• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

Torrent acull la cimera fallera del G6

Representants fallers arribats de diferents poblacions com Xàtiva, Alzira, Borriana, Sagunt, Dénia i les festes de Segorbe, es reuniren a Torrent per a celebrar la Cimera Fallera Anual del G6 faller.
 
En esta trobada de convivència, la població acollidora, en este cas Torrent, transmet la seua cultura i patrimoni local als visitants. Per això, després de la benvinguda, els presents es traslladaren a la parròquia de l'Assumpció on, Adrià Besó, professor d'història de l'Art i anterior director tècnic del Museu Comarcal de l'Horta Sud de Torrent, els explicà les seues joies artístiques i històriques. Posteriorment, i també guiats per Adrià Besó, es visità la Torre de Torrent, emblema de la ciutat i testimoni de la nostra història al llarg del temps.
 
La visita guiada finalitzà precíssament al Museu Comarcal de l'Horta Sud, on els representants de les diferents entitats festives reberen una autèntica master class de com confeccionar el típic bollo de xocolate torrentí que encara perviu actualment. Després de conéixer la seua confecció no representà cap sorpresa trobar-se'l com a regal institucional per a tots els visitants, junt a altra part de la gastronomia local, els santblaiets.
 
La jornada de convivència acabà a l'Antic Mercat on es serví el dinar que tingué com a plat fonamental, com no podia ser d'una altra manera, la cassola de Sant Blai o rossejat torrentí, una arròs al forn caracteritzat per la seua contundència i la presència de la pilota dolça.
 
Esta cimera servix com a cloenda de tot un any faller en el que les diferents entitats festives de les poblacions han treballat conjuntament, entre d'altres, per l'objectiu d'aconseguir per part de la UNESCO el nomenament com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat que podria arribar a finals de 2016
 

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h