• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Consuelo Llobell demana al col·lectiu faller “posar tota la seua obstinació perquè el mes de juliol siguen les millors Falles de les nostres vides”

Consuelo Llobell demana al col·lectiu faller “posar tota la seua obstinació perquè el mes de juliol siguen les millors Falles de les nostres vides”

La FMV destaca que “ara, més que mai, el món percebrà la importància de les Falles a nivell cultural i sobretot econòmic”

La Fallera Major de València, Consuelo Llobell, s'ha dirigit aquest dijous a tots els fallers i falleres --després de la decisió adoptada dimarts passat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, d'ajornar la celebració de les Falles del 2020-- per a llançar un missatge d'ànim i “demostrar al món que el col·lectiu faller no es rendeix i que ressorgeix dels problemes”, als qui ha demanat “posar tota la seua obstinació perquè el mes vinent de juliol visquem les millors Falles de les nostres vides”.

Consuelo Llobell ha expressat que “en tot moment” les Corts d'Honor i la Fallera Major Infantil consideren que “com a representants del món faller” havien de “llançar un missatge de suport, tranquil·litat i solidaritat”. No obstant això, per a fer-ho, ha matisat, “havien d'esperar per dos grans motius”.

Segons ha apuntat Consuelo, el primer és “digerir la decisió que es va prendre fa menys de 48 hores, la d'ajornar les nostres benvolgudes Falla”. “Com tots comprendreu, va ser una decisió difícil també per a nosaltres, perquè la il·lusió de cada faller i fallera es va esfumar en aqueix moment i al cap i a la fi som això, falleres, privilegiades per representar-vos però al cap i a la fi simplement falleres”.

El segon, ha prosseguit, “que tots els membres de Junta Central Fallera, components de la directiva i el regidor de Cultura Festiva i president de JCF, Carlos Galiana, havien d'estar al costat del col·lectiu faller, de l'Ajuntament i de totes aquelles entitats que necessitaven el seu esforç i dedicació per a poder arribar a solucions, entre elles, la d'una nova data per a poder gaudir de la nostra festa”.

“Mai hauria imaginat que el discurs més difícil d'aquest regnat no seria ni el de la Proclamació, ni el de la Crida, ni el del comiat a la Fonteta. Hui em dirigisc a tots vosaltres amb el cor ferit però ple d'esperança”, ha assenyalat la Fallera Major de València en la roda de premsa celebrada en la seu de Junta Central Fallera.

“Demostrar al món que el col·lectiu faller no es rendeix”

En relació a la proposta plantejada per l'Ajuntament de València d'acord amb el col·lectiu faller de celebrar les Falles 2020 del 15 al 19 de juliol, Consuelo Llobell ha celebrat la “gran notícia” del consens i ha animat a “demostrar al món que el col·lectiu faller no es rendeix, que ressorgeix dels problemes per a poder celebrar les falles en una nova data”. Una proposta de la qual s'ha mostrat “segura” des ratificarà en l'assemblea de presidents i presidentes de falla del pròxim dilluns i que “donarà lloc a unes falles històriques, diferents, però en les quals la il·lusió, les ganes i el sentiment romandran intactes”.

Així mateix, ha destacat la “increïble rapidesa amb la qual Junta Central Fallera i l'Ajuntament han escomés el canvi de data i ha fet per minimitzar els perjudicis que aquest nou context presentava” i ha agraït la labor dels delegats de sector, Federació d'Especial, Federació de Primera A, Interagrupació de Falles, Gremi d'Artistes Fallers i, en definitiva, a tots els fallers i falleres.

“És clar que ningú s'imaginava que aquesta festa, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, anava a veure's afectada per la crisi sanitària del Covid-19. Però per damunt de les tradicions i com a metge que sóc, sempre estarà el bé comú i la salut de la població”, ha manifestat la Fallera Major de València.

“Per això, les 26 volem llançar des d'ací un missatge d'ànim i recuperació a tots els afectats i com no, sumar-nos als consells de les autoritats sanitàries. A més, volem donar les gràcies a tot el personal sanitari i de contenció que aquests dies està treballant sense descans per a poder controlar aquesta crisi”.

En aquesta línia, Consuelo Llobell ha remarcat que “tots haguérem preferit que aquesta situació no s'haguera donat i que les Falles s'hagueren desenvolupat amb normalitat en aquest mes de març, posant el fermall d'or amb la ‘Cremà’ de les nostres Falles el pròxim dia de Sant Josep”. No obstant això, ha recordat que la situació “requeria una decisió excepcional i així ha sigut”. “Una resolució que es va prendre per les recomanacions del Ministeri de Sanitat i els informes dels experts, una decisió complicada però basada en la responsabilitat i el sentit comú”, ha defensat.

“El món percebrà la importància de les Falles a nivell cultural però sobretot econòmic”

Enfront d'aquest nou context, Consuelo Llobell ha reivindicat que “una vegada més els fallers vam demostrar que som d'una altra pasta, que sabem deixar arrere les diferències per a remar junts, i com ja he dit en altres ocasions, sabem reposar-nos de les adversitats”. “Ara, més que mai, el món percebrà la importància de les Falles a nivell cultural i sobretot econòmic”, ha afegit.

A més, ha recordat als artistes fallers, els pirotècnics, els floristes, les bandes de música, la indumentària, el muntatge de carpes i escenaris, la il·luminació, els diferents proveïdors de les comissions, l'hostaleria, els perruquers i pentinadors, les xurreries i bunyoleries i als molts altres sectors que s'estan veient afectats per l'ajornament de les Falles 2020.

“Ahir, sense anar més lluny, mentre la Cort i jo passejàvem pel carrer escoltem la conversa d'una dona que deia: I ara què faig jo amb les 100 carabasses que he comprat per a Falles? Una xicoteta mostra que encara no som conscients de la gran quantitat de gent que fa possible aquesta festa”, ha postil·lat.

“Ara, més que mai, ens adonarem de la necessitat de salvaguardar una professió tan nostra com la dels Artistes Fallers, ens adonarem, com bé va dir el president de JCF, Carlos Galiana, que el principal eix de la festa és precisament aqueix, la Falla”.

Consuelo Llobell ha destacat que “afortunadament, la majoria dels artistes fallers veuran com els seus monuments esperen fins a poder eixir al carrer quatre mesos després” i ha agraït a l'Ajuntament i la Generalitat el fet si es fes càrrec d'aqueix transport i magatzematge que es realitzarà en Fira València.

No obstant això, ha recordat que “algunes de les Falles, sobretot les d'Especial i Primera A, hauran d'assumir que 'desplantar' no és possible i veuran cremar a porta tancada l'esforç de tot un any de treball, però el faran sabent que simbòlicament aqueixes ‘cremàs’ seran un nou punt d'inici”.

Consuelo Llobell, ha asseverat que “les Falles s'han ajornat, no sols per a nosaltres, sinó també per a totes les comissions del ‘cap i casal’, les de tota la Comunitat Valenciana, les de totes les Juntes Locals. I no sols això, les nostres festes germanes de Castelló també buscaran un nou buit en el calendari”. Per això, s'ha dirigit a cadascun dels fallers i falleres i especialment a les Falleres Majors, Falleres Majors Infantils, Presidents i Presidents Infantils de totes les comissions, als qui els ha manat el seu suport. “Tots junts farem de les Falles de 2020 unes falles especials”, ha afegit.

Consuelo Llobell també ha enviat un missatge de suport a les Reines de les Festes de Castelló, Carmen i Gal·la, als qui els ha enviat “molts besos i ànims” i ha desitjat “esperar amb emoció per a saber quan podrem compartir amb elles les festes de la Magdalena”.

“Ja s'ha fet el primer pas per a poder viure les Falles 2020”

“Gràcies per tots els missatges que hem rebut, missatges de suport, d'alé, ja siga a través de les xarxes socials o de la gent que ens envolta. Cadascuna de les vostres paraules ha fet que ens sentim més fortes”, ha assenyalat.

“Hem viscut enguany moments complicats que ja tots coneixeu i per això decidim que no hi havia un millor tema que ens representara que aqueix 'I will survive' perquè sobreviurem, ens reposarem, res farà que el col·lectiu faller es done per vençut”, ha defensat.

Consuelo Llobell ha assegurat que “ja s'ha fet el primer pas per a poder viure les Falles 2020 i ja s'ha començat a treballar també perquè aquesta situació no afecte les de 2021 perquè l'Ajuntament a més treballarà per augmentar les subvencions, perquè mirem al present però també al futur”.

La Fallera Major de València ha demanat a tot el col·lectiu faller que pose “tot la seua obstinació perquè el mes vinent de juliol visquem les millors Falles de les nostres vides”. “No serà la primera vegada que en la Fira de Juliol vegem un monument plantat, en altres circumstàncies, és clar, però ja sabem el que és plantar en el preàmbul de la Batalla de Flores”, ha recordat.

“No importa la calor, ni si serà estrany estar en el casal sense el polar i la brusa, la qual cosa veritablement importa és que sí que tindrem Falles perquè, com bé diu el lema de la nostra falla municipal, ‘Açò també passarà!’.

Fotografies: Armando Romero

  • WhatsApp Image 2020-03-12 at 18.25.57
  • WhatsApp Image 2020-03-13 at 112556
  • WhatsApp Image 2020-03-13 at 112557
  • WhatsApp Image 2020-03-13 at 112557 1
  • WhatsApp Image 2020-03-13 at 112557 2

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte