• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Comunicat de la Mesa de Seguiment amb motiu de la nova mormativa Covid al mes de juny

Comunicat de la Mesa de Seguiment amb motiu de la nova mormativa Covid al mes de juny

COMUNICAT MESA DE SEGUIMENT AMB MOTIU DE LA NOVA NORMATIVA COVID AL MES DE JUNY

Des de la Mesa de Seguiment de les Falles, volem mostrar el malestar que ha suposat l’anunci per part del Govern de la Generalitat de les noves mesures i alçament de les restriccions aprovades fins ara per la Covid-19.

Després de l’última reunió mantinguda amb la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, el passat 10 de maig, on es va donar llum verda a la celebració de les Falles a partir de l’1 de setembre, des de la Mesa de Seguiment s’esperava una major consideració cap al col·lectiu faller.

En eixa mateixa reunió, es va tornar a recordar als responsables sanitaris que des de la Mesa de Seguiment es portava treballant des de 8 mesos abans, no només en la celebració de les Falles, sinó també en la reobertura dels Casals i en la possibilitat d’anar reprenint diferents activitats amb les mesures de seguretat pertinents i estant en igualtat de condicions que altres col·lectius.

Des de la Mesa de Seguiment es va treballar en la importància de les Comissions Falleres de la Comunitat Valenciana com a eix vertebrador de la cultura en tots els àmbits i aspectes, així com també del seu paper econòmic i social. D’aquesta manera es va demanar que els Casals es contemplaren i es regiren dins la normativa d’entitats culturals.

Simplement es va demanar més empatia amb les Comissions Falleres de tota la Comunitat Valenciana. Un col·lectiu totalment responsable i que ha sabut comportar-se d’una manera exemplar durant el temps que estem colpejats per la pandèmia.

L’empatia no passava només per deixar celebrar les Falles. També passava per permetre que les nostres seus socials no acabaren morint per innacció.
Des de la pròpia Conselleria de Sanitat i Salut Universal se’ns va assegurar que es tindria en compte les nostres peticions, amb una desescalada progressiva als Casals que permetria l’activitat, dins unes normatives establides. Tan sols se’ns va demanar temps.

Creguem que el temps ha finalitzat. No s’entén que els Casals Fallers continuen sotmesos a unes mesures que estan fora de lloc si es comparen amb altres col·lectius. Ni se’ns ha equiparat a entitats culturals, ni ens rigen per normativa hostalera ni tampoc entrem dins les reunions familiars.

Des de la Mesa de Seguiment, que ha treballat colze amb colze amb la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, no entenem com és possible que no hi haja limitació d’aforament en cases i carrers i, en canvi, en els Casals encara tingam que estar limitats.

No entenem com és possible que pugam menjar en un bar i en un casal, amb les mateixes condicions i seguint el protocol de seguretat i distància no es puga fer.

No entenem que s’alce el toc de queda i s’amplie l’horari de les activitats d’oci nocturn i a les Comissions Falleres se’ns faça tancar a les 23 hores.

Sincerament no entenem res. I tornem a repetir: LES FALLES SOM CULTURA.

Després de tot este temps, no sabem si realment no s’ha entés res per part de l’administració, o si és necessari que ens plantem a la Plaça de Manises, com han fet altres col·lectius, per a reivindicar allò que creguem que és just. Nosaltres sempre hem apostat pel diàleg i encara pensem que es pot dialogar per a modificar criteris que considerem injustos. Per tant, malgrat que la paciència pot arribar a esgotar-se, apel·lem de nou a eixa via de diàleg.

Els fallers som responsables i continuarem sent-ho. Per això hem treballat en un protocol sanitari molt ben rebut per la pròpia Conselleria; per això, hem proposat la creació de cursos de formació COVID a càrrec de la pròpia administració; per això ens informem i intentem implantar els diferents protocols amb responsabilitat i trellat; per això, volem reobrir i, com que som els primers que no volem cap incidència, ni cap problema, ho volem fer amb tranquilitat i d’una manera sensata. Els fallers no som suicides.

Després de l’aprovació del Decret que suavitza les restriccions al territori de la Comunitat Valenciana, fet del que ens alegrem molt, pensem que n’hi ha un greuge comparatiu amb la Festa de les Falles, amb les Comissions Falleres i amb els més de 250.000 falleres i fallers de la nostra Comunitat. Per això, insistim en la necessitat de modificar l’actual decret, on s’incloga eixa promessa d’equiparació amb les entitats culturals i on se’ns apliquen els horaris de l’hostaleria, per a poder aconseguir eixa tan desitjada desescalada en els Casals de les Comissions Falleres de tota la Comunitat Valenciana.

#lesfallessomcultura #casalsoberts

Signat.
Components de la Mesa de Seguiment amb Generalitat

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte