• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Un total de 100 falles més seran traslladades a Fira València per a alliberar espai als tallers dels artistes fallers

Un total de 100 falles més seran traslladades a Fira València per a alliberar espai als tallers dels artistes fallers

L'Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana anuncien el trasllat d’altres 100 falles a Fira València

100 monuments més de les Falles 2020 seran traslladats a Fira València perquè els seus artistes disposen d’espai en els seus tallers per treballar en els projectes de l’any 2022. El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera (JCF), Carlos Galiana, i la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ho han anunciat hui, en concloure la reunió que han mantingut amb el Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, «amb l’objecte de treballar conjuntament per ajudar als artistes fallers i el món faller en general». Així, segons han coincidit els regidors, «el trasllat d’altres 100 monuments a Fira València és una mesura més que s’afegeix a altres ajudes directes atorgades als artistes fallers, per a les quals l’Ajuntament ha destinat 7.000 euros, o altres iniciatives que es plantegen perquè els artistes que custodien les seues obres pugan assumir el cost que este fet implica».

En esta reunió, que tant els responsables municipals com del Consell han qualificat de «cordial i productiva», s’ha aclarit el trasllat de 100 monuments. L’encarregada d’este procés serà l’empresa pública de la Generalitat Tragsa, que també va treballar al desmuntatge i transport d’altres 100 falles que no s’han pogut cremat enguany a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.

Al terme de la reunió, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha transmet un «missatge de tranquil·litat als artistes fallers», ha explicat que «en els pròxims dies començaran a telefonar-los per concretar la dada per dur endavant el trasllat, que esperem que es desenvolupe abans de setembre»; i ha recordat que «les administracions col·laboren per donar resposta a les diferents necessitats d’este col·lectiu des del primer moment».

Per la seua banda, la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha parlat «del compromís de l’Ajuntament i la Generalitat amb els artistes fallers», i ha destacat «la voluntat de les dos administracions per donar una solució satisfactòria a tots els artistes fallers afectats per la crisi econòmica generada per la Covid-19».

En nom de l’Administració Autonòmica, José María Ángel, ha destacat «el treball previ, amb molt de mètode, que ha desenvolupat l’Ajuntament per conéixer la casuística del monument de cadascuna de les comissions falleres de la ciutat». «Esta tasca ha sigut importantíssima a l’hora de prendre decisions», ha reiterat en recordar que, per una banda estan les necessitats de cada artista faller i d’altra les possibles solucions que les administracions poden oferir a este col·lectiu, que també té els seus compromisos amb les comissions falleres».

  • 0813 Pilar Bernabé Carlos Galiana i el Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències José María Ánge 4
  • 0813 Pilar Bernabé Carlos Galiana i el Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències José María Ánge 5
  • 0813 Pilar Bernabé Carlos Galiana i el Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències José María Ánge 6

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte