• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

Vore nàixer un adreç

10:00 h: Art Antic obri les seues portes. Però des de primera hora del matí el seu taller està en marxa i en ell, s'amaguen els secrets millor guardats d'una de les empreses d'artesania més valuoses de la Comunitat Valenciana: el procés de creació d'un adreç.

 
I és que la paraula exacta, és crear, perquè des del disseny a la venda, trobem fins al més mínim detall, que converteix una part de la indumentària valenciana en una joia, una peça única.
 
Parlem amb els creadors d'este procés màgic, Pepe i David. Estos germans valencians són la cara visible d'un gran equip de professionals que aposta per la màxima excel·lència i qualitat. 
Ells ens expliquen, que es necessiten quasi 130 hores de treball (16 jornades amb unes 8 hores diàries) per a tancar la caixa de l'adreç, símbol del final del procés.
 
 
Un procés que, com si d'un conte es tractara, captiva a qualsevol amant de l'artesania. El disseny es converteix en una pluja d'idees, propostes i possibilitats. És ací on es debat sobre el dibuix, creat exclusivament per Art Antic, a mà alçada, amb un llapis i un paper.
 
I és el moment en el qual sorgeixen les preguntes: què materials anem a utilitzar? Com ho anem a combinar?
 
La següent fase és el fos. Us recomanem visitar la seua pàgina web on descobrireu interessant imatges sobre aquest moment.
 
I per a nosaltres, el treball a mà, el detall, les hores de lupa i pols que porta cada peça, són les que diferencien un pendent o una joia d'una obra d'art. El marcat de les peces o la soldadura són dos moment clau.
 
Pepe i David, ens confessen que per a ells la qualitat i la cura dels detalls, són la clau. Aconseguir peces limitades i úniques és tot un repte al que s'enfronten any rere any.A més, Art Antic, compta amb una garantia de manteniment per a tota la vida, que els iguala a les grans empreses de luxe.
 
Cada any, naixen entre 7 i 8 nous dissenys, entre ells sempre les Falleres Majors de València són les afortunades de lluir-los.
 
I és que no podem oblidar, que Art Antic s'ha convertit en una de les companyies més fidels dins dels indumentaristes oficials. Des de l'any 2002 són responsables de l’ adreç oficial de les Falleres Majors de València i les seues corts d'honor,  els dos oficials.
 
Per este motiu, no és d'estranyar que es vincule amb la màxima qualitat de la festa i per això s'han convertit en símbol de prestigi i qualitat per les seues creacions que sempre vénen acompanyades d'un tracte i assessorament exquisit.
 
En el seu palmarès compten amb premis de prestigi com els quals van rebre per part de la Cambra de comerç, Indústria i Navegació de València els anys 1986, 1992 i 2009.
Enguany, Pepe i David, ens conten que l’ adreç plata, del segon vestit, lluiran amb menys lluentors per a intentar ser més fidels a les joies tradicionals del segle XVIII i oferir una coherència amb la indumentària.
 
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte