• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Les Barraques: Descobrint els secrets de la indumentària del XVIII

Les Barraques: Descobrint els secrets de la indumentària del XVIII

Les Barraques, al carrer Adressadors és, molt més que una tenda d'indumentària valenciana, és, en si mateixa, un homenatge a la nostra història tèxtil. La cura en els detalls, la selecció de teles o l'exposició de peces úniques, són alguns dels elements que les caracteritzen.
 
El 2016, s'ha convertit per a Carmen Asins i tot el seu equip en tot un repte. El debat sobre la indumentària està més d’actualitat que mai i el seu projecte vol combinar la tradició i les necessitats de la Cort d'honor.
 
Per a Carmen Asins, el segle XVIII va ser una època clau a la nostra ciutat. 100 anys en els quals la indumentària bé mereix pàgines escrites sobre els seus canvis i evolució. Les Barraques compta amb joies úniques restaurades que reprodueixen models de l'època, amb sedes fetes a la nostra ciutat o brodats únics fets a mà.
 
Carmen, ens confessa que en els seus vestits per a la cort trobarem detalls que fan referència a est segle, com per exemple l'altura de la falda. Les Barraques apostarà per una distància d'entre 15-16 cm, on es veja la sabata i no es toque la falda al caminar.
 
Per a Carmen Asins, este és un gest molt significatiu en la seua indumentària, ja que al XVIII els carrers no estaven arreglades ni molt menys asfaltades, per això cosa l'altura de la falda de les senyores sempre havia de tindre en compte este detall.
 
I davant la pregunta Què és vestir a l’ antiga? Carmen ens confirma que ella respecta qualsevol postura que ajude a millorar la indumentària valenciana. Però afegeix, que hem de recordar que a València, al segle XVIII hi havia gent a l'horta, als camps, als pobles però també als Palaus.
 
Un’ altra dels senyals d'identitat de Les Barraques són els corpinyos passats per darrere i la vara invisible, el que no es veu des de fora, tot va dins del corpinyo. En l'actualitat, per qüestions de necessitat i comoditat, s'han hagut de modificar algunes aspectesrespecte a la costura dels corpinyos, però l'objectiu de Les Barraques, és que els seus vestits, a la vista, reproduïsquen i respecten la tradició.
 
Al seu web podreu trobar interessant informació sobre la seua història i evolució. A més Les Barraques s'ha convertit en una de les empreses de referència en recuperació de la indumentària tradicional masculina.
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte