• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

Una vesprada entre ventalls

La vesprada del passat dimecres 10 de desembre, les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor, van acudir al taller de Cositas Pintadas perquè Ana Muñoz, les fera entrega dels seus ventalls oficials. Un complement que, sens dubte, es convertirà en un dels seus majors aliats el mes de març.
 
Personalitzats i exclusius, cada ventall creat per Ana, està fet completament a mà, i en el seu taller. Des dels dibuixos fins a les costures de les randes. D'ací, la laboriositat i dedicació que cadascun precisa. 
 
Enguany, la Cort d'Alicia porta ventalls calats de medalló central en fusta de bubinga polida, en canvi, els de les més xicotetes estan fets en fusta de peral lacada. El país està decorat amb adorns florals pintats a mà i creats en exclusiva per a les Corts d'Honor, basant-se en els dibuixos i colorits del seu primer vestit de valencianes. La part superior pintada la remata un encaix de tul brodat. Els ventalls de les més xicotetes, és lleugerament més xicotet al stándar adequant-se així a la xicoteta altura de les xiquetes.
 
Les Falleres Majors comptaran amb dos ventalls. En el cas d'Alicia, en primer ventall es tracta de fusta de peral lacada en negre sense calar, llis, portant la major càrrega de pintura sobre la fusta (armadura de Celso Hoyo Ventalls). Pintat a mà per Ana Muñoz sota les directrius cromàtiques de la Fallera Major, en tons suaus i emoolsats. La peça la remata un encaix molt especial, un encaix d'agulla portat de Brussel·les de finals del S.XIX, una autèntica joia en fil finíssim que és sens dubte la part més rellevant del mateix. El segon ventall és de bubinga polida amb calat amb medalló central (armadura de Celso Hoyo Ventalls). La peça la remata un encaix de tul brodat amb randes.
 
Per al primer ventall de Sofia, Ana ha creat un ventall on la part més especial és l'armadura. Ja que es tracta d'una peça antiga que porta les seues varetes pintades en ivori, amb uns gravats realitzats a mà sobre cada vareta entre les quals hi ha prou separació i al mateix temps aquests gravats estan decorats amb or. Està pintat amb colors palla, albergínies i grises. La peça la remata un encaix de tul brodat molt fi que ens recorda a un encaix antic.
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte