• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Resum del Ple del mes de febrer

El dimarts 16 de febrer a les 20.00 hores es va realitzar el Ple ordinari de Junta Central Fallera al Saló d’Actes.

APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE L’ACTA ANTERIOR
    El Secretari General completa l’acta i afig les paraules que va dir el delegat del sector del Pla del Reial – Benimaclet Ángel Santamaría Romero referida a la incorporació dels delegats i secretaris de delegats en les comissions de treball. L’acta és aprovada per unanimitat.
 
INFORME PRESIDÈNCIA
  La presidència informa que el 2 de febrer  a les 20.00 hores es va fer una reunió amb els delegats i secretaris de sectors amb els quals es va repassar el programa de festejos. Es va quedar en continuar els contactes en passar les festes falleres.
 
  Els invitats al balcó de l’Ajuntament per a vore les mascletades de 2016 podran ser-ho per tres raons: per ser representants de les comisions falleres de la ciutat de València, per ser membres de les juntes locals falleres i per ser ciutadà o ciutadana empadronats Se sortejarà entre les comissions censades, sense que estes s’inscriguen prèviament, 7 falles cada dia amb quatre representants per a assistir entre l’1 al 14 de març (el 10 de març estarà exempt). Cada dia hi haurà tres juntes locals presents amb 4 representants. Es tindrà en compte, per  ala seua selección, el fet que hagen estat uns altres anys al balcó.  Finalment els ciutadans i ciutadanes empadronats podran optar a vore una “mascletà” des del balcó si s’inscriuen en la pàgina municipal fins  diumenge 21 de febrer. Entre el 22 i 23 de febrer es farà el sorteig. Finalment fa saber que l’aforament estarà restringit per seguretat.
 
  L’espectacle de la Crida ha estat triat per una comissió creada a l’efecte amb diversos agents de la festa. S’ha optat perquè el realitze Manuel Coronado. La presidència agraïx a la comissió el treball realitzat.
 
  Es recuperarà la “Nit de l’Alba” a proposta de la comissió fallera de Na Jordana. Totes les falles rebran gratuïtament una bateria pirotècnica patrocinada per l’empresa  Pyroshopping per a tirar-la a les dotze de la nit.
 
  EL 27 de febrer a les 18.00 hores hi haurà una “mascletà” aèria. La dispararà la pirotècnia Valenciana Llanera de Ranes i estarà patrocinada per Nestlé.
 
  La inscripció per a la gala fallera acaba el dijous 18 de febrer.
 
  El 15 de febrer es va realitzar el sorteig del jurat per a l’Exposició del Ninot. L’1 de març es donarà  a conéixer el seu veredicte.
 
  S’agraïx el treball de les delegacions que han participat en la posada en marxa de l’Exposició del Ninot. Informa que fins al diumenge passat havien entrat 16.819 visitants.
 
  El 24 de febrer a les 19.00 hores serà la reunió dels delegats del sector amb la policia local per a preparar el tema de l’acte de l’Ofrena.
 
  El Llibre Faller estarà disponible a partir de la setmana que ve en Junta.
 
  El vicepresident 2n José Manuel Acosta García de l’àrea de Festejos, Infantil, Joventut i Esports completa la informació referida a la recuperació de l’acte de la “Nit de l’Alba”. Exposa que les comissions arreplegaran gratuïtament la bateria de focs en alguna de les tendes de l’empresa Pyroshopping. L’Ajuntament a més disposarà per la ciutat alguns focs més, que es dispararan alhora que les bateries de les comissions. La Cavalcada del Ninot serà el 5 de març a les 19.00 hores. En acabar 300 fallers portaran la primera peça de la falla municipal i serà duta fins a la seua ubicació.
 
  La vicepresidenta 4a Mercedes de la Guía Macía de l’àrea de Relacions Públiques i Associacions falleres exposa que hi ha 734 tiquets venuts per a la Gala Fallera i que queden dos dies per a comprar-los. Després del sopar, no podran accedir al local els fallers i les falleres que no hagen comprat el tiquet.
 
  El vicepresident 3r José Luis Torres Rodríguez de l’àrea de Cultura, Arxius, Censos i Biblioteca exposa que el 22 de febrer a les 20.00 hores es farà públic el veredicte del concurs de presentacions de falles.
 
  La vicepresidenta 1a Montserrat Catalá Anglesola de l’àrea de Promoció i Comunicació exposa que s’han realitzat diverses reunions amb l’empresa RENFE relatives a la campanya de difusió de la festa fallera que vol llançar esta des del 22 de febrer per tot Espanya amb la intenció d’atraure els turistes.
 
 
 
3.INFORME DELEGACIONS
 
  La delegació d’Infantils informa que s’han inscrit fins a la data 562 xiquets i xiquetes per a la “II Macrodespertà Infantil”. Les credencials es donaran el 22, 23 i 24 i s’ha ampliat també al 25 de febrer. El dia 19 de febrer a les 19.00 hores al Palau de l’Exposició es realitzarà la XVIII Gala Infantil.
 
  La delegació d’Esport comunica que han acabat les diferents competicions. Sols queda la final de pilota valenciana. La Gala de l’Esport serà el 23 de febrer al saló “Devesa Gardens” del Saler.
 
  La delegació d’Incidències proposa l’aprovació del reglament de règim interior de les comissions falleres Carrera Malilla-Illa Cabrera i Llanterna-Na Rovella. Són aprovats. També s’informa del canvi de presidents d’algunes comissions.
 
  La delegació de Promoció exposa que el 18 de febrer a les 20.00 hores serà la Gala de la Solidaritat Fallera. S’han presentat 13 comissions.
 
  La delegació de Participació informa que es va celebrar les jornades ”Privacitat en el món associatiu cultural de les falles” el 13 de febrer de matí al Centre Municipal d’Algirós. Assistiren 92 fallers i representants de 7 juntes locals. Ja estan les notes del curs RECRE. Es poden llegir en la pàgina de JCF. Hi ha una sessió d’orientació pirotècnica infantil el 17 de febrer. S’està treballant amb un decàleg de convivència amb l’associació de consumidors. S’ha treballat amb les entitats veïnals per a millorar la comunicació.
 
5.PRECS I PREGUNTES
 
  Es realitzen diferents intervencions dels membres de JCF.
 
  A les 21.10 hores es va acabar el Ple de JCF.
 
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte