• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Les Falles, compromeses amb la sostenibilitat i el reciclatge de vidre

Les Falles, compromeses amb la sostenibilitat i el reciclatge de vidre

La falla Pintor Goya-Brasil guanya 'La Reciclà 2019'

15 desembre, 2019

La comissió fallera Pintor Goya-Brasil ha estat la triomfadora en l'acte de lliurament de premis de 'La Reciclà 2019' d'Ecovidrio, i ha guanyat una paella gegant com a resultat del sorteig en el qual van participar totes les comissions que van reciclar més de 400 quilos d'envasos de vidre durant les passades Falles.

Superar els 400 quilos d'envasos de vidre recollits durant les Falles 2019 i promoure el reciclatge entre els membres de la falla són els requisits que han superat les comissions premiades en l'acte de l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya. Amb aquest esdeveniment es posa el punt i final a una nova edició de 'La Reciclà', una iniciativa posada en marxa per Ecovidrio en col·laboració amb la Generalitat, els ajuntaments de València, Mislata i Burjassot i la Junta Central Fallera, i que té com a finalitat involucrar al col·lectiu faller, i a la societat valenciana en general, en el reciclatge d'envasos de vidre.

A la ciutat, durant aquest 2019 s'han reciclat més de 13.000 tones de vidre, el que suposa un increment mitjà de l'any d'aproximadament un 5%. El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha destacat el gran exemple que són les Falles per a transmetre valors cívics com ara la sostenibilitat i la protección del medi ambient.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha participat en l'acte de lliurament de premis de la Reciclà 2019, la campanya amb la qual es pretén impulsar el reciclatge de vidre entre les comissions falleres. Enguany la comissió Pintor Goya-Brasil ha estat la guanyadora després de superar els 400 kg de vidre recollit durant les passades Falles. També s'ha reconegut a altres 10 comissions de la ciutat que més han promocionat el reciclatge a través del llibret, en el propi monument faller o mitjançant la difusió en xarxes socials. En concret s'ha fet entrega de les Perles del Túria a la Falla Àngel Villena-Pintor Sabater, la Falla Fra J. Rodríguez-Pintor Cortina, la Falla Plaça de Jesús, la Falla Carrera Malilla-Illa Cabrera, la Falla Alqueries de Bellver- Garbi, la Falla Poeta Asins-Alegret-Puçol "Els Jovenils", la Falla Benicadell-Sant Roc, la Falla Sant Joan Bosco-Duc de Mandas, la Falla Passeig Albereda-Av. de França i la Falla Félix Pizcueta-Ciril Amorós.

A l'acte de lliurament dels premis, celebrat aquest dissabte 14 de desembre, va assistir la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, i la seua Cort d'Honor, que van ser les encarregades d'entregar els guardons a les comissions participants.

La Reciclà és una campanya impulsada per Ecovidrio i que compta amb la participació de l'Ajuntament de València i la Junta Central Fallera. També col·labora la Generalitat Valenciana i s'han sumat els consistoris de Mislata i Burjassot. Tot això amb l'objectiu d'implicar el col·lectiu faller, i en general a tots els veïns i veïnes, en el reciclatge d'envasos de vidre. Entre altres accions, les comissions participen en la recollida i dipòsit d'envasos de vidre en els contenidors verds més propers al casal, que mostren un disseny especial amb vinils que incorporen els noms de les diferents comissions participants. D'aquesta manera "es reforça el vincle entre les comissions falleres i els veïns i veïnes del seu barri, facilitant a més la convivència", ha destacat Campillo.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el president de Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui també ha participat en l’acte que ha acollit el Conservatori Municipal de Música “José Iturbi”. Segons Fuset, “les Falles compleixen un paper destacat com a transmissores de valors cívics com ara la sostenibilitat, l’estima i la protecció pel medi ambient”.

En les passades Falles es van recollir més de 143.650 kg de vidre entre totes les comissions que van participar. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana ha felicitat a les falles premiades. "Gràcies a la complicitat de tots els fallers i falleres podem avançar cap a unes festes més sostenibles i des de l'Ajuntament posem tots els instruments possibles per facilitar-ho". També ha recordat que en matèria de reciclatge, a través d'un conveni amb Ecovidrio, s'està desenvolupant la campanya HORECA destinada als establiments d'hostaleria, restauració i cafeteries, un sector que genera més del 50% del vidre total que es consumeix. A la primera fase d'aquesta campanya s'han realitzat 3.298 visites a negocis de restauració per a informar i implicar-los en el projecte.

A més, s'està duent a terme el Porta a Porta a Ciutat Vella, amb 249 locals adherits, per pal·liar les dificultats de reciclar derivades de l'especial traçat dels carrers de barri. Una campanya que durant la setmana fallera es trasllada a Russafa, una zona en la qual es tallen durant aquests dies molts dels seus carrers, circumstància que impedeix l'accés dels camions. Així mateix, es desenvolupa el pla HORECA Bandera Verda d'estiu als establiments de restauració de la façana marítima de València. Gràcies a aquesta recollida Porta a Porta s'aconsegueixen reciclar prop de 1000 tones a l'any.

En el conjunt de la ciutat hi ha un total de 2.447 contenidors de vidre repartits per tots els barris, i s'estan instal·lant a hores d'ara 300 més en el marc de la nova fase d'implantació de la recollida de residus orgànics. Durant aquest any s'han reciclat a València més de 13.000 tones de vidre, el que suposa una mitjana d'increment anual d'un 5%.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que l'evolució favorable de l'reciclatge i ha fet una crida a la implicació dels veïns i veïnes per mantindre una ciutat sostenible i neta.

  • WhatsApp Image 2019-12-14 at 145958
  • WhatsApp Image 2019-12-14 at 145958 1
  • WhatsApp Image 2019-12-14 at 145959
  • WhatsApp Image 2019-12-14 at 145959 1
  • WhatsApp Image 2019-12-14 at 150000
  • WhatsApp Image 2019-12-14 at 150000 1
  • WhatsApp Image 2019-12-14 at 150001
  • WhatsApp Image 2019-12-14 at 150002

 Fotografies: Armando Romero

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte