• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Pere Fuset visita les empreses pirotècniques Zarzoso i Europlá.

Pere Fuset visita les empreses pirotècniques Zarzoso i Europlá.

Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, ha visitat les instal·lacions de les empreses pirotècniques Zarzoso i Europlà, a Altura (Alt Palància) i Bèlgida (Vall d’Albaida). “Amb esta visita volem deixar palés el nostre suport i reconeixement al treball dels professionals pirotècnics per la seua contribució a fer més grans les nostres festes”, ha assegurat Fuset.
 
El regidor ha manifestat personalment l’agraïment als professionals pirotècnics pel seu treball. “La pirotècnia és un element fonamental en les nostres festes i cal que entre totes i tots el posem en valor en un any tan important per a les Falles i la seua candidatura a patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO”, ha destacat.
 
Les empreses pirotècniques visitades tindran un paper destacat en les Falles d’enguany. Zarzoso fa el tro de bac de la despertà amb què València despertarà el proper dia 28, dia de la Crida. “Zarzoso és l’única pirotècnia que continua fent el tro de bac. Ells mantenen viva esta tradició sense la qual el ritual de la despertà no seria possible. He vingut per visitar-los i donar-los les gràcies en nom de la Junta Central Fallera i les Falles de València”, ha explicat Fuset, que s’ha interessat pels preparatius de la macrodespertà.
 
Per la seua part, Europlá dispararà per primera vegada enguany la Nit del Foc en la matinada del dia 19 de març. “La nostra festa gran no es pot entendre sense el foc i la pirotècnia. En són elements clau. Per això el govern municipal aposta de forma clara per la pólvora i la seua utilització en les nostres festes”, ha afirmat el regidor.
 
El reconeixement de l’equip de govern al sector pirotècnic s’ha demostrat prèviament amb l’increment de les retribucions que han de percebre les empreses pirotècniques per cada espectacle que disparen (mascletades, mascletades nocturnes i castells de focs artificials). A més, hi ha el compromís públic de l’equip de govern d’augmentar al llarg d’este mandat eixes retribucions per corregir de forma  progressiva l’abandonament a què havien estat sotmesos fins ara. “Hem reiterat en moltes ocasions que sabem que el sector ha fet un esforç molt gran disparant molt per baix del preu de mercat i hem d’utilitzar els recursos disponibles per revertir eixa situació”, ha dit per acabar Fuset.
 
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte