• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

Taller artesà “Com fer un ninot de falla”

Van participar un total de 119 infantils pertanyents a 34 falles

Junta Central Fallera, per mitjà de la Delegació de Falla, ha organitzat el taller artesà “Com fer un ninot de falla” destinat als fallers infantils entre 8 i 14 anys de comissions adscrites a Junta Central Fallera. L'acte va comptar amb la col·laboració del Gremi d’Artistes Fallers de València, alumnes del Grau Superior Artistes Fallers (IES Benicalap) i els artistes fallers Mª Jesús Giménez i Ramón Espinosa.

Es van inscriure un total de 119 infantils pertanyents a 34 falles. La inscripció limitava a un màxim de 4 infantils per falla.

El taller es va realitzar els dies 15 i 22 de febrer en la nau “Els Tallers” situat a la Ciutat Fallera. Per a això, es van dividir als participants en dos grups, assignant-los el dia de la seua participació.

El taller començava a les 9.00 hores i finalitzava entre les 13.30 i les 13.45 i era llavors quan, prèvia identificació, es recollien als participants.

Al taller va acudir la Fallera Major Infantil de València, Carla Garcia, i la seua Cort d'Honor, a les quals se'ls va explicar in situ com fer un ninot de falla.

El taller estava estructurat de la següent forma:

Descripció del taller artesà:
Hi ha un professional responsable per taula (modelatge, tirar cartó, massillar, escatar , pintar i decorar)
a) Triar un o diversos motles d'escaiola o polièster, sempre molt senzills, per a construir la figura amb el cartó ja preparat amb la pasta de farina (cola preparada).
b) Un modelatge de figures, tot això amb plastelina especial d'ús específic dels fallers.
c) Amb una figura prèviament preparada, cada participant escatava i posteriorment pintava i decorava, sota la direcció d'un profesional, el ninot triat.
d) Tant el ninot extret del motle com el treball realitzat amb la plastelina i el ninot pintat se l'emportaven cadascun dels participants, com a record de la seua experiència creant el seu ninot.
e) I per a finalitzar el taller, en grups controlats pels components de la delegació de falla, van visitar el museu faller i el taller de la falla municipal.

Fotografies: Armando Romero

  • ARF 8397
  • ARF 8438
  • ARF 8443
  • ARF 8458
  • ARF 8459
  • ARF 8468
  • ARF 8474
  • ARF 8478

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte