• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

Curs de jurats de falla a Gandia

Són molts els aspectes a tenir en compte a l'hora de valorar una falla, tots i cadascun d'ells es veuran reflectits en el curs de jurats de falla que ha promogut la Junta Central Fallera i organitzat per la Junta Local Fallera de Gandia. Amb esta iniciativa es pretén treballar en favor i donar major valor si cap als concursos de falles. En este curs han participat a més les Juntes Locals Falleres d'Oliva, Tavernes de la Valldigna, Cullera i Denia.

La xarrada inaugural ha sigut a càrrec de Pepe Martínez, Secretari General de la JCF, i Telmo Gadea, President de la JLF de Gandia. Després de la seua intervenció, els al voltant del centenar d'assistents han pogut gaudir en el Museu Faller de Gandia d'unes enriquidores xarrades amb les quals han conegut tots els secrets de l'art dels artistes fallers. 
Com a primers ponents s'ha comptat amb Xavi Ribes, Mestre Major del Gremi d'Artistes Fallers de Borriana, Raúl Martínez "Chuky", artista faller, Joaquín Rubio, Mestre Major del Gremi d'Alacant, i Quino Puig, guionista. La presència de 3 gremis diferents d'artistes mostra la vertebració de la Comunitat que compta amb una àmplia visió de la festa fallera. 
El modelatge i l'acabat han sigut l'eix de la xarrada de "Chuky" mentre que la pintura ha sigut cosa de Joaquín Rubio. Per la seua banda Xavi Ribes ha tractat temes com la composició, monumentalitat, atreviment i risc.
Demà diumenge 10 de gener es posarà fi a este curs necessari per a poder formar part dels jurats de falles. Les pròximes oportunitats per a gaudir aprenent de falles i així estar capacitat per a exercir de jurat seran a Borriana i Xátiva els pròxims 16 i 23 de gener.
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte