• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • La plaça de l'Ajuntament retrona amb el "Martell de Thor" en la mascletà de la Pirotècnia Alpujarreña

La plaça de l'Ajuntament retrona amb el "Martell de Thor" en la mascletà de la Pirotècnia Alpujarreña

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la pirotècnia Martí de Borriana protagonitzarà la mascletà d'este diumenge 8 de març

La pirotècnia granadina Alpujarreña, fundada en 1890 i proveïdora de moltes empreses d'àmbit nacional, ha protagonitzat la mascletà de hui en la qual és la seua sisena visita a la plaça de l’Ajuntament. Un espectacle anomenat “Masclethor, mascletà en alta definició” i que ha incorporat un efecte anomenat “Martell de Thor”, creat exclusivament per a l'emblemàtica plaça.

El tret de l’Alpujarreña s'ha caracteritzat per una gran sonoritat, ja que han aprofitat la geometria de la plaça de l’Ajuntament per a repartir la pólvora per tots els seus vèrtexs. Una mascletà la potència de la qual s'ha degut en part al “Martell de Thor”, un efecte creat especialment per a la plaça, i que ha conclòs amb un bombardeig “espectacular” segons l'alcalde de València.

Un total de deu ciutadans i ciutadanes, triades per sorteig, han presenciat des del balcó de l'Ajuntament la mascletà. En ell han compartit l'espectacle amb les Falleres Majors, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues corts d'honor. Un balcó en el qual també han estat el president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el president de les Corts, Enric Morera, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i rectors i rectores d'universitats russes. Al costat d'ells estaven Enrique Llin, president del Consell Territorial de l’ONCE, Alberto Duran López, vicepresident primer del Consell General de l’ONCE, i Jose Manuel Pichel, delegat territorial de l’ONCE. Així mateix han acudit les Juntes Locals Falleres Tavernes de la Valldigna, Benifaió, L'Eliana i Utiel; així com representants de les falles Trinitat-Alboraia, Vidal de Canyelles-Sánchez Coello, Sant Josep Pinatelli-Dr.Peset Aleixandre, Conserva Berenguer Mallol, Lluís Lamarca Velázquez, Plaça de l’Arbre, Serrans-Els Furs i Carabasses-En Gall.

MASCLETAES DEL CAP DE SETMANA I DILLUNS

Pirotècnia Nadal-Martí, fundada en 1932 i l'única que queda a L'Olleria, serà l'encarregada de la mascletà d'este dissabte 7 de març. Els germans Nadal destaquen per protagonitzar el tret de l'Exaltació de la Fallera Major Infantil de València en 2019. El material es distribuirà al voltant de la plaça de l’Ajuntament creant un efecte d'anell i combinant efectes com a trons, xiulets o volcans de color, entre altres. Al balcó de l'Ajuntament al costat de les Falleres Majors, Consuelo Llobell i Carla García, estaran un total de deu ciutadans i ciutadanes triats per sorteig. Al costat d'ells estaran el president de les Corts, Enric Morera i Català; representants de la Federació de Persones Sordes; i la directora general de la Fundació Per Amor a l’Art, Susana Lloret Segura. També assistiran les Juntes Locals Falleres La Llosa de Ranes, Montcada, Picanya i de Xàtiva; i les falles Cuba Puerto-Rico, Santa Creu, Joaquín Navarro-Carricola, Alqueries de Bellver-Garbí, Sagunt-Sant Guillem, Josep Benlliure-Vicent Guillot, Barri Sant Josep, i Bisbe Amigó Conca.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, Reyes Martí, propietària de la pirotècnia borrianenca Martí, durà a terme la mascletà del diumenge 8 de març. Una mascletà que estarà dedicada de principi a fi a les dones i a la lluita contra la violència de gènere, per la qual cosa el color morat serà protagonista així com el color negre com a dol per totes les víctimes. L'any 2018, Martí es va convertir en la primera dona a realitzar un triplet històric: Nit del Foc, macletà de Sant Josep i Cremà. Al balcó de l'Ajuntament al costat de les Falleres Majors, Consuelo Llobell i Carla García, estaran un total de deu ciutadans i ciutadanes triats per sorteig. Així mateix, estaran la delegada del Govern de la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre; el comandant militar, Miguel Ángel Guill; la directora de Fons Europeus, Mercedes Caballero; i el club valencià de rugbi CAU. A més estaran les Juntes Locals Falleres d'Albal, de Nàquera, Paiporta i Picassent; i les falles Ferran el Catòlic-Àngel Guimerà, Ripalda-Beneficiència-Sant Ramon, Goya-El Brasil, Olivereta-Cerdà i Rico, Císcar-Borriana, Gravador Esteve-Ciril Amorós, Cuba-Dénia, i Plaça La Creu-Els Àngels.

El dilluns 9 de març serà el torn de Pirotècnia del Mediterrani, fundada en 2014 i habitual en la plaça de l’Ajuntament des de 2016. La pirotècnia valenciana posseeix el primer taller autoritzat de preparació i muntatge d'espectacles pirotècnics del nostre país segons la nova legislació.

Fotografies: Armando Romero

  • A44I7263
  • A44I7270
  • A44I7315
  • A44I7320
  • A44I7324
  • A44I7326
  • A44I7329
  • A44I7332
  • A44I7336
  • A44I7339
  • A44I7341
  • ARF 2056
  • ARF 2306
  • WhatsApp Image 2020-03-06 at 15.28.48

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte