió fou aprovat definitivament el programa de festejos.
Les activitats continuaren el seu transcurs després de les festes de Nadal. Van estar en marxa marxa els campionats de Pilota Valenciana, Futbol 7, Futbol Sala, Tenis i Pàdel. El 8 de gener va finalitzar el XXXV Concurs de Playbacks Infantils. Els premiats foren:1) categoria individual: comissió fallera Canàries – Trafalgar 2) grup B: comissió fallera Mestre Valls – Marí Albesa 3) Grup A: comissió fallera Bisbe Amigó – Conca. El II Campionat de Canut es va fer el 9 de gener, en el tram 9 del jardí del riu Túria, entre el pont de les Flors i el pont de l’Exposició. Participaren 15 parelles i es va proclamar guanyadora la comissió fallera Mare de Déu de Lepant. Les Gales de la Cultura van celebrar-se el 14 de gener a les 21.00 hores i la Infantil el 16 de gener a les 17.30 hores. Es va fer un homenatge al director de cine Luis García-Berlanga amb motiu del centenari del seu naixement. El 28 de gener de 2022 en “Las Naves” es realitzà el Taller de Realitat Virtual i Sonolab. Es van lliurar els premis del LXI Concurs de Fotografia. En la categoria en blanc i negre va guanyar Ramón Alberola Feced i Artur Part Escrivá va guanyar en la categoria a color. Fins al 29 de gener es van exposar les fotografies en el centre comercial “Nuevo Centro”. El lliurament dels ninots en el Museu de les Ciències per a l’Exposició del Ninot es va fer el 31 de gener i l’1 de febrer.
L’11 de gener va ser el primer Ple de l’any en la Seu de JCF. La delegació de Recompenses va informar que s’havien concedit 19.901 recompenses falleres. Als fallers i les falleres de la ciutat de València, se n’havien lliurat 11.030. Als membres de les comissions de les diferents poblacions, se n’havien concedit 8.871. La delegació d’Incidències i Demarcacions va informar que la sol·licitud de creació d’una nova falla amb la denominació Rafael Alberti – Serra Calderona quedà sense efecte. S’aprovà passar al Ple la classificació de falla i també la proposta de la composició de la mesa de treball per a la selecció de jurats per a les falles de 2022. També es va decidir que foren aprovades per l’Assemblea les normes i requeriments per a la composició de jurats de l’Exposició de Ninots i Falles. Com és tradicional, es va llegir la proposta de la concessió de recompenses a títol pòstum que haurà d’aprovar l’Assemblea de Presidents i Presidentes.
El 22 i 23 de gener es van realitzar les exaltacions de les Falleres Majors de València al Palau de Congressos. Els mantenidors van ser Miguel Prim Sorribas i Salvador Doménech Montoliu. La companyia “Viviendo del Cuento” es va encarregar d’oferir l’espectacle dedicat a la Fallera Major de València Carmen Martín Carbonell. Participaren els actors José Luis Herranz i Victor Aleixandre. L’espectacle dedicat a la Fallera Major Infantil Nerea López Maestre va ser un musical familiar de les companyies valencianes “Espectáculos Mas” i “Eventime Teatro”. El seu nom era ‘Tributo mágico’.
L’Assemblea de Presidents i Presidents es va convocar el 25 de gener a la sala Jubiocio de Benicalap. Es va aprovar la classificació de falles però també la proposició per la qual s’augmentava a 19 les comissions de la secció 1B perquè la comissió fallera núm. 227 (Gayano Lluch) puga formar-ne part. El resultat de la votació fou: 1) vots a favor: 62 2) vots en contra: 17 3) abstencions: 15. També es va aprovar la proposició d’augmentar a 19 les comissions de la secció 2A perquè la comissió fallera núm. 107 (Bilbao – M. Thous) puga formar-ne part. El resultat de la votació va ser: 1) vots a favor: 50 2) vots en contra: 9 3) abstencions: 25. Així que, de manera excepcional la secció 1A comptà amb 17 falles, la secció 2B tingué 18 falles i la secció 2A en comptà amb 19. La Presidència proposà, després del debat realitzat i del resultat de les votacions, ajornar dos punts al Ple següent i a la pròxima Assemblea. Es tractava dels relatius a la proposta de la composició de la taula de treball per a la selecció de jurats per a les falles del 2022 i les normes i requeriments per a la composició dels jurats de l’exposició del ninot i falles 2022. S’aprovà definitivament la concessió de recompenses a títol pòstum.
En el mes de febrer, quan faltava quasi un mes per a la celebració de les falles, van continuar les activitats. El 3 de febrer va celebrar-se la XIV Gala de la Pirotècnia en el palau de l’Exposició. El 4 de febrer es va inaugurar l’Exposició del Ninot. El 5 de febrer se celebrà la XI Fira del Col·leccionisme Faller. Es va comptar amb 16 expositors. També eixe dia es va realitzar la “Plantà” Verda. Els 60 participants van tindre ocasió de reforestar una de les parts més castigades pels incendis dels últims anys en el municipi de Cortes de Pallars. El 6 de febrer es van celebrar les finals del Campionat de Tenis. Els campions foren: 1) Categoria Sub-10: Álvaro Palacios Rubio (comissió fallera Illes Canàries-Trafalgar) 2) Categoria Infantil: Hugo García Paredes (comissió fallera Pobla de Valverde - II República Espanyola) 3) Categoria Juvenil: Marc Altur Agüera (comissió fallera Arquebisbe Olaechea-Sant Marcel·lí) 4) Categoria Absoluta Individual Masculina: Pablo Conejero de Cubes (comissió fallera Sant Ignasi de Loiola - Jesús i Maria) 5) Categoria Dobles Mixtos: Sergi Franqueza González, Javier Morales Sarabia i Stefan Van den Hoogen de Smet (comissió fallera Sant Vicent-Pianista Amparo Iturbi). També el 6 de febrer es van celebrar les finals de pilota Valenciana. Estos foren els equips guanyadors: 1) Trofeu Delegació infantil: comissió fallera Gayano Lluch 2) Trofeu FMIV Infantil: comissió fallera Duc de Gaeta 3) Trofeu FMV Adults: comissió fallera L'Alguer - Enginyer Rafael Janini. Eixe mateix dia es va fer un homenatge a títol pòstum al membre de la colla de JCF Vicente Albert. Va ser al seu Casal, amb els fallers i les falleres i la presència de la Fallera Major de València i la Cort d’Honor. El mateix 6 de febrer es van lliurar els premis del concurs de maquetes i d’escenes. Les primeres comissions classificades foren les següents: 1) Maquetes de falla: 1r premi – comissió fallera Polo i Peirolón, 2) Maquetes d'escenes de falla: 1r premi – comissió fallera Ramiro de Maeztu. Enguany se celebrà el XXV Campionat de Pilota Valenciana. Amb eixe motiu, la setmana del 7 al 13 de febrer, en l'Estació del Nord, en el vestíbul, va haver una exposició de fotografies dels 25 anys del campionat, una explicació de l'esdeveniment en castellà, valencià, anglés, Braille, lectura fàcil, pictogrames i en QR amb llenguatge de signes, així com una pantalla gegant amb imatges de partides i declaracions de personalitats rellevants i jugadors fallers actuals i passats. En el Saló de mosaics va estar oberta al públic l'exposició “Faixa Roja, Faixa Blava”, mostra produïda per la Diputació de València, dedicada a la història de la pilota valenciana. Es presentà el trofeu realitzat exprés, per a premiar als millors jugadors de pilota dels campionats. Durant la setmana es realitzaren xarrades i tallers per a donar a conéixer al públic en general el món de la Pilota. Per a finalitzar i clausurar la setmana, en el Trinquet Pelai es realitzà un campionat de feridors i una partida de professionals i fallers. El dia 12 de febrer començà l'intercanvi de fotografies de falleres majors i presidents infantils. La Gala Infantil se celebrara el 18 de febrer a les 18.00 hores en el Palau de l'Exposició. Es lliuraren els premis dels campionats d'Escacs, Futbolí, Postals i Maquetes. El 12 i 19 de febrer es convocaren els cursos de jurat de falla.
El Ple de JCF es va convocar el 8 de febrer. Començà guardant-se un minut de silenci per Eduardo Giménez Domingo, delegat del sector Mislata. Es va acordar que es passara a l’aprovació de l’Assemblea les normes per a la desfilada de l’Ofrena. També es va decidir que l’Assemblea votara les dos propostes que s’havien presentat relatives a la composició del jurat per a l’exposició del ninot i concurs de falles 2022 i la proposta d’elecció del jurat per a l’exposició del ninot i concurs de falles 2022. Una procedia de la delegació de Falla i l’altra de la Interagrupació. Els presidents i les presidentes decidirien en l’Assemblea quina volien aplicar.
El 23 de febrer es va realitzar la primera Assemblea de Presidents i Presidentes de falles Infantils a la Sala Jubiocio de Benicalap. Va estar present la Fallera Major Infantil. Els representants dels xiquets i de les xiquetes exposaren suggeriments i demandes perquè foren tingudes en compte.
L’Assemblea de Presidents i Presidentes abans de falles es va realitzar el 23 de febrer també a la Sala Jubiocio de Benicalap. S’aprovaren les normes de l’ofrena de flors a la Mare de Déu i dels horaris de la recollida de premis. Seguidament, es realitzen dos votacions per a decidir quina proposta es triava relativa a la composició dels jurats per ales falles i per a l’Exposició del Ninot. Els resultats foren els següents:1) Proposta de la Interagrupació: 44 vots afirmatius, 86 vots en contra i 10 abstencions. 2) Proposta de la delegació de Falla: 38 vots afirmatius, 85 vots en contra i 10 abstencions. Per tant, no s’aprovà cap de les propostes presentades i es mantingué la normativa que es va aplicar per a l’elecció de jurats en setembre del 2021. Finalment fou aprovada la proposta de la Interagrupació de meses congressuals per majoria.
El mes va acabar amb un dels dies que marca el preludi de la festa. Fou el 27 de febrer. Eixa és la data en la qual es va celebrar la Crida. El dia més destacat que va indicar que les falles estaven arribant va ser el 27 de febrer. De bon matí, les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor van fer la pregària a Santa Bàrbara a l’Església de Sant Joan de l’Hospital. Seguidament es va fer l’acte de la “Despertà Infantil” i la Macrodespertà”. Posteriorment fou XVIII Entrada de Bandes de Música de València. Participaren 13 entitats musicals. Posteriorment foren totes elles dirigides per la directora Marita Primo a la plaça de l’Ajuntament. Per les obres en la plaça de la Reina, l'itinerari canvià, i l'eixida fou des de la plaça Tetuan. A les 19.00 hores es va celebrar l’acte tradicional de la “Crida” des de les Torres dels Serrans.
Abans de l’arribada de la setmana fallera es van realitzar algunes activitats a principis del mes de març. Des de l’1 de març es van fer les “mascletaes” a la plaça de l’Ajuntament. Per fi eixe ritual, després de la pandèmia es tornava a fer realitat. El lliurament dels premis del Concurs de Presentacions va ser l’1 de març. El premi a la millor presentació infantil fou per a la comissió fallera Malilla – enginyer J.Benlloch i per a la de presentacions majors per a la comissió Cadis – Rector Femenia. El 4 de març es va fer Visita a la Central de la Policia Local de València de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor. El 5 de març va visitar la Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d’Honor al Parc de Bombers de l’avinguda de la Plata. La Gala de l’Esport es va fer el 5 de març en el Teatre de la Plazeta. El 6 de març tingué lloc la Gala Juvenil en la qual es lliuraran els premis que han obtingut els juvenils al llarg de l'exercici també en el teatre la Plazeta. Eixe dia es va fer Concurs del Cant de l’Estoreta, organitzat per la Falla plaça de l’Arbre i patrocinat per JCF. Es pensava realitzar també la Cavalcada del Ninot però es va suspendre a causa de la pluja. Es va passar al matí del 12 de març. Participaren 5 comissions falleres. El 8 de març va visitar la Fallera Major de València i la seua Cort d’Honor el parc de Bombers de l'avinguda de la Plata per a la celebració de la festivitat del seu patró. El 10 de març es va programar l’Homenatge de les Forces Armades a les FFMMV i CCHH. El 9, 10 i 11 els jurats van visitar els carrers de les comissions presentades al concurs d’Il·luminació.
Les falles, després de dos anys, es tornaren a fer el mes de març. La setmana fallera va omplir de llum novament la ciutat. Van respectar-se les mesures sanitàries en vigor i sobretot es va fer front a les inclemències climatològiques. Però el més important és que, malgrat tot, els fallers i les falleres tornaren a retrobar-se als carrers i als casals. La festa va omplir novament la ciutat. El primer dia de la setmana, dilluns 14 de març es va tancar l’exposició del Ninot Infantil. Es va fer la lectura del veredicte popular i proclamació del “Ninot Indultat Infantil” de 2022. El guanyador fou el de la comissió fallera de Convent de Jerusalem-Matemàtic Marzal realitzat per l’artista José Gallego i titulat “Mare Mòbil”. Eixa nit es va fer el sopar de la “Plantà” Infantil. El 15 de març els jurats van visitar les falles infantils. Es va tancar l’Exposició del Ninot i les comissions falleres arreplegaren els ninots. Es va fer la lectura del veredicte popular i proclamació del Ninot Indultat de 2022. La comissió guanyadora fou la de Monestir de Poblet – Aparicio Albiñana. Va obtindre 15.746 vots d’un total de 46.749 emesos. Va estar creat per l’artista Carlos Carsí. El seu títol era “Fantàstika indumentària”. El dia es va tancar, després del Sopar de la “Plantà” amb “l’Albà” de les falles, tradició recuperada en 2016 gràcies a la Falla Na Jordana i a la Junta Central Fallera, amb espectacle pirotècnic a la plaça de l’Ajuntament. El 16 de març es plantaren totes les falles. Les falles municipals van ser: "Protegeix allò que estimes" del creador urbà Dulk i l’artista Alejandro Santaeulalia i “Qui és qui?” de Ceballos i Sanabria. Foren dies de vent però les falles, encara que amb alguns problemes, es van plantar. De vesprada es van repartir els premis infantils. Cal destacar que es va lliurar el primer premi de les falles infantils al de la comissió fallera de Gayano Lluch. El seu autor era Sergio Alcañiz. Per primera vegada, va aconseguir-lo esta comissió del barri de Torrefiel. Es va fer el castell de focs artificials al Passeig de l’Albereda. El 17 de març estava previst lliurar de matí els diferents premis obtinguts per les comissions falleres. No va ser possible a causa de la plutja. L’acte es va ajornar. No obstant això, cal assenyalar que la comissió fallera de Convent de Jerusalem – Matemàtic Marzal va rebre el premi. La falla va estar realitzada per l’artista Pere Baenas i el seu lema era “2030”. A la vesprada es va iniciar l’Ofrena. Malgrat la pluja, les comissions no renunciaren a recuperar eixe emocionant acte. El 18 de març es va fer l’homenatge al poeta Maximilià Thous, en el seu monument, situat a l’encreuament dels carrers de Sagunt i Maximilià Thous amb la col·laboració de la comissió fallera Fra Pere Vives - Bilbao – Maximilià Thous. També es feu l’homenatge al Mestre Serrano, en el seu monument a l’avinguda del Regne de València. Va continuar l’acte de l’Ofrena. La jornada va acabar amb la “Nit del Foc”. El dia de Sant Josep la pluja va continuar present però es va realitzar l’Ofrena de flors de les Falleres Majors de València i Corts d’Honor davant la imatge del Patriarca al pont de Sant Josep amb la col·laboració de la Falla Doctor Olóriz - Arquebisbe Fabián i Fuero. Seguidament es va fer la missa solemne en honor de Sant Josep a la Seu de València, oficiada per l’Arquebisbe de València, Antonio Cañizares, i oferida per Junta Central Fallera i el Gremi de Fusters, amb l’assistència de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor. De vesprada es va poder fer la “Cavalcada del Foc”. A les 20.00 hores es va fer la “Cremà” de les falles infantils. Seguidament la falla infantil del primer premi i finalment la de la plaça de l’Ajuntament. A les 22.00 hores es cremarem totes les falles de València. Posteriorment fou cremada la guanyadora del primer premi. A les 23.00 hores es va cremar la falla de la plaça de l’Ajuntament.
Així va acabar un exercici complicat. De segur, que esta memòria no arreplega tota l’activitat fallera però es desitja que estes lletres aprofiten per a entendre que la festa seguix. Novament les falles han demostrat que tenen llarga i intensa vida. L’esperit solidari i acollidor ha fet superar els entrebancs. Encara que finalment el sol no ha il·luminat els dies, les falles han omplit de claror i alegria la ciutat. Les cendres del 19 de març han sigut més especials que mai. En elles, s’han quedat tristors i frustracions contingudes. Amb elles, ha renascut un nou temps. Des d’ara, comença a fer-se realitat la creativitat i uns nous reptes. Amb el final d’estes línies, el somni de les falles de 2023 comença a fer camí. Lluís Mesa Reig - Secretari d'actes”

Posteriorment, la memòria literària de l’exercici faller és aprovada per assentiment.

QUART PUNT – DISSOLUCIÓ REGLAMENTÀRIA DE JUNTA CENTRAL FALLERA

La Presidència acorda la dissolució del Ple de Junta Central Fallera per a l’exercici 2021-22.

QUINT PUNT – PRECS I PREGUNTES

Hi ha diverses intervencions de les persones components del Ple.
La sessió s’alça a les 20.20 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte