• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Carlos Galiana rep el Premi Llotja de la falla Doctor Collado per haver sigut "peça clau" en la celebració de les Falles

Carlos Galiana rep el Premi Llotja de la falla Doctor Collado per haver sigut "peça clau" en la celebració de les Falles

La falla Doctor Collado va entregar este divendres 5 de novembre la XVII edició dels Premis Llotja i Salvador Debón, que enguany han reconegut la tasca del col·lectiu sanitari front la pandèmia.

El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha sigut un dels guardonats, "per haver sigut peça clau en la informació, gestió i presa de decisions referent a la celebració de la nostra festa i models de pal·liació de l'impacte de la pandèmia en els col·lectius més afectats".

L'Ateneu Mercantil ha acollit el lliurament dels premis d'enguany, una cita amb la qual la comissió recupera així el lliurament dels guardons del passat exercici 2020, quan va decidir suspendre l'acte per precaució davant l'evolució de la pandèmia. L'acte va comptar amb la presència de la Fallera Major de València, Carmen Martín Carbonell, i la seua Cort d'Honor, acompanyades del president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, una de les persones guardonades.

Els Premis Llotja tenen per objectiu el reconeixement d'aquelles persones o entitats que s'han significat per tindre rellevància en l'àmbit professional, social o cultural de la ciutat de València. Per la seua banda, el Premi Salvador Debón premia a l'artista revelació de l'any i homenatja la figura de l'artista faller més rellevant que ha tingut la comissió. En un any excepcional en el qual, amb motiu de la pandèmia, no es van poder celebrar les Falles al març de 2020, es va decidir atorgar aquest guardó amb l'objectiu de reconéixer la trajectòria professional d'un gran artista del món faller.

D'aquesta manera, a través dels premis Llotja, s'ha volgut reconéixer especialment a aquells i aquelles que van estar en primera línia en la part més dura de la pandèmia provocada per la Covid-19, un premi la motivació del qual continua "plenament vigent".

Encara que en aquest cas un dels premis és per als treballadors de la sanitat i d'emergències, la comissió també ha reconegut la tasca d'altres professionals com els del transport, la neteja, els supermercats, farmacèutics, atenció telefònica de tota mena o forces i cossos de seguretat.

GUARDONS:

PREMI LLOTJA EXTRAORDINARI: Departaments de salut de la Fe, Doctor Peset, Arnau de Vilanova, Clínic, General i Malva-rosa

En agraïment al treball, paciència i professionalitat demostrada davant la pandèmia provocada per la Covid-19 per tots i cadascun dels professionals sanitaris que han posat el seu gra d'arena i arriscat la seua vida per cuidar de tots els valencians que s'han vist afectats d'una manera o una altra pel virus.

PREMIE LLOTJA ESPECIAL: Tercer Batalló d'Intervenció en Emergències

Per la seua incansable labor i presència en aquest any, i anys arrere, en aquelles situacions en les quals el valor ha de ser el millor aliat.

PREMI LLOTJA A l'ESPORT: Societat Esportiva Correcaminos

En reconeixement als 40 anys organitzant la Marató de València, destacant la repercussió que aquesta ha arribat a tindre, per la fundació i manteniment del club i l'escola d'atletisme en la qual es formen al voltant de 150 atletes i la seua rellevància a nivell nacional i internacional com a club esportiu lligat a la ciutat de València.

PREMI LLOTJA PATRIMONI: Garín 1820 SA

Per la seua trajectòria de més de 200 anys com a artesans seders i repercussió en l'evolució de la indústria tèxtil valenciana al llarg dels últims segles, convertint-se en un dels més destacats referents quan es parla de seda valenciana.

PREMI LLOTJA DE SOLIDARITAT: Casa Ronald McDonald

En reconeixement a la labor solidària que duen a terme cada dia donant allotjament i aportant quotidianitat a la vida dels xiquets malalts que estan ingressats lluny de les seues llars. A més de l'ajuda que han prestat, especialment, en la situació provocada per la COVID-19.

PREMI LLOTJA DE COMUNICACIÓ: València Plaza

Pel seu excel·lent treball durant els últims 10 anys informant i com a diari digital de referència a la Comunitat Valenciana.

PREMIE LLOTJA FALLES: Carlos Galiana i Interagrupació de Falles de València

Per haver sigut les peces clau en la informació, gestió i presa de decisions referent a la celebració de la nostra festa i models de pal·liació de l'impacte de la pandèmia en els col·lectius més afectats.

PREMI SALVADOR DEBÓN: Vicente Almela

Tenint en compte l'excepcionalitat de l'any 2020 en el qual no es van poder celebrar les Falles, el jurat va voler reconéixer la labor d'Almela, amb un segell inconfusible que s'ha significat per fer falles autor, amb una estètica molt marcada i amb influències del còmic que li permet fer del “dir més amb menys”, la seua filosofia de treball. També ha destacat com a mestre de molts artistes, tant en el seu taller com en el mòdul de Formació Professional.

Fotografies: Armando Romero (JCF)

  • WhatsApp Image 2021-11-06 at 01.28.44 1
  • WhatsApp Image 2021-11-06 at 01.28.44 2
  • WhatsApp Image 2021-11-06 at 01.28.44 3
  • WhatsApp Image 2021-11-06 at 01.28.44 4
  • WhatsApp Image 2021-11-06 at 01.28.44 5
  • WhatsApp Image 2021-11-06 at 01.28.44 6
  • WhatsApp Image 2021-11-06 at 01.28.44 7
  • WhatsApp Image 2021-11-06 at 01.28.45
  • WhatsApp Image 2021-11-06 at 01.28.45 1
  • WhatsApp Image 2021-11-06 at 01.28.45 2

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte