• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Arriba la celebració del tercer aniversari de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Arriba la celebració del tercer aniversari de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

La celebració servirà per presentar una guia per divulgar bones pràctiques de preservació d’alguns elements culturals claus a la festa

22 novembre, 2019

Dissabte de la setmana que ve, dia 30, València celebrarà el tercer aniversari d’una fita molt esperada pel món faller, el reconeixement assolit el 30 de novembre de 2016, de les Falles com a patrimoni de la humanitat. Des de les 10 del matí i a cada hora fins les 13 hores hi haurà visites guiades al Museu Faller, que també acollirà, a les 11 hores, la reunió de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers, constituïda durant el mandat anterior per promocionar el patrimoni cultural festiu vinculat a les Falles tant del Cap i Casal com d’altres localitats valencianes.

A les 12 hores del migdia els jardins de la JCF a Montolivet acolliran el concert ‘Falleres, fallers i tradicions’, a càrrec de l’Agrupació Musical Gayano Lluch, amb la interpretació de les obres Raquel Alario, Rocío Pascual Candel, La Xica, El Faller, L’Artista Faller, Penes i Dimonis, Malaguenya de Barxeta i València. A més, hi haurà passacarrer amb la Colla de l’Escola de Tabal i Dolçaina de la JCF.

A les 13 hores es presentaran –també als jardins de la JCF- els decàlegs de bones pràctiques sobre la cultura de la falla, la música i la pirotècnia, aprovats per la Comissió Municipal de Seguiment de la Declaració de les Falles Patrimoni Immaterial de la Humanitat el 13 de novembre de 2017, el 12 de març de 2019 i el 13 de novembre de 2019, respectivament. En l’acte, que comptarà amb la presència de les falleres majors de València i les seues corts d’honor, es lliurarà un exemplar de la nova guia -editada per a l’ocasió- a representants del col·lectiu faller així com als integrants de la comissió de seguiment.

Els actes festius conclouran a les 14 hores amb una minimascletà que dispararà la pirotècnia Caballer FX davant del Museu Faller. “Amb esta celebració volem crear consciència col·lectiva de la importància de preservar els elements culturals claus en la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de JCF, Pere Fuset, qui ha fet una crida a disfrutar de tots ells al col·lectiu faller i al conjunt de la ciutadania.

Fuset ha presentat els actes de celebració del tercer aniversari de la inclusió de les Falles en la llista de Patrimonis Culturals Immaterials de la Humanitat per la UNESCO, que enguany se centraran en divulgar les mesures de salvaguarda dels diferents elements protegits.

 

 

HORARIS ACTIVITATS:

10:00-13:00 hores.- Visites guiades al Museu Faller cada hora

11:00.- Reunió de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers

12:00.- Concert ‘Falleres, fallers i tradicions’ i pasacarrer amb la Colla de l'escola de Tabal i Dolçaina de la JCF

13:00.- Presentació dels decàlegs de bones pràctiques sobre la cultura de la falla, la música i la pirotècnia

14:00.- Minimascletà pirotècnia Caballer FX

 

 

Concert de l’Agrupació Musical Gayano Lluch

Programa:

 

Raquel Alario    Ferrer Ferran

Rocío Pascual Candel      Rafa Vizcaíno

La Xica    Saúl Gómez Soler

El faller    Josep Serrano

L’artista faller    Leopoldo Magenti

Penes i dimonis     Al Tall (Arranjaments: Rafa Vizcaíno)

Malaguenya de Barxeta     Popular (Arranjaments: Rafa Vizcaíno)

València     José Padilla

Director: Rafael Vizcaíno Cambra

 

CARTEL CON PROGRAMA

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte